Αυτό που τους εξέπληξε

Αυτό που τους εξέπληξε

Η αντίδραση του Άρη στο 1-0 είναι κάτι που πολλοί δεν υπολόγιζαν.

Νικητής δεν ήταν, αλλά ήταν κερδισμένος στην Τούμπα ο Άρης, παρά το ότι η εικόνα που επικράτησε κωδικοποιημένη ήταν ότι πήρε το 1-1 επειδή αμύνθηκε και σκόραρε ένα αντικανονικό γκολ.

Ειπώθηκε πως ο Άρης έπαιξε καλά αλλά μόνο άμυνα, δεν επιτέθηκε, δεν απείλησε.

Δεν ειπώθηκε όμως πως με το σκορ το 0-0, ο Άρης έχει:

α) Κεφαλιά του Ματέο από τη μικρή περιοχή, ενώ δίπλα του είναι έτοιμος να τελειώσει τη φάση και ο Ροζ, άουτ.

β) Κάθετη στο Ντιγκινί που (μόνος στην περιοχή δεν βρίσκει τη μπάλα) κόβεται κακώς με υπόδειξη οφσάιντ.

γ) Αντεπίθεση τέσσερις με δύο, που κόβεται από τον Κρέσπο όταν ο Λάρσον αντί πάσας σε Ντιγκινί ή Ματέο, πάει σε ατομική ενέργεια.

δ) Σουτ του Ματέο από το ύψος της περιοχής άουτ.

Απείλησε ή όχι; Ήταν η ομάδα που άξιζε να προηγηθεί ή όχι;

Δεν εξετάζω τον τρόπο επίτευξης του γκολ του Βιεϊρίνια, για να αποδομηθεί, ως προϊόν λαθών του Άρη, στο δικό του το κομμάτι ο Πορτογάλος πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ.

Κάτι που πιστεύω ότι δεν υπολόγιζαν και πολλοί, ήταν ότι ο Άρης δεν ήταν μόνο διαβασμένος, ήταν και σε ψυχική ετοιμότητα διαχείρισης ενός σε βάρος του γκολ. Άλλες σεζόν, ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, ίσως έφερνε την κατάρρευση.

Καλό ήταν και το πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Όμως το 1-0 έφερε την καθίζηση και μια βαριά ήττα.

Οι κιτρινόμαυροι έμειναν συμπαγείς, συνέχισαν να κρατούν τον αντίπαλό τους μακριά από την περιοχή τους και να αναζητούν τη φάση που θα τους ξαναβάλει στο ματς, όπως και έγινε. Το ματς και σε επίπεδο προσώπων είχε κερδισμένο: Ο Παντελίδης τακτικά δικαιώθηκε πλήρως.

Το γκολ είναι πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό: Ο Βέλεθ είναι σε κίνηση πριν το χτύπημα του Ματίγια και τη στιγμή που “συλλαμβάνεται” από το φακό εκτός θέσης, πιθανότατα η προσοχή του βοηθού ήταν στην πολυκοσμία που υπήρχε ακριβώς στην ευθεία του.

Πέναλτι στον Μπίσεσβαρ, δεν υπάρχει. Αν υπάρχει, τότε, υπάρχει και παράβαση στο Μπρούνο Γκάμα στο ματς κυπέλλου. Για να πω την αμαρτία μου, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως ο Νορβηγός σφύριξε… για να δώσει πέναλτι κι όταν κατάλαβε ότι δεν δικαιολογείται η υπόδειξη, δεν είχε άλλη επιλογή από το να δείξει κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ για να δικαιολογήσει το σφύριγμα που του ξέφυγε.

Ο Άρης έμεινε αήττητος για δεύτερο ματς στην Τούμπα, ηττήθηκε στο Χαριλάου στο τρίτο φετινό τοπικό ντέρμπι, σε ένα ματς που είχε στα χέρια του με το πέναλτι του Γιουνές. Γκολ του Τυνήσιου και προβάδισμα των κιτρινόμαυρων θα οδηγούσε σε άλλη κατάληξη το ματς. Στο κομμάτι του γοήτρου, κατέγραψε για δεύτερη φορά κέρδη.

Κράτησε επιπλέον το καλό μομέντουμ, ικανοποίησε το κοινό του, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή του και θα περιμένει την ΑΕΚ σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με ορισμένες επιστροφές να αυξάνουν τις επιλογές του Παντελίδη, που είχε έξι (οκτώ με Γκάμα, Σόουζα, Διαμαντόπουλο) απουσίες.

Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, δεν κρίθηκε κάτι στην Τούμπα. Ο Άρης είναι καλά, είναι δεδομένο ότι βγάζει αγώνα με τον αγώνα περισσότερα στοιχεία ομοιογένειας, τακτικής συνέπειας και το Σάββατο θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη σε ντέρμπι. Νομίζω ότι του αξίζει, να την κάνει σε ένα κατάμεστο γήπεδο, απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Άρης είναι σε αγωνιστική παρουσία “ακριβότερος” από ότι γράφουν τα συμβόλαια των παικτών του. Όσο καινούργια ομάδα κι αν είναι, πορεύεται προς την ευρωπαϊκή επιστροφή, που θα είναι θετική κατάληξη για τη σεζόν. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει να ολοκληρώνει φέτος μια καλή βάση. Πάνω σε αυτή, διατηρώντας τα θετικά και προσθέτοντας ότι περισσότερο μπορεί θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να προοδεύει. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε όλους τους τομείς.

Κανένα κανονισμό δεν παραβίασε ο Παντελίδης. Όσο κι αν ο προπονητής του Άρη, ως θεσμός, είναι καλό να απαντά και στην τελευταία ερώτηση που του γίνεται, με τον τρόπο φυσικά που ο ίδιος επιθυμεί, τα περί «προσβολής» και «ασέβειας» επειδή αποφάσισε να μη δεχτεί ερωτήσεις, για λόγους μάλιστα που για εκείνον είναι προσωπικοί αλλά για τον Άρη ξένοι και αδιάφοροι, είναι εκ του πονηρού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ