Δεν την «καίει» να βρει πρωταγωνιστές, αλλά να γίνει… ομάδα

Δεν την «καίει» να βρει πρωταγωνιστές, αλλά να γίνει… ομάδα

Η εμφάνιση του Μπογέ απέναντι στον Απόλλωνα σκόρπισε χαμόγελα, όμως το πιο σημαντικό δεδομένο που προέκυψε από το ματς για την ΑΕΚ είναι το πώς δείχνει η αμυντική της γραμμή, σε εικόνα αλλά και αριθμούς, χωρίς τον Τσιγκρίνσκι στη σύνθεσή της

Ένα παιχνίδι όπως αυτό της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα, σε ένα ΟΑΚΑ που έμοιαζε ανά στιγμές να… πάλλεται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πλήττουν από σήμερα τη χώρα, δεν ήταν εύκολο να κυλήσει ήσυχα και ωραία για την Ένωση. Πάντα οι αγώνες που γίνονται υπό αυτές τις συνθήκες ευνοούν τον αδύνατο και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο αυτό το στοιχείο.

Το ότι στο τέλος της βραδιάς έφυγαν από την έδρα των Κιτρινόμαυρων χωρίς βαθμό, δεν αναιρεί την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν και το γεγονός πως αγωνίστηκαν με πλάνο, διαχειριζόμενοι με εξυπνάδα τις καταστάσεις που προέκυψαν. Ούτε βεβαίως από την άλλη μπορεί να βάλει κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την ΑΕΚ. Και είναι πια ξεκάθαρα.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να αποκτήσουν την απαραίτητη ομοιογένεια, που θα επιτρέψει στο σύνολο του Χιμένεθ να έχει μια σταθερή ταυτότητα στο παιχνίδι. Χωρίς αυτό να αλλάζει σε τόσο ακραίο βαθμό, είτε θετικά είτε αρνητικά, με την απουσία από την ενδεκάδα συγκεκριμένων παικτών. Σήμερα η Ένωση έδειξε να αντιλαμβάνεται από νωρίς το παραπάνω, στηρίζοντας έτσι το δημιουργικό της κομμάτι κατά βάση στο ταλέντο κάποιων παικτών της που αρκούσε, όπως φάνηκε, για να γίνει η… δουλειά.

Ο Λούκας Μπογέ ήταν ο άνθρωπος που καθάρισε την υπόθεση νίκη για την ΑΕΚ, μετατρέποντας το ματς σε προσωπική υπόθεση. Από τις πρώτες κιόλας συμμετοχές του Αργεντινού με την Ένωση, ήταν σαφές πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με σπάνια χαρακτηριστικά. Κάποια εκ των οποίων τα διαθέτει ίσως και σε υπερθετικό βαθμό. Όπως η ικανότητά του στη στιγμιαία αλλαγή κατεύθυνσης.

Το ερωτηματικό που επικρατεί με την περίπτωσή του, είναι γιατί τα παραπάνω δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να τα παρουσιάσει και στο γήπεδο. Δίνοντας ποιότητα και συνάμα ουσια στην ΑΕΚ, που δαπάνησε 900.000 ευρώ για να έχει φέτος στη σύνθεσή της τον άσο της Τορίνο. Ο Μπογέ άργησε να κάνει ένα μεγάλο ματς και να βάλει τη σφραγίδα του σε μια νίκη της Ένωσης. Το έκανε πάντως. Και για παίκτες όπως ο συγκεκριμένος, που η ψυχολογία είναι ίσως ο βασικός παράγοντας για την αγωνιστική τους κατάσταση, εκτιμώ ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία που αναζητά εδώ και καιρό ο Αργεντινός για μια νέα εκκίνηση στη σεζόν.

Το αν θα είναι αρκετή για να πείσει την ΑΕΚ να κυνηγήσει την παραμονή του στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, δεν το γνωρίζω. Εκτιμώ πάντως πως το σενάριο αγοράς του παίκτη από την Τορίνο, δύσκολα θα παίξει. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η ρήτρα αγοράς του φτάνει στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς πάντως να μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο της επέκταση του δανεισμού του, εφόσον ο Μπογέ της υπόλοιπης σεζόν, θυμίσει τον παίκτη που κέρδισε… μόνος του τον Απόλλωνα.

Ο Αργεντινός είναι λοιπόν το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ από το χθεσινό ματς, όμως όχι το σημαντικότερο δεδομένο που προέκυψε από το παιχνίδια. Μιας και αυτό είναι στα δικά μου έστω μάτια, τα πολλά και φτηνά λάθη της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Που προέρχονται από ατομικά κυρίως λάθη, αλλά και από την αδυναμία καλής συνεργασίας, παικτών που δεν «κολλάνε» απόλυτα μεταξύ τους αγωνιστικά. Όπως για παράδειγμα ο Τσόσιτς με τον Οικονόμου. Κάτι που κάνει κατανοητό και το πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ, να έχει στη ρεβάνς με τον Ατρόμητο τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στη σύνθεσή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ