Ο Κωστάκης ο Φορτούνης και τα «τελειώματα» του Χασάν

Ο Κωστάκης ο Φορτούνης και τα «τελειώματα» του Χασάν

Νίκησε κούραση, τραυματισμούς, απουσίες, απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Κίεβο και βεβαίως τον ΟΦΗ που για 20 λεπτά τον ανησύχησε αλλά τελικά την γλίτωσε μόνο με πέντε γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι απολαυστικός, έφτασε τα 24 γκολ σε 8 ματς πρωταθλήματος και συνεχίζει…

Ήταν το πιο δύσκολο ματς από όσα του έχουν απομείνει για να κλείσει την χρονιά. Από τα 8 πλέον του πρωταθλήματος και τα 4 στην καλύτερη του Κυπέλλου. Δεν ήταν τόσο ο αντίπαλος που όμως έτσι και αλλιώς παίζει σε κάθε ματς την ύπαρξη του όσο οι ίδιες οι δύσκολες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί για τον Ολυμπιακό.

Το πέμπτο σερί ματς μέσα σε δύο εβδομάδες για τον Ολυμπιακό που προερχόταν από την απογοήτευση του αποκλεισμού στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τραυματίες και κουρασμένους παίκτες που έφτασαν να παίξουν το πέμπτο του σερί παιχνίδι όπως ο Φορτούνης, ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε. Και μέσα σε όλα με δύο ακόμη τραυματισμούς που τον ανάγκασαν στο πρώτο 20λεπτο να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές. Παίζοντας με δύο αριστερά μπακ στα άκρα της άμυνας και έχοντας για περίπου 20 λεπτά έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ΟΦΗ που ήρθε στο Καραϊσκάκη για να παίξει μπάλα.

Το λάθος βεβαίως του ΟΦΗ ήταν αυτό. Γιατί όταν ο Μασούρας στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού έκανε το 1-0 είχαν τελικά όλα τελειώσει. Και όταν ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε την έξοχη ενέργεια του Φορτούνη για το 2-0 το ζητούμενο ήταν στα πόσα θα σταματήσει το κοντέρ.

Το κοντέρ σταμάτησε στα λιγότερα που θα μπορούσε. Το 5-1 δεν λέει την αλήθεια, από την άλλη όμως μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει πως ο Ολυμπιακός αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο μετά από τρεις αποστολές που πήρε το μίνιμουμ (τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ) και μπόρεσε από την μια να πάει με εμφατικό τρόπο στο +8 και πάλι από την ΑΕΚ και να μειώσει στους 7 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Το πρώτο βεβαίως έχει την μεγαλύτερη σημασία καθώς για την κορυφή δεν μπορεί να ελπίζει κάτι ουσιαστικό ο Ολυμπιακός πλην την όποια μείωση της διαφοράς όπως συνέβη αυτή την αγωνιστική. Μετά το 4-1 επί της ΑΕΚ ήρθε το 5-1 επί του ΟΦΗ και συνολικά ο Ολυμπιακός έφτασε τα 24 γκολ στα 8 ματς πρωταθλήματος που έχει παίξει το 2019. Μέσο όρο 3 γκολ λοιπόν για μια ομάδα που πληγώθηκε πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν από την δυστοκία, αφλογιστία, επιθετική γκίνια (όπως θέλετε πείτε, αν και το σωστό είναι όλα μαζί) και απώλεσε στο χορτάρι τις περισσότερες ελπίδες για τον τίτλο.

Και λέω στο χορτάρι γιατί τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η… εξυγίανση. Αυτή που… βαράει τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου δηλαδή… Να παίρνεις πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, να είναι το 3ο της ιστορίας σου, να είσαι πανίσχυρος στα κέντρα των αποφάσεων, να έχεις την εύνοια και να είσαι τόσο μίζερος…

Λογικό βεβαίως καθώς όταν μια ζωή είσαι κομπάρσος, την μια που θα βρεθεί σε θέση πρωταγωνιστή δύσκολα θα ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Αυτό βεβαίως είναι δουλειά άλλων. Η δουλειά του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του και να μην επιτρέψει να επαναλάβει εικόνα παρόμοια με αυτή της Τούμπας και του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο. Αυτά είναι τα πιο μελανά σημεία, αγωνιστικά πάντα, του φετινού Ολυμπιακού. Φανταστείτε πως ο Ολυμπιακός έχασε από έναν χειρότερο ΟΦΗ από αυτόν του δεύτερου γύρου 3 πολύτιμους βαθμούς. Μόνο αυτό το ματς να είχε πάρει…

Με τα αν όμως δουλειά δεν κάνεις. Με εμφανίσεις όπως αυτή του Κωστάκη του Φορτούνη όπως λέει και ο Γαβάκης αλλά και του Χασάν που έκανε τρία γκολ με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει μπροστά.

Ο Φορτούνης που συνεχίζει να είναι εντυπωσιακός την φετινή σεζόν και το βαρόμετρο για την απόδοση του Ολυμπιακού. Και από δίπλα ο Χασάν που τελικά δεν έχει τόσο άσχημα «τελειώματα». 7 γκολ σε 6 συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα έχει εσχάτως ο Αιγύπτιος επιθετικός και συνεχίσει.

Όπως συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός. Μακράν το καλύτερο και ωραιότερο ποδόσφαιρο που μια τραγική παρουσία του σε ένα πρωτάθλημα που οδεύει προς το φινάλε του, δεν μπορεί να το αλλάξει.

Την Πέμπτη ο Μαρτίνς θα πρέπει να ξανα-ανακατέψει την τράπουλα για ένα ακόμη παιχνίδι, αυτή την φορά του βασικού στόχου για τίτλο που απέμεινε. Απέναντι στην Λαμία όπου ναι μεν το 3-3 του πρώτου αγώνα καθιστά τον Ολυμπιακό καθαρό φαβορί αλλά όπως και με τον ΟΦΗ οφείλει η ομάδα του Πειραιά να το δείξει ξεκάθαρα και στο χορτάρι. Γνωρίζοντας μάλιστα τότε ποιοι είναι οι άλλοι τρεις που έχουν περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ