Δημιουργικά μίζερος

Δημιουργικά μίζερος

Άχρωμος, άγευστος και εν τέλει άκαπνος ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς κομβικό στην προσπάθεια του να σβήσει την ευρωπαϊκή του τιμωρία. Έμεινε έκτος και μπαίνει στα συνεχόμενα ντέρμπι με απόσταση τουλάχιστον 2 βαθμών από τον πέμπτο Άρη.

Ένα παιχνίδι το οποίο οι πράσινοι είχαν μαρκάρει, για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πως όμως μπορείς να πάρεις θετικό αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα, αν δεν μπορείς όχι μόνο να σκοράρεις, αλλά έστω να κάνεις ευκαιρίες;

Για ένα ακόμα ματς οι παίκτες του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για να βάλουν γκολ και να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Το πολύ γρήγορο γκολ του Πανιωνίου, το οποίο προήλθε ω! τι έκπληξη από συνεχόμενα αμυντικά λάθη, δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού με το 1-0 υπέρ τους οι γηπεδούχοι έκλεισαν ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους προς την εστία του Κότνικ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που κόντρα σε κλειστές άμυνες αντιμετωπίζει τις περισσότερες φορές πολύ σοβαρά προβλήματα σκοραρίσματος. Οι πράσινοι είναι ένα σύνολο που αρέσκεται στις αντεπιθέσεις και στο όσο πιο δυνατό και γρήγορο transition.

Η απουσία έμπειρων παικτών στο δημιουργικό κομμάτι, έχει αρχίσει να φαίνεται και πλέον στοιχίζει βαθμούς. Δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες από κανέναν σέντερ-φορ εάν η μπάλα δεν φτάνει με σωστό τρόπο σε αυτόν. Με την μπαγκέτα της ομάδας να βρίσκεται στα χέρια ταλαντούχων μεν, αλλά άπειρων και άγουρων δε παιδιών, το έργο του Έλληνα τεχνικού είναι δύσκολο και απαιτεί υπομονή και κατανόηση από τους φιλάθλους.

Το να κάνουμε κριτική στο τι είδαμε σήμερα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης δεν έχει και μεγάλο νόημα. Το έργο ήταν παρόμοιο με αυτά άλλων εκτός έδρας αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού, απλώς οι γηπεδούχοι σήμερα ήταν πιο εύστοχοι και πιο ικανοί από άλλους αντιπάλους του τριφυλλιού στο παρελθόν. Αξία έχει να δούμε το μέλλον

Το τριφύλλι μπαίνει, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, σε μία σειρά συνεχόμενων ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους πράσινους και στους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, πραγματικά δεν μπορώ να βρω τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα έχει σημαντικά βαθμολογικά οφέλη από τα ματς αυτά.

Το καλό είναι ότι οι πράσινοι ακολουθούν το πρόγραμμα του έτερου διεκδικητή της 5ης θέσης Άρη, οπότε λογικά ούτε η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να μεγαλώσει τη διαφορά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ