Να δείξει πόσο το θέλει

Να δείξει πόσο το θέλει

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει για να… ζήσει

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με το… πρόβλημά του απόψε. Δηλαδή να κερδίσει εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής έχει μόλις μία νίκη, αυτή στην Ποντγκόριτσα επί της Μπουντούτσνοστ, αλλά αυτή τη φορά επιβάλλεται να τα ξεχάσει όλα και απλά να κερδίσει.

Διότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα που να τον κρατάει μέσα στο παιχνίδι της οκτάδας.

Με δεδομένη την απελπιστική κατάσταση στη βαθμολογία και το πρόγραμμα με την επίσκεψη στη Μόσχα για το ματς με την ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, διότι δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες.

Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει σε πρώτη φάση να νικήσει τη φοβία του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η Γκραν Κανάρια έχει ρεκόρ 6-17 μέχρι τώρα, έχει αποκλειστεί από τα πλέι οφ, ουσιαστικά δεν έχει στόχους, παρά μόνο το γόητρο και το κίνητρο να τελειώσει την παρουσία της στην διοργάνωση με κάποιες καλές νίκες.

Φυσικά μια από αυτές θα είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Άγχος δεν υπάρχει για την ισπανική ομάδα, μπορεί να μην έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά ενισχύθηκε με τον σέντερ Κόρι Τζέφερσον και τον φόργουορντ Τζέικομπ Ουίλι.

Πάντως θα λείψουν οι τραυματίες Λιούκ Φίσερ, Άνζεϊς Πασέτσνικς και ο ανέτοιμος Γιούλις Μπάες, ενώ αμφίβολος είναι ο Κιμ Τιλί, που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα.

Ετσι λοιπόν η ομάδα που «καίγεται» είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Πιτίνο θέλει να ελέγξει το ρυθμό και να βάλει… φρένο στη Γκραν Κανάρια, που παίζει κλασικό ισπανικό μπάσκετ.

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να παίξει δυνατή άμυνα στην περιφέρεια, να πάρει τα ριμπάουντ και με τον Καλάθη να έχει αυτός στα χέρια του το τέμπο του ματς.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με την απόδοσή του θα κρίνει πολλά για την συνολική εικόνα της ομάδας, αφού είναι πλέον ξεκάθαρη η εξάρτηση που υπάρχει.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντική η απουσία του Τόμας. Ο Παναθηναϊκός χάνει έναν φορμαρισμένο παίκτη, που διαθέτει καλή επαφή με το καλάθι και αποτελεί ένα «σημείο αναφοράς» στην επίθεση.

Ετσι λοιπόν το βάρος πέφτει στον Ντίνο Μήτογλου, μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει αντιμέτωπο τον Τσούπκοβιτς και ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος. Στο «4» θα παίξουν και οι Αντετοκούνμπο, Γκιστ, αλλά είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν «μπαλώματα».

«Κομβικός» θα είναι και ο Κιλπάτρικ, ο οποίος θα πρέπει να δώσει λύσεις με το περιφερειακό σουτ, στο οποίο τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλός.

Το παιχνίδι είναι και αυτό «τελικός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για απώλεια και εκείνο που οφείλει να κάνει είναι απλά να μπει στο παρκέ και να δείξει από το πρώτο λεπτό πόσο θέλει την πρόκριση στην οκτάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ