Του Δώνη δεν του αρέσει να παίζει κλεφτοπόλεμο

Του Δώνη δεν του αρέσει να παίζει κλεφτοπόλεμο

Ο Παναθηναϊκός δίνει την Κυριακή ένα ματς απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα από εκείνον, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα την περιμένει σαν το ποντίκι που βλέπει τη γάτα και κρύβεται. 

Σίγουρα είναι καλή εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα… κόκκινα για 120 λεπτά απέναντι στον Πανιώνιο. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, αν και το συγκεκριμένο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει πολλές επιλογές που δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή του να αλλάζει παίκτες από Τετάρτη σε Κυριακή, χωρίς να χάνει ιδιαίτερα σε ταχύτητα.
Όμως, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, που για όσους θυμούνται η αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να ελέγξει μία κυριακάτικη… παρέλαση και το ματς μεταφέρθηκε για Δευτέρα, όπως βόλευε τον ΠΑΟΚ που είχε ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη, είναι θετικό το νέο για τους πράσινους. Εκείνοι θα έχουν μια γεμάτη – όσο και δύσκολη λόγω ήττας στη Νέα Σμύρνη – εβδομάδα για να προετοιμαστούν με ηρεμία. Ο ΠΑΟΚ θα έχει 2-3 μέρες, προερχόμενος μάλιστα από δύο παιχνίδια που σίγουρα του αφαιρούν μπόλικη από τη σιγουριά του πως είναι άτρωτος.
Και ο Άρης την περασμένη Κυριακή και ο Πανιώνιος το βράδυ της Τετάρτης, του φανέρωσαν του ΠΑΟΚ αρκετές αδυναμίες. Όπως φανέρωσαν και το ότι ο πρωτοπόρος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Για να τον κερδίσει, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ο ίδιος την υπέρβαση. Να πιάσει απόδοση όχι απλά ανάλογη, αλλά και καλύτερη με εκείνη που είχε με την ΑΕΚ στον πρώτο του γύρο, στο πρώτο του ντέρμπι στην έδρα του. Η εικόνα του αυτό το διάστημα δε σου επιτρέπει σε καμία περίπτωση να είσαι βέβαιος πως θα το κάνει.
Είναι αλήθεια πως στα ντέρμπι τον πρώτο ρόλο τον παίζει το πάθος, η ψυχή, ο τσαμπουκάς, η θέληση. Αλλά έχω την αίσθηση πως ετούτο το παιχνίδι κρύβει από πίσω πολύ περισσότερη τακτική απ’ όση μας έχουν συνηθίσει ανάλογα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θα είναι αναγκασμένος να παίξει κι εκείνος. Όχι μόνο γιατί το απαιτεί το όνομά του και το γεγονός ότι θα παίξει στην έδρα του. Αλλά γιατί το θέλει και ο προπονητής του.
Να θυμίσω πως στο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έπαιξε φουλ άμυνα και από κάποιο σημείο και μετά απλά έδιωχνε, στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ο Δώνης εμφανίστηκε εκνευρισμένος και στεναχωρημένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του και ας έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Δώνης δεν είναι από τους προπονητές που θα δώσουν εντολή για μαζική άμυνα ώστε να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, που γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το στάτους του και πόσο μεγάλος σύλλογος είναι.
Γι’ αυτό και την Κυριακή η τακτική δε θα λέει μονάχα άμυνα. Υποθέτω πως θα δούμε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος θα θελήσει να μπει επιθετικά και ορμητικά στο γήπεδο, που θα θελήσει να αιφνιδιάσει με κάποιο τρόπο τον αντίπαλό του, ο οποίος και περισσότερο ποιοτικός είναι και ξέρει πως να παίρνει αυτό που θέλει – άλλωστε παραμένει αήττητος.
Η επιστροφή του Ινσούα είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ζητήσει ο Δώνης σε ένα τέτοιο παιχνίδι, από τη στιγμή που απέναντί του έχει τα καλύτερα άκρα του πρωταθλήματος και πρέπει να βγάλει αντίδραση στις πτέρυγες και αμυντικά και επιθετικά. Ο Αργεντινός είναι… ψυχάρα, δεν αφήνει ούτε φάση χωρίς να πολεμήσει και επιθετικά είναι εξαιρετικός. Και ο Γιόχανσον, που επίσης επιστρέφει, είναι πολύ σημαντικός για τέτοιου είδους παιχνίδι.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον άξονα και τι θα επιλέξει εκεί ο Δώνης. Υποθέτω πως δε θα δούμε τον… λάιτ Άλτμαν, αλλά ένα ακόμα χαφ στο πλάι των Κουρμπέλη και Κάτσε, που θα προσφέρει και περισσότερα τρεξίματα και περισσότερη δύναμη, απέναντι στα εκπληκτικά κεντρικά χαφ του ΠΑΟΚ. Ίσως ο Δώνης, για τον οποίο πολλοί φωνάζουν όταν παίζει, να είναι ιδανικός για ένα τέτοιο παιχνίδι και λόγω των στοιχείων του στο μεσοαμυντικό κομμάτι και λόγω της… παλαιότητάς του στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ