Κόντρα στις γελοιότητες των εμπαθών…

Κόντρα στις γελοιότητες των εμπαθών…

Ο Ολυμπιακός δεν ετεροκαθορίζεται από τις γελοιότητες των άσπονδων φίλων του. Αναγνωρίζει  τις αδυναμίες του, αναζητεί τρόπους για να τις αντιμετωπίσει χωρίς ισοπεδωτικές αντιλήψεις και στηρίζει τη βαθιά τομή που έκανε το καλοκαίρι.

Αυτοί που το ευχαριστήθηκαν επειδή αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός και εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν έπεσε βαριά καμπάνα αποκλεισμού της ΑΕΚ είναι του ιδίου οπαδικού φυράματος. Στόκοι που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και τους ενδιαφέρει μόνο να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Με κάτι τέτοιους δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού είναι πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο διότι του στερεί βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και κάνει δύσκολο το έργο κάθε ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Όταν αυτά τα ξεπερνά κανείς μόνο και μόνο για να βγάλει χολή από την στέρηση είκοσι χρόνων δεν έχει νόημα να παίρνεις στα σοβαρά, τα ψυχολογικά του προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός δεν ετεροκαθορίζεται από τις γελοιότητες των άσπονδων φίλων του. Πρέπει να αναγνωρίζει  τις αδυναμίες του και να αναζητεί τρόπους για να τις αντιμετωπίσει χωρίς ισοπεδωτικές αντιλήψεις. Και αυτό θα κάνει. Χωρίς να εθελοτυφλεί, παριστάνοντας ότι δεν βλέπει τι γίνεται μπροστά του. Η διαιτησία του Σλοβάκου την Πέμπτη ήταν ξεκάθαρα εχθρική για τους ερυθρόλευκους και μια πολύ σοβαρή αιτία για την οποία ήρθε ο αποκλεισμός από μια ομάδα που δεν φάνηκε καλύτερη. Το μήνυμα ελήφθη.

Αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μείνει μόνο σε αυτό. Κρατάει ό,τι έγινε, μαθαίνει και πηγαίνει παρακάτω. Δεν χρειάζεται να παρασυρθεί. Αλλά να προετοιμαστεί για τη συνέχεια και να πάρει τα μέτρα του για τη δική του ομάδα.

Στα αγωνιστικά της αναμέτρησης, οι Ουκρανοί δημιούργησαν πέντε ευκαιρίες στα δυο παιχνίδια και πέτυχαν τρία γκολ. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε δέκα και έβαλε δυο.  Για να τα βάλει προσπάθησε πολύ και δεν ήταν προσφορά της άμυνας των αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πει το ίδιο για τα γκολ που δέχτηκε. Η άμυνά του προχώρησε σε δωρεές. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το καταδικαστικό 3-2. Στο γήπεδο οι Ουκρανοί δεν έδειξαν καλύτεροι. Ηταν, όμως, ομάδα με περισσότερα τρεξίματα και λιγότερα λάθη. Ηταν επίσης τυχεροί, αλλά είναι και η τύχη μέσα στο παιχνίδι. Όπως είναι και οι προβλέψεις για το τι μπορεί να σου συμβεί στη διάρκεια μιας χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια βαθιά τομή το καλοκαίρι. Πήρε παίκτες που βρίσκονταν στην αρχή της καριέρας τους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και προπονητή που επίσης ήταν χωρίς παραστάσεις από μεγάλες ομάδες. Πέτυχε ταχύτατα να φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, που κέρδισε την εμπιστοσύνη και απέσπασε τον θαυμασμό των οπαδών, αλλά και των αντιπάλων. Αυτό το δημιούργημα δεν το παρατάς  να πας για άλλα. Το στηρίζεις κόντρα στις γελοιότητες των εμπαθών και τις ασυναρτησίες των άσπονδων φίλων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ