Γελάνε ο Λευκός Πύργος μαζί με την Καμάρα

Γελάνε ο Λευκός Πύργος μαζί με την Καμάρα

Τα χρώματα του ΠΑΟΚ είναι το άσπρο και το μαύρο αλλά υπάρχουν πολλοί (πάρα πολλοί…) που προσπαθούν να κάνουν φέτος το άσπρο μαύρο με αυτά που λένε και γράφουν

Ο Τσίπρας δίνει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ (από πέρυσι το έλεγαν και το έγραφαν αυτό, αλλά τελικά το έκλεψε η ΑΕΚ στα δικαστήρια με τη συνδρομή του Ολυμπιακού). Το πρωτάθλημα δίνεται στον ΠΑΟΚ ως αντάλλαγμα για τη Μακεδονία. Μάλιστα. Είναι το πρωτάθλημα των Πρεσπών…

Να ρωτήσω λοιπόν κάτι κι εγώ: Στο 3-1 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα πόσα γκολ έβαλε ο Τσίπρας; Ή μήπως το αήττητο σερί των 22 αγωνιστικών φέτος με 19 νίκες και 3 ισοπαλίες οφείλεται στον ΠΑΟΚτσή Τσακαλώτο;

Μας έχουμε φλομώσει στις θεωρίες συνομωσίας και την μπουρδολογία οι ειδήμονες που ξέρουν τα παρασκήνια.

Δεν ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, όπου ο χειρότερος φέτος Δικέφαλος στο πρωτάθλημα γκέλαρε και έμεινε στο 1-1, απέναντι στους πολύ καλά οργανωμένους αμυντικά κίτρινους, αλλά με αυτά που είδα να γράφονται και να λέγονται δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος.

Ούτε με τη διαιτησία ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω, αλλά και σε αυτήν την κουβέντα δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος με όσες σαχλαμάρες συνεχίζω να ακούω και να διαβάζω.

Ας το πάρουμε από το τέλος το παραμύθι όλων των άλλων για τον ντεμέκ χαλίφη Ιβάν Σαββίδη και τον ευνοούμενο ΠΑΟΚ.

Ο Άρης ήταν πολύ καλός ανασταλτικά και μπλόκαρε τα ατού του ΠΑΟΚ. Μπράβο του για την τακτική του και το ματς που έκανε. Μαγκιά του θα πω. Καλά κάνανε και το πανηγύρισαν κιόλας απέναντι στον ανώτερο ποιοτικά και πολύ ακριβότερο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι αήττητος 27 αγωνιστικές στη Super League και είχε 24 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Είπα χθες ότι δε θα σταθώ στη διαιτησία, αλλά είδα ότι όλοι πέρασαν στα ψιλά ότι η ισοφάριση εις βάρος του ΠΑΟΚ προήλθε από ένα γκολ οφσάιντ. Αν (λέω αν…) ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με ένα τέτοιο γκολ όπως του Βέλεθ, θα μας έπρηζαν πάλι όλοι για τον ευνοούμενο Δικέφαλο. Λάθη γίνονται. Και αυτό ήταν ένα λάθος.

Στο δια ταύτα τελικά ο Άρης πήρε αποτέλεσμα στην Τούμπα με ένα γκολ οφσάιντ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Την ώρα που φεύγει η μπάλα από τα πόδια του Ματίγια (που εκτέλεσε το φάουλ) στο 85’, ο Βέλεθ (το δεξί του πόδι) ήταν ένα ολόκληρο βήμα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ήταν οφσάιντ και δε δόθηκε. Έτσι ισοφάρισε ο Άρης και δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ, παρότι ο Δικέφαλος δεν ήταν καλός.

Ο Άρης πήρε αποτέλεσμα στην Τούμπα και επειδή ο Νορβηγός διαιτητής Τόρε Χάνσεν δεν έδωσε και το καθαρό πέναλτι που έγινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον Μπίσεσβαρ από τον Ρόουζ. Ο Ολλανδός πέρασε τον παίκτη των κίτρινων και αυτός τον βρήκε αντικανονικά με το δεξί γόνατο στον δεξί μηρό. Η ξεκάθαρη παράβαση φαίνεται και στο video και στις φωτογραφίες.

Ο Άρης πήρε αποτέλεσμα γιατί ο Χάνσεν χάρισε και δύο φορές 2η κίτρινη στον Τζανακάκη: η πρώτη στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όταν κόβει αντεπίθεση του ΠΑΟΚ κάνοντας φάουλ για κάρτα στον Μπίσεσβαρ και η 2η φορά ήταν στο 71’ όταν κόβει επίσης αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με καραμπινάτο φάουλ για κάρτα στον Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός και αυτό το παραδέχθηκαν όλοι. Ο Λουτσέσκου, οι παίκτες, ο κόσμος… Ο Άρης ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, αλλά στην επίθεση δεν έκανε και τίποτα φοβερό. Πέντε τελικές είχε ο ΠΑΟΚ και έξι ο Άρης, από τις οποίες ως τελική μέτρησε ένα σουτ του Τζανακάκη στο δεύτερο ημίχρονο, λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή που έστειλε την μπάλα στη Θύρα 7. Εκείνη ήταν η μία εκ των τριών τελικών προσπαθειών του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, πέρα από το γκολ οφσάιντ του Βέλεθ και μια εντελώς ακίνδυνη κεφαλιά του Ντιγκινί στο 70’ στην οποία η μπάλα πέρασε αργά άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης και η άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι άλλες τρεις τελικές των κιτρίνων στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα καλό μακρινό σουτ του Ματίγια έξω από την περιοχή (12’) που πέρασε άουτ, μια κεφαλιά του Γκαρσία που πέρασε άουτ (17’) όπως και ένα σουτ που έκανε στο 33’.

Από πού και ως που ο Άρης ήταν καλύτερος ακόμη και από τον κακό ΠΑΟΚ μόνο αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό μπορούν να το εξηγήσουν. Ο Άρης έπαιξε ταμπούρι και κλεφτοπόλεμο και τα πήγε εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι. Αλλά καλύτερος δεν ήταν. Ισάξιος σε αυτό το ματς, ίσως ήταν, αλλά καλύτερος σε καμιά περίπτωση και ξαναλέω ισοφάρισε με ένα γκολ οφσάιντ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ακόμη και μέσα στο «to10.gr» γράφτηκε ότι ο Άρης έδειξε ότι είναι το αφεντικό της Θεσσαλονίκης! Έλεος…

Γελάνε ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα!

Ο Άρης που δεν έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ από το 2010, που δεν τον έχει περάσει καν στην τελική βαθμολογία από το 2008 και μετά (από τη χρονιά με την ατάκα με τις σαρδέλες του Σάντος…), που έπαιξε δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική και άλλα δύο στη Β’ πριν επιστρέψει φέτος στη Super League, ο Άρης που φέτος έχασε ένα ματς και πήρε δύο ισοπαλίες από τον Δικέφαλο, είναι αφεντικό της Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία με 24 βαθμούς περισσότερους από τους κίτρινους;

Ξέρω ότι αυτό γράφεται για να πικαριστούν οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά ακόμη και έτσι είναι αστείο…

Πάμε και πάλι στο θέμα της διαιτησίας.

Εδώ γελάνε ακόμη πιο δυνατά ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα!

Ο ΠΑΟΚ σε 22 αγωνιστικές πήρε δύο σφυρίγματα. Το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης (το οποίο παρότι δεν ήταν, είναι από αυτά που δίνονται καθώς οι διαιτητές ξεγελιούνται από την επαφή του επιθετικού με τον τερματοφύλακα) και το πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία, σε μια φάση που έγινε στο 11’.

Μη μου πείτε για τα πέναλτι στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί είναι αστείο. Δόθηκαν σωστά δύο στον ΠΑΟΚ και δε δόθηκαν άλλα τρία που ήταν ξεκάθαρες παραβάσεις. Θα μου πείτε 5 πέναλτι; Ναι, αν γίνονται πρέπει να δίνονται και 15! Μιλάμε για αγκαλιάσματα και ανατροπές μέσα στην περιοχή. Όπως έπρεπε να είχαν δοθεί κάποια πέναλτι στον Ολυμπιακό στο ματς με την Ξάνθη, όπως έπρεπε να έχουν δοθεί κάποια πέναλτι στον Παναθηναϊκό κτλ

Σε 22 αγωνιστικές υπάρχουν πάνω από 20 καραμπινάτες φάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ που δε δόθηκαν.

Δύο ήταν μόνο στο ματς με τον Άρη (το οφσάιντ γκολ της ισοφάρισης και το πέναλτι στον Μπίσεσβαρ, χώρια οι κάρτες του Τζανακάκη).

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολη, όλοι στέκονται στο πέναλτι στον Πρίγιοβιτς, αλλά όχι στις κόκκινες που χαρίστηκαν στον Κώτσιρα και τον Ιγκλέσιας, και στο πέναλτι του τελευταίου στον Ουάρντα στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Άκπομ ως οφσάιντ ενώ καλύπτονταν 4-5 μέτρα από παίκτες των γηπεδούχων.

Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο δε δόθηκε μαρς πέναλτι σε ανατροπή του Ζαμπά από τον Στρέζο.

Με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη κόπηκε με λανθασμένο οφσάιντ ο Πρίγιοβιτς (καλύπτονταν καθαρά), ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη.

Με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα δε δόθηκε καθαρό πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Καρέλη από τον Χουάντερσον που έκανε λάθος έξοδο.

Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Τζήλος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι του Στρούγγη στον Ελ Καντουρί και νωρίτερα έκοψε τον Μαρονικό με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Μέγερι.

Με τον Παναιτωλικό ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Άκπομ με ανύπαρκτο επιθετικό στον Μαρινάκη.

Στη Λαμία που όλοι θυμούνται μόνο το χέρι του Βιεϊρίνια ξεχνούν ότι μετά αποβλήθηκε με δύο ανύπαρκτες κίτρινες ο Κάνιας στο 63’ και χαρίστηκε καθαρή κόκκινη στον Μπαράλες που έκανε καρατιά στα πλευρά του Πασχαλάκη (και του άφησε ένα τεράστιο σημάδι).

Στο ματς με τη Λάρισα στην Τούμπα δε δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι στον Ουάρντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην Τρίπολη ακυρώθηκε λανθασμένα καθαρό γκολ του Μπίσεσβαρ με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ το σκορ ήταν ακόμη 0-0.

Με τον ΟΦΗ στην Τούμπα χαρίστηκαν δύο κόκκινες στους Κρητικούς σε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του Μεγιάδο και του Νάστου στον Ελ Καντουρί.

Με τα Γιάννινα στην Τούμπα όπως έγραψα και πιο πάνω δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι στον Άκπομ και δε δόθηκαν άλλα τρία καθαρά, δύο στον Κρέσπο και ένα στον Βαρέλα, ενώ το γκολ με το οποίο είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο ΠΑΣ ήταν οφσάιντ!

Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αποβλήθηκε άδικα με ανύπαρκτη 2η κίτρινη ο Ζαμπά στο 32’.

Δεν είναι αρκετά όλα αυτά για να καταρριφθεί ο μύθος του ευνοημένου ΠΑΟΚ και του χαλίφη Ιβάν Σαββίδη;

Ακόμη και με τόση κόντρα διαιτησία, ο ΠΑΟΚ έχει φέτος 19 νίκες και 3 ισοπαλίες και πάει φουλ για τον τίτλο! Και μάλιστα και στις τρεις ισοπαλίες (όλες με 1-1) δεν κέρδισε λόγω διαιτητικών λαθών! Με τον Ατρόμητο δεν του δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι και του έκαψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ ένα τετ-α-τετ, με την ΑΕΚ αποβλήθηκε άδικα με ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες ο Ζαμπά από το 32’ ενώ ο ΠΑΟΚ προηγούνταν με 1-0 και με τον Άρη δεν του δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι και ισοφαρίστηκε με γκολ οφσάιντ.

Όπως σωστά έγραψε και ο συνάδελφος, ο Γιώργος Κουβεντίδης: «με VAR ο ΠΑΟΚ μάλλον θα τελείωνε φέτος το πρωτάθλημα με 88 βαθμούς, χάνοντας μόνο τους -2 που είχε από πέρυσι…».

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αφήσει στην άκρη τα κουμπουτεράκια και τους υπολογισμούς και να μπει σε όλα τα γήπεδα για να καθαρίσει τα παιχνίδια που του μένουν, για να κατακτήσει τον τίτλο. Α, και για να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που έβγαλαν πάλι γλώσσες, όπως κάνουν σε κάθε στραβή του Δικέφαλου. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως, δεν ήταν πολλές οι στραβές για τον ΠΑΟΚ φέτος και τα νούμερα δείχνουν ότι το παραμύθι τους είναι καλό αλλά δεν έχει δράκο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ