Ουσία και γόητρο

Ουσία και γόητρο

Παρά τις απουσίες, ο Άρης είναι σε καλό σημείο πριν από το ντέρμπι της Τούμπας.

Ένα σημαντικό κυρίως σε επίπεδο γοήτρου ματς είναι το αποψινό για τον Άρη. Ο στόχος της εξόδου στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ θα έρθει πιο κοντά σε περίπτωση νίκης και αυτό θα είναι κάτι πολύ ουσιαστικό, αλλά δεν θα χαθεί με κάθε άλλο από τα δυο υπόλοιπα αποτελέσματα. Όμως το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι πάντα ξεχωριστό για την πόλη.

Οι κιτρινόμαυροι είναι σε ένα καλό σημείο της σεζόν, με μια ήττα και δυο ισοπαλίες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους και η αριθμητική των αναμετρήσεων αυτών, δείχνει ότι έχουν βελτιώσει τη θέση τους γιατί κατάφεραν να μειώσουν την πίεση και τα τέρματα που δέχονται, δίνοντας βαθμολογική αξία σε αυτά που επιτυγχάνουν.

Οι τρεις απουσίες στον άξονα, Δεληζήσης, Μπάσα και Τόνσο, είναι σοβαρές, άλλωστε και οι τρεις θα ήταν βασικοί αν ήταν διαθέσιμοι, αλλά σε επίπεδο ενδεκάδας καλύπτονται. Μαζί με την απώλεια του Φετφατζίδη, το πλήγμα σε πρώτη ανάγνωση αφορά την πληθώρα των εναλλακτικών λύσεων. Ο Δεληζήσης π.χ. είναι στην αποστολή αλλά η κατάστασή του δεν επιτρέπει να παίξει σε φουλ ένταση για περισσότερα από είκοσι ή τριάντα λεπτά.

Ο Άρης έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτό που θέλει. Η τριάδα του στην επίθεση είναι πια για έναν σημαντικό αριθμό αγώνων μαζί και βγάζει καλές συνεργασίες. Στη μεσαία γραμμή, θα χρειαστεί ένα παιχνίδι με πολλές κερδισμένες μονομαχίες και τα λιγότερα δυνατά λάθη όταν οι περισσότεροι παίκτες του θα είναι μπροστά από τη μπάλα, γιατί λογικά ο ΠΑΟΚ θα επιλέξει να επιτεθεί κυρίως από τον άξονα σε τέτοιες καταστάσεις για να φέρει τη μπάλα γρήγορα στην περιοχή του Κουέστα.

Στην άμυνα, μια διαπιστωμένη παθογένεια των κιτρινόμαυρων με οργανωμένα τα μετόπισθεν, είναι οι σέντρες που γίνονται, από δυο τέτοιες ήρθαν και τα δυο γκολ που δέχτηκαν στα τελευταία παιχνίδια.

Αν αμυνθεί σωστά, καταφέρει να κλέψει μπάλες όσο ψηλότερα γίνεται, θα βρει τους χώρους για να βγει με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση.

Και φυσικά, σε κάθε παιχνίδι σαν αυτό, όλες οι ομάδες χρειάζονται την καλή βραδιά ενός, που θα τραβήξει και τους υπόλοιπους, ο Άρης έχει στην ενδεκάδα του αρκετούς που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι «να αποφασίσουν» την τύχη ενός αγώνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ