Όταν μπαίνει το «πρέπει», βγαίνει εγωισμός

Όταν μπαίνει το «πρέπει», βγαίνει εγωισμός

Η σημερινή πρόκριση δεν... φτάνει, αλλά είναι η αρχή για αυτό που απ-έμεινε στην ΑΕΚ.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Η χρονιά της ΑΕΚ μετά την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Champions League… χάθηκε ανάμεσα στα λάθη, τον κακό σχεδιασμό, την μεταγραφική πολιτική, τις τιμωρίες, τους τραυματισμούς. «Κερασάκι» σε αυτή την άνοστη τούρτα η παρουσία του προπονητή (Ουζουνίδης) που δεν είχε «χημεία» με το κλαμπ και στέρεες βάσεις εντός αποδυτηρίων. Και κάπως έτσι αποχώρησε.

Το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς, η ευρωπαϊκή προοπτική μια από τα ίδια και έμεινε στην ΑΕΚ η καλή παρουσία στο πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια για την 3η θέση, συν το Κύπελλο. Προφανώς και το Κύπελλο δεν σώζει την χρονιά. Δημιουργεί όμως έναν στόχο απέναντι στους ανταγωνιστές της, δημιουργεί προσδοκίες για έναν τίτλο, δημιουργεί τη δεύτερη ανάμνηση από μια κακή χρονιά. Ικανές αφορμές για να «σπρώξουν» την ΑΕΚ προς την κατάκτηση του, αυτό που κατάφερε το 2016 και που δεν μπόρεσε για διαφορετικούς λόγους το 2017 στο Βόλο και πέρυσι στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα η ΑΕΚ έχει την ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Προφανώς και το 0-1 του πρώτου ματς δίνει το προβάδισμα. Όχι όμως και την πρόκριση, ειδικά κόντρα σε ένα τόσο καλό και δυνατό αντίπαλο που ξέρει να βάζει γκολ και να κάνει «ζημιές». Και η ΑΕΚ έχει ανάγκη αυτή την στιγμή την πρόκριση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια. Το μομέντουμ δεν είναι καλό για την ΑΕΚ, παρότι προσπάθησε με τον ερχομό του να «ξυπνήσει» την ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ομως τώρα μπαίνει το «πρέπει» μπροστά. Και τώρα βγαίνει και ο εγωισμός. Των παικτών που έχουν ποιότητα και η ψυχούλα τους το… λέει. Τα ματς Κυπέλλου είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουν ότι δεν είναι μια ομάδα για… πέταμα. Υπάρχουν καλά συστατικά και στοιχεία, παρά τις (πολλές) αλλαγές που αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι.

Και με μια πρόκριση σήμερα το «πρέπει» δεν… ησυχάζει. Μετά θα έχει ημιτελικά-φωτιά και στόχος της ΑΕΚ είναι για 4η σερί χρονιά να είναι στον τελικό. Αλλά αυτή την φορά να το σηκώσει. Διότι και πέρυσι… χτύπησε το κεφάλι της στο τοίχο, έχοντας μείνει στην φιέστα της Νέας Φιλαδέλφειας και στα πανηγύρια όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε μπάλα στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ