Ευκαιρία να ανεβάσουν τη μετοχή τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Ευκαιρία να ανεβάσουν τη μετοχή τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έμειναν στάσιμοι στο δεύτερο μισό της σεζόν και στα ντέρμπι έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν την χρηματιστηριακή τους αξία.

Μία ομάδα που πηγαίνει καλά, αυτομάτως βοηθάει και τους παίκτες να ανεβάσουν την αξία τους. Ο Χατζηγιοβάνης με τον εκπληκτικό πρώτο γύρο που έκανε σαφώς και ανέβασε τη χρηματιστηριακή του αξία. Κλήθηκε στην Εθνική Νέων και το ίδιο συνέβη με τους Μπουζούκη, Μαυρομμάτη, Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη, Στάικο, ενώ ήδη μέλος του συγκροτήματος ήταν και ο Βέργος. Η διάρκεια, όμως, είναι το ζητούμενο. Αν όχι να ανεβάσεις κι άλλο τη μετοχή σου, τουλάχιστον να κρατήσεις αυτό που έχεις δημιουργήσει.

Ας υποθέσουμε ότι στο τέλος του πρώτου γύρου ερχόταν πρόταση για τον Χατζηγιοβάνη. Με την εικόνα που είχε και στην ηλικία των 21 ετών, ενδεχομένως κι ένα ποσό τριών εκατ. ευρώ να ήταν λίγο. Στην πορεία της σεζόν, όμως, ο νεαρός εξτρέμ έχει κάνει κοιλιά. Δεν αποδίδει εξίσου καλά. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2020 λήγει το συμβόλαιό του. Αν στη συνέχεια δεν ανεβάσει στροφές, ώστε να θυμίσει τον πρώτο γύρο, τότε το καλοκαίρι και με έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου μπροστά, τα τρία εκατ. ευρώ μάλλον θα φαντάζουν υπερβολικό ποσό. Κι ευπρόσδεκτο…

Τα ντέρμπι που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, δεν είναι πρόκληση μόνο για την ομάδα. Είναι και για κάθε παίκτη ατομικά. Πρόκειται γι’ αγώνες που προκαλούν το ενδιαφέρον ξένων σκάουτερ και αποτελούν τη μεγάλη ευκαιρία για έναν ποδοσφαιριστή να κάνει εντύπωση. Να κεντρίσει τα βλέμματα. Η βιτρίνα για κάθε παίκτη, είναι η Εθνική του ομάδα, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του συλλόγου του και τα μεγάλα ματς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πλην του Κουρμπέλη που είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να δείξουν την αξία τους.

Σαφώς και τα μικρότερα εθνικά συγκροτήματα τα βλέπουν πολλοί σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων. Αλλά αν δεν έχεις καλή εικόνα με την ομάδα σου και κυρίως διάρκεια, τότε δεν είναι εύκολο να φέρεις πρόταση. Τέτοια φυσικά που να ικανοποιεί και την ομάδα. Πόσες περιπτώσεις Μαυροπάνου δηλαδή υπάρχουν; Να πάει σε μεγάλη ομάδα και να εισπράξει κι ένα γενναίο ποσό η ΠΑΕ; Κι ο Μαυροπάνος πολλές φορές δεν είναι στην αποστολή της λονδρέζικης ομάδας.

Κοντολογίς, οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού μπορεί να φέρουν πρόταση, αλλά δύσκολα θα είναι ικανή να αναγκάσει τους Αλαφούζο, Νταμπίζα, Δώνη να πουν αμέσως το «ναι». Θα συναινούσαν σε πώληση αν χρήματα βοηθούσαν στην επιβίωση της ΠΑΕ και θα έδιναν δυνατότητα να έρθουν πιο πολλοί ποιοτικοί παίκτες και να καλυφθούν τρύπες σε άλλες θέσεις. Όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο κάθε παίκτης, ωστόσο, στον δεύτερο γύρο, θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να πιάσει πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Ακόμα και οι Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης.

Αυτό, όμως, μπορεί ν’ αλλάξει στα ντέρμπι. Καλές εμφανίσεις στα μεγάλα ματς θα ανεβάσουν ξανά την αξία των παιδιών. Το κακό είναι ότι αν αγωνιστούν καλά και πετύχει ο Παναθηναϊκός τον στόχο του, δεν θα παίξουν στην Ευρώπη τη νέα περίοδο (εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα που δεν φαίνεται). Πάντα η Ευρώπη λειτουργεί ως άνοδος του χρηματιστηρίου.

Επειδή δεν θα υπάρχει και μάλλον οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα χρειαστούν ακόμα δύο χρόνια για να δουν προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όποια ευκαιρία έχουν να ανεβάσουν τη μετοχή τους θα πρέπει να την αρπάξουν. Θα είναι καλό και γι’ αυτούς και για το «τριφύλλι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ