Η άμυνα είναι τράπεζα

Η άμυνα είναι τράπεζα

Ο Παναθηναϊκός τη χρησιμοποιεί από επιλογή πλέον ως αφετηρία σε κάθε ματς για να φτάσει στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει πάνω στο σχοινί ισορροπίας και κόντρα στη Χίμκι έκανε ένα βήμα στην προσπάθειά του να φτάσει στην απέναντι πλευρά χωρίς να πέσει στο κενό που βρίσκεται από κάτω του.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι πράσινοι είναι σε τρομερά δύσκολη θέση, έχουν ουσιαστικά ένα… κανονάκι και παλεύουν να πετύχουν το θαύμα. Να κερδίσουν πέντε από τα έξι εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Με δεδομένη την αδυναμία τους να κερδίσουν μακριά από την έδρα τους, θα πρέπει να πάρουν όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ και αυτό έκαναν το βράδυ της Παρασκευής.

Κόντρα στους Ρώσους λοιπόν η άμυνα ήταν το στοιχείο που τους έδωσε τη νίκη. Αποτέλεσε την αφετηρία για να βάλουν της βάσεις και να «χτίσουν» μια καλή διαφορά, αλλά στη συνέχεια τα προβλήματα που υπάρχουν στους σέντερ, αλλά και στην επιθετική λειτουργία στο «πέντε εναντίον πέντε» τους έφεραν σε δύσκολη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό. Ο Πιτίνο έχει βρει το κουμπί του Τόμας χρησιμοποιώντας τον όσο πιο κοντά μπορεί στο καλάθι, «χτύπησε» τα μις ματς της Χίμκι, που στην προσπάθειά της να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, λόγω της δυνατής περιφερειακής άμυνας του παναθηναϊκού, είχε σχήμα με τρεις κοντούς, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός σέντερ να είναι ουσιαστικά μόνος του με το καλάθι από απόσταση ενός μέτρου.

Την ίδια στιγμή ο Παπαπέτρου έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα παίζοντας από το ένα ως το πέντε, βάζοντας το κορμί του με δύναμη και ενέργεια και δίνοντας βοήθειες παντού.

Ετσι ήρθε το εντυπωσιακό 65-50 στο πρώτο μέρος. Μόνο που στη συνέχεια η Χίμκι αποφάσισε να παίξει τα δικά της χαρτιά και έβγαλε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Κανείς από τους σέντερ του δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. ΚΑΝΕΙΣ. Αδυνατούσαν να πάρουν τα ριμπάουντ, δεν είχαν σωστές τοποθετήσεις στη ρακέτα χάνοντας τους παίκτες τους, ήταν χαμένοι στην επίθεση.

Οι Ρώσοι βελτίωσαν το ποσοστό τους στα τρίποντα, μείωσαν στους 4 πόντους και το ματς «γύρισε». Εκεί φάνηκε όμως η κλάση του Καλάθη και το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Κιλπάτρικ να βοηθήσει εάν βάζει τα περιφερειακά σουτ. Οι πράσινοι ανέβασαν την πίεση στην περιφερειακή τους άμυνα και «καθάρισαν» το ματς.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν ξανά τα πολύ δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει διαδοχικά στα Κανάρια Νησιά, στην πόλη με τη Νταρουσάφακα και στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ! Τρία εκτός έδρας παιχνίδια από τα οποία α δύο πρώτα είναι σούπερ τελικοί, διότι κόντρα στην ομάδα του Ιτούδη είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάποιος «διπλό».

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πλέον συγκεκριμένοι παίκτες θα πρέπει να βγουν μπροστά για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια της ομάδας να βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Γκιστ, Μήτογλου, Λεκαβίτσιους, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές και να δώσουν λύσεις.

Το παράδειγμα του Λάνγκφορντ είναι μπροστά τους και οφείλουν να μάθουν από όλα όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό, που βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο για λόγους που δεν ευθυνόταν αυτός, δηλαδή λόγω τραυματισμού, αλλά επέστρεψε δυνατός και πανέτοιμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ