Χαμένη στη μετάφραση

Χαμένη στη μετάφραση

Μια ΑΕΚ που… ψάχνεται να δει τι παίζει και ένας διαιτητής που τουλάχιστον είναι «επικίνδυνος».

Η χθεσινή ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν μια μεγάλη «πληγή» για τα μάτια. Οποιοι και αν έπαιξαν, σε όποιες θέσεις και αν έπαιξαν δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι παρουσιάστηκε μια τόσο άνευρη και «μπλοκαρισμένη» ομάδα στο χορτάρι. Ακόμη και σε τέτοιες κακές καιρικές συνθήκες. Από την άμυνα μέχρι την επίθεση το έβλεπες.

Εξαιρώ τον Τσιντώτα, τους χαφ και τον Μπογέ που έκαναν τη δουλειά τους, όπως έπρεπε, όταν έπρεπε. Ο Πόνσε έμοιαζε… μόνος δίχως βοήθειες, Μάνταλος-Μπακασέτας δεν μπορούσαν να τον στηρίξουν όπως έπρεπε με τον τρόπο λειτουργίας τους, τα μπακ δεν έδιναν βοήθειες επιθετικά όπως θα έπρεπε για το ματς με τον ουραγό της βαθμολογίας που κάνει ήδη… σχέδια Β’ εθνικής.

Και πάμε και στο χειρότερο κομμάτι, των στόπερ. Σε ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης κατάφεραν να τον έχουν μέσα στο παιχνίδι. Οι 7 τελικές, οι 4 στην εστία δεν τιμούν την ΑΕΚ. Από τύχη και ο Τσόσιτς δεν έγινε… μοιραίος σαν τον Οικονόμου, αν και ο Σέρβος στόπερ συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του.

Αλλά μοιάζει με αναγκαίο κακό από την στιγμή που είναι εκτός με τραυματισμό ο Τσιγκρίνσκι και εκτός με… απόφαση ΑΕΚ ο Λαμπρόπουλος. Και ο Οικονόμου όσο δεν έχει σταθερό στόπερ δίπλα του, κάνει και αυτός πράγματα που σε κάνουν να απορείς. Τα ατομικά τους λάθη ήταν πολλά για τέτοιο ματς, καθαρό μυαλό δεν είχαν και κάπως έτσι ο Απόλλων Σμύρνης όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά μέχρι το τέλος του ματς ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Βεβαίως είναι ακόμη ένα «μάθημα» για τον Μανόλο Χιμένεθ για το τι έχει στα χέρια του και τι μπορεί να παίξει με αυτό. Θεωρώ ότι περιμένει πως και πώς να γυρίσει το αριστερό μπακ για να παίξει την τριάδα στην άμυνα. Άρα περιμένουμε Χουλτ και μέχρι τότε… πρέπει να γίνει η δουλειά όπως-όπως. Η πρώτη και μάλιστα σοβαρή είναι την Τρίτη στο ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο. Δύσκολο και απαιτητικό ματς, διότι αν δεν έρθει η πρόκριση θα είναι αγωνιστική καταστροφή σε μια ήδη κακή χρονιά.

Και η ΑΕΚ κάκιστα ξόδεψε δυνάμεις χθες. Ευτυχώς πήραν ανάσες ο Λιβάγια, ο Αλεφ και ο Σιμόες, αλλά οι υπόλοιποι ξόδεψαν και μάλιστα αρκετές δυνάμεις. Και η ομάδα του Κάναντι είναι επικίνδυνη, δεν την… πιάνει το μάτι σου και μπορεί να κάνει ζημιά. Και η ΑΕΚ θέλει επειγόντως ένα γρήγορο γκολ στο ΟΑΚΑ για να μην έχει και το άγχος. Μένει να αλλάξει εικόνα. Και στην παραγωγή φάσεων, μα περισσότερο στην ανασταλτική λειτουργία της.

Και πάμε στα… της διεξαγωγής του ματς. Από μια διοργανώτρια αρχή που δεν σέβεται το προϊόν δεν περιμένω πολλά. Το έχουν αποδείξει πολλάκις και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί. Και ήρθε και ο διαιτητής Φωτιάδης με τους επικίνδυνους χειρισμούς του να το κάνει ακόμη πιο ευδιάκριτο το ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την εικόνα, παρά μόνο να κάνει τη δουλειά του, να πληρωθεί και να φύγει.

Η κατάσταση στο ΟΑΚΑ ήταν όχι μόνο δύσκολη, αλλά άγγιξε τα όρια του επικίνδυνου. Πάγκοι είχαν ξηλωθεί και έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο, διαφημιστικές πινακίδες δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενά, όσοι εργαζόντουσαν πέριξ του αγωνιστικού χώρου βίωναν μια κατάσταση που κάθε άλλο τιμά το ποδόσφαιρο και στο 43’ είχαμε το συμβάν με την πινακίδα που έφυγε από τον αέρα και έπεσε πάνω στον φωτογράφο. Προφανώς και τον διαιτητή δεν τον ενδιέφεραν όλα αυτά, ούτε η εικόνα του προϊόντος προς τα έξω, ούτε η απαξίωση.

Να κάνει τη δουλειά του ήθελε, να φύγει και να πάρει το μεροκάματο. Ευτυχώς ο φωτογράφος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όπως και κανείς άλλος στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό το οφείλουμε περισσότερο στην τύχη και τις διαθέσεις του δυνατού ανέμου, παρά στον διαιτητή, τον άρχοντα του αγώνα.

Και μπορεί στον σύνδεσμο του στην Καστοριά να ξέρουν από κακοκαιρία και να έλεγε χθες ωραία… τσιτάτα για τον καιρό στους βοηθούς του, αλλά ακόμη και οι άνθρωποι των ομάδων και ο 4ος απορούσαν με την απόφαση του για σέντρα με τέτοιες συνθήκες.

Και σε ένα γήπεδο με αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες που έφερε μόλις 1.500 φιλάθλους και αυτούς στριμωγμένους κάτω από το στέγαστρο και στα μπουθ, η απόφαση του πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως. Διότι μπορεί ο ίδιος να πήρε το μεροκάματο με μια μέρα δουλειά, μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε τελικά, αλλά το ποδόσφαιρο έχασε. Και όσο λειτουργούν κάποιοι με αυτή την λογική θα… χάνει και άλλο.

ΥΓ: Με τις αποφάσεις του Φωτιάδη και το επικίνδυνο παιχνίδι δις πάνω στον Λιβάγια, δίχως καν να δώσει φάουλ (!), στις προκλήσεις Χουάντερσον σε τραυματία ποδοσφαιριστή δεν θα ασχοληθώ καν. Αν είσαι κακός, είσαι σε όλα σου προφανώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ