Ο Κομίνης ήταν ένα από τα προβλήματά τους…

Ο Κομίνης ήταν ένα από τα προβλήματά τους…

Όσα έπιασε ο Σέρβος Μπόγιαν Σαράνοφ δεν φτάνουν για να εξηγήσουν την αφλογιστία των παικτών του Ολυμπιακού. Άλλα τόσα ήταν εκείνα που χάθηκαν γιατί κανένας ερυθρόλευκος δεν μπορούσε να πλασάρει σωστά από κοντινή απόσταση και να σκοράρει.

Tα πράγματα είναι όπως τα είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Απογοήτευση και ντροπή. Η ντροπή των ηττημένων δεν μειώνει την αξία της πρόκρισης της Λαμίας. Η τοπική ομάδα έκανε αυτό που μπορούσε να κάνει διεκδικώντας τις λίγες πιθανότητες που είχε για να πάρει την πρόκριση. Έμεινε πίσω, όσο πιο πίσω γινόταν, για να μην δεχτεί γκολ και περίμενε μήπως τις ελάχιστες φορές που θα βρεθεί μπροστά, σπάσει ο διάολος το πόδι του.

Και το έσπασε. Μόνο που αν τα ρίξουμε όλα στην τύχη τότε θα παραβλέψουμε ότι τέτοιες στιγμής ληθάργου είχε και σε προηγούμενα παιχνίδια η άμυνα του Ολυμπιακού. Στον βαθμό που δεν μπορεί να απαλλαγεί τέτοιες στιγμές θα εμφανίζονται και θα τις στερούν βαθμούς όπως γινόταν μέχρι τώρα και προκρίσεις όπως συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Όσα έπιασε ο Σέρβος Μπογιάν Σαράνοφ δεν φτάνουν για να εξηγήσουν την αφλογιστία των παικτών του Ολυμπιακού.

Άλλα τόσα ήταν εκείνα που χάθηκαν γιατί κανένας ερυθρόλευκος δεν μπορούσε να πλασάρει σωστά από κοντινή απόσταση και να σκοράρει. Ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καθαρίσει μόνος την μπουγάδα του, είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστό. Θα ήταν αφέλεια να πιστέψει κάποιος πως ο Κομίνης θα ερχόταν στο Φάληρο για να κάνει τα γλυκά μάτια στον Ολυμπιακό. Ήρθε και δεν του έδωσε αυτά που εδικαιούτο.

Αυτό όμως ήταν γνωστό και μέρος των συνθηκών κάτω από τις οποίες πορεύεται αγωνιστικά ο Ολυμπιακός και τη φετινή περίοδο. Κατά συνέπεια, το πώς χειρίζεται η διοίκηση αυτό το θέμα δεν αφορά τους παίκτες που ξέρουν πως έχουν τα πράγματα και πρέπει να κάμουν το κουμάντο τους. Εκ των πραγμάτων, δεν το έκαναν και υπό αυτή την έννοια καλώς το επισήμανε ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου.

Οι τελικές ήταν πολλές η κατοχή της μπάλας δεδομένη αλλά η ουσία ελάχιστη. Όταν μάλιστα αστοχείς στο πέναλτι που κερδίζεις λίγο πριν τη λήξη έχει νόημα να τα βάζεις με τον εαυτό σου κι από εκεί να αρχίζεις την ανάλυση του παιχνιδιού. Εκεί που όλοι νόμιζαν πως οι ερυθρόλευκοι έχουν ξορκίσει την αστοχία τους και σκοράρουν σε αντιστοιχία με τις ευκαιρίες που δημιουργούν, ήρθε το παιχνίδι με την Λαμία για να τους γυρίσει πίσω. Ο αποκλεισμός συνιστά πισωγύρισμα από εκείνα που δεν ξεχνιούνται ούτε δικαιολογούνται εύκολα.

Είναι μια πληγή στο σώμα του Ολυμπιακού που θα μείνει καιρό ανοικτή. Δημιουργήθηκε όχι από την επιδεξιότητα των παικτών της Λαμίας, του Σαράνοφ εξαιρουμένου, αλλά από την προφανή αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Και κάτι ακόμα: Το ματς δεν άρχισε όταν ο Τόμας σκόραρε. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο και βάλε ο Ολυμπιακός… ψείριζε την μαϊμού. Εκεί, προφανώς κολλάει και η αποστροφή του λόγου του κ. Μαρινάκη ότι «έπρεπε να ήμασταν από ατσάλι και δεν ήμασταν»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ