Καταδικασμένο το στοίχημα του Δώνη και των παικτών

Καταδικασμένο το στοίχημα του Δώνη και των παικτών

Ο Παναθηναϊκός είχε στόχο να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, αρχικά το πέτυχε, αλλά το δύσκολο ήταν να τον κρατήσει.

«Το πρώτοι στοίχημα είναι να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και νομίζω το έχουμε πετύχει». Αυτό τόνιζε ο Γιώργος Δώνης στην αρχή της σεζόν και μετά τις συνεχόμενες νίκες που είχε ο Παναθηναϊκός.

Η διάρκεια, όμως, είναι το μεγαλύτερο κριτήριο στον αθλητισμό. Το δύσκολο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν τόσο να φέρουν πίσω τον κόσμο ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι παίκτες του. Το δύσκολο ήταν να τον κρατήσουν. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» με τα αποτελέσματα του τελευταίου 1,5 μήνα απογοητεύτηκαν και σαφώς δεν έχουν προτεραιότητα την παρουσία τους στο γήπεδο.

Το παράπονό τους φυσικά δεν έχει να κάνει τόσο με τον 49χρονο τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του. Η πλειονότητα του κόσμου δείχνει ότι σκέφτεται ρεαλιστικά. Στην αρχή όλοι αγκάλιασαν αυτή την ομάδα, αλλά πλέον δεν συμβαίνει το ίδιο και είναι λογικό από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει νίκες. Το να μείνει, βέβαια και μόνο του αυτό το γκρουπ δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Τώρα χρειάζεται η στήριξη περισσότερο από ποτέ. Δεν είναι φυσικά και το πιο εύκολο να πειστεί κάποιος να αφήσει το σπίτι του για να πάει στο γήπεδο και με κακές καιρικές συνθήκες αρκετές φορές, για να δει την αγαπημένη του ομάδα να βρίσκεται στην έκτη θέση και να παλεύει για την πέμπτη.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι το στοίχημα του Δώνη και των παικτών του χάθηκε. Αν έρθουν θετικά αποτελέσματα στα ντέρμπι, τότε ίσως αλλάξει η κατάσταση στα υπόλοιπα εντός έδρας ματς. Αλλά όχι και σε τεράστιο βαθμό. Για το χαμένο στοίχημα, πάντως, οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι το τεχνικό τιμ, ο Νταμπίζας και οι ποδοσφαιριστές. Ο καθένας ό,τι μπορεί δίνει. Ο προπονητής δουλεύει με την ποιότητα που έχει, ο τεχνικός διευθυντής με τα χρήματα που του έχουν δώσει να διαχειριστεί και οι παίκτες σίγουρα έχουν περισσότερα να προσφέρουν, όπως φάνηκε στην αρχή, αλλά ακόμα στερούνται εμπειρίας και προσωπικότητας για να αποδώσουν σε διάρκεια. Να ξεκαθαρίσουμε φυσικά ότι και το 100% να έδιναν συνεχώς, είναι δεδομένο ότι η ποιότητα του γκρουπ δεν είναι αυτή που θα οδηγούσε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει.

Σε κάθε περίπτωση, για το χαμένο στοίχημα πρωτίστως ευθύνεται η διοίκηση. Ο κόσμος παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, σχετικά γρήγορα διαπίστωσε, ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά πράγματα. Όταν δεν υπάρχει κάποιος να του δώσει όραμα δυστυχώς θα μείνει εκτός γηπέδου. Για να σπεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ και να παραμείνει εκεί, ο οπαδός του Παναθηναϊκού θέλει νίκες, αλλά και να δει ότι υπάρχει μία διοίκηση που έχει στόχο να κάνει απολύτως ανταγωνιστική την ομάδα και φυσικά να την προστατεύει από κάθε απίθανο διαιτητή.

Διαφορετικά θα βλέπουμε ό,τι και μέχρι στιγμής. Αν η ομάδα είναι ψηλά στη βαθμολογία να υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα. Μόλις έρθουν τα άσχημα αποτελέσματα να απομακρύνεται. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στον Παναθηναϊκό. Παντού στην Ελλάδα το γήπεδο γεμίζει μόνο αν υπάρχουν επιτυχίες. Η διαφορά είναι ότι οι ανταγωνιστές ξέρουν ότι μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες. Στον Παναθηναϊκό και 2-3 νίκες να πετύχει η ομάδα, όλοι φοβούνται ότι αυτό κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει. Είτε γιατί το γκρουπ θα κάνει μία κοιλιά στην απόδοσή του είτε γιατί θα υπάρξουν κάποια φαλτσοσφυρίγματα. Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει ισχυρός επενδυτής, με χρήμα και πυγμή, το στοίχημα της επιστροφής του κόσμου στο ΟΑΚΑ θα είναι χαμένη υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ