Το ποδόσφαιρο του Μπακασέτα και του Ουάρντα

Το ποδόσφαιρο του Μπακασέτα και του Ουάρντα

Ο Ατρόμητος έπραξε καλώς αυτό που έπρεπε για να δείξει το δρόμο και η ΑΕΚ εμπιστεύεται τα... παιδιά της.

Δεν είναι εύκολο να τα… ξεχωρίσεις. Εχουν γίνει πλέον αχταρμάς όλα στο μυαλό του Ελληνα που βλέπει ελληνικό πρωτάθλημα. Και είναι καλό να ξεχωρίζουν συμπεριφορές, χαρακτήρες, προσωπικότητες. Για να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Θα βγάλω τις διοικήσεις έξω από αυτό διότι είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα δίχως βούληση για λύση. Ας πάμε τουλάχιστον στους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου.

Για κάθε Ουάρντα και Βράνιες, να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει και ο Μπακασέτας με τον Κουρμπέλη. Οι δύο πρώτοι εκπροσωπούν ένα ποδόσφαιρο που ίσως συγκεντρώνει περισσότερα φώτα, likes, κλικς και απήχηση στην πλατιά μάζα. Οι δύο Ελληνες που ανέφερα και σίγουρα υπάρχουν παιδιά και σε άλλες ομάδες (όπως θέλω να θεωρώ τον Πέλκα, τον Μάνταλο, τον Φορτούνη, τον Τοροσίδη κλπ), είναι παιδιά που μεγάλωσαν με την επιτυχία του 2004 και εκπροσωπούν τη δουλειά στο γήπεδο, τη βελτίωση, τους χαμηλούς τόνους, τον σεβασμό κλπ. Παίζουν ποδόσφαιρο, για το… ποδόσφαιρο που γουστάρουν. Όχι για το… έξω από το ποδόσφαιρο. Εκεί είναι η διαφορά και πρέπει τα κλαμπ να βοηθήσουν λίγο παραπάνω σε όλο αυτό για να βελτιώσουμε το προϊόν, μιας και πάμε εδώ και μια 10ετία από το κακό στο χειρότερο.

Ο Ατρόμητος έπραξε καλώς και «τελείωσε» τον Ουάρντα γιατί προσέβαλε και προσβάλει το σωματείο και έχει πολλά νέα παιδιά που πρέπει να λάβουν το σωστό μήνυμα. Και ας είναι δανεικός. Ο ΠΑΟΚ μόλις βίωσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τον «ξεφορτώθηκε» δις για λίγους μήνες… Φαίνεται ότι είναι ένα πρόβλημα, όσο χαρισματικός και να είναι στο χορτάρι. Τα όσα έκανε και είπε στο ΟΑΚΑ την ώρα που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, όταν έβγαινε αλλαγή και μέσα στα αποδυτήρια ήταν ενδεικτικά και πρώτοι οι άνθρωποι του Ατρομήτου κατάλαβαν ότι υπάρχει μέσα στην ομάδα τους ένα πρόβλημα. Και μπράβο τους που το χειρίστηκαν έτσι.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ δείχνει ότι όταν στοχευμένα βλέπει ένα ματς… τελικό με τον Χιμένεθ στον πάγκο της, αλλάζει άρδην εικόνα. Και χθες είχε στόχο και τον πέτυχε. Και μάλιστα νωρίς στο ματς. Με Μπακασέτα αριστερό μπακ χαφ, με Μάνταλο στην θέση του. Με τριάδα πίσω. Δεν ήταν ορθολογικό σχήμα με τον Μπακασέτα εκεί, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να ζει με αυτό όσο θα λείπει ο Χουλτ. Και στα ματς-φωτιά αυτό πρέπει να κάνει. Θα το επαναλάβουμε, ο Μάνταλος στον άξονα είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ. Γιατί βγάζει τον καλό του εαυτό και πατά περιοχή. Το χθεσινό δείγμα με δύο γκολ και ένα δοκάρι, με πολλές φάσεις από τα πόδια του, κόντρα σε μια άμυνα που παίζει χρόνια μαζί και έχει χαρακτηριστικό τη συνοχή της, ήταν ενδεικτικό. Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να παίζει με τον Μάνταλο εκεί. Να μπει ο Κρίστιτσιτς σιγά-σιγά στην 11αδα. Είναι επίσης μεγάλη υπόθεση για το πλάνο και τη λειτουργία ο Σέρβος.

Και αν όλα ήταν καλώς καμωμένα στο ΟΑΚΑ και η εικόνα όντως θύμιζε την περσινή ΑΕΚ του Χιμένεθ, η εικόνα του Μπάρκα προσωπικά συνεχίζει να με προβληματίζει. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να πάρει… ανάσες και να μείνει λίγο εκτός. Ο Τσιντώτας είναι τώρα η ιδανική λύση για το restart που επιχειρεί να κάνει η ΑΕΚ. Με κίνητρο και δίψα. Αυτά λείπουν συνολικά από την ΑΕΚ.

ΥΓ: Στο θέμα Λαμπρόπουλου πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει δώσει την τελική απάντηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ