Η Λαμία είχε προειδοποιήσει

Η Λαμία είχε προειδοποιήσει

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον αποκλεισμό-σοκ του Ολυμπιακού. Τον Κομίνη, τις ευθύνες των ποδοσφαιριστών και τον Πέδρο Μάρτινς, που αν ξανάπαιζε το ματς θα ξεκίναγε όλους τους βασικούς.

Ο ΒΙΕΡΙΝΙΑ εκτελεί το πέναλτι στο 119′, στέλνει την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται ποτέ. Ψηλά στο «παράθυρο». Και τον ΠΑΟΚ στους «4». Εκτέλεση που πάνω απ’ όλα (τεχνική κλπ) θέλει άντερα. Να ρισκάρεις να στείλεις την μπάλα τόσο ψηλά. (σ.σ. το ότι το «πέναλτι» αυτό δεν υπήρξε ποτέ κι ήταν εφεύρεση του Σκουλά, είναι άλλη ιστορία). Η εκτέλεση του Φορτούνη στο 86′ δεν ήταν καλή. Ο Σαράνοφ αποκρούει το πέναλτι, η Λαμία στους «4», οι ερυθρόλευκοι σπίτια τους. Έχει δικαίωμα ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής σ ένα κακό κτύπημα. (σ.σ. ξεπερνάμε το γεγονός ότι ο Κομίνης δεν έδωσε το πέναλτι στο 63′ όταν ο Πλιάτσικας έδιωξε τη μπάλα με το χέρι. Κι ας το ‘χανε κι αυτό ο Φορτούνης).

ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ, εύγε στον Μάκη Χάβο (που δεν έκανε μάλιστα ο ίδιος δηλώσεις, αλλά ο βοηθός του) και στα παιδιά της Λαμίας. Η δουλειά του προπονητή και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών έφεραν αυτό το διπλό-πρόκρισης. Δεν είναι μικρό πράγμα μετά το 3-3 του πρώτου ματς, να κατεβαίνεις στο Καραϊσκάκης για τη νίκη και να τα καταφέρνεις. Σχετικά τώρα με τον Ολυμπιακό, αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στο μονότερμα με τον ΠΑΟΚ και 0-1 με αυτογκόλ στο ματς που χάθηκε το πρωτάθλημα. Στο μονότερμα με τον Παναθηναϊκό, (ένα σουτ του Κάτσε ένα γκολ) 1-1. Το ξανάδαμε και τη Τετάρτη το βράδυ. 28 έναντι μίας οι τελικές, 0-1 το αποτέλεσμα, έξω από το Κύπελλο.

ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ στις 22 Φεβρουαρίου, είχα γράψει, ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα ο Ολυμπιακός εφέτος, «παίζει και γκίνια». Κατά πως όμως έχει πει ο Κάρλ Μαρξ, τύχη είναι η άγνοια της αναγκαιότητας. Ο Ολυμπιακός πέταξε ένα ημίχρονο. Όταν το ‘φαγε από τον Τομάς στο 53’ άρχισε να τρέχει, αλλά δεν πρόκανε. Τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τις πέταξε στα σκουπίδια. Τι διαφορετικό θα μπορούσε να είχε κάνει ο Μαρτίνς; Εκ τω υστέρων όλα είναι εύκολα. Αν ξανάπαιζε το ματς, σίγουρα θα ξεκίναγε με Φορτούνη, Χασάν, Ποντένσε. Άλλο στόχο πλην του Κυπέλλου δεν έχεις. Παρά τα γεγονός ότι έχεις σκορ πρόκρισης, τη Λαμία δεν την υποτιμάς. Η καλύτερη μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος, από τότε που την έχει στα χέρια του ο Χάβος. Όταν μάλιστα έχει «προειδοποιήσει» με τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού.

ΘΑ μου πείτε τώρα κι ο Νάτχο με τον Σολδάνο πότε θα παίξουν; Ας παίξουν τη Δευτέρα με τον Απόλλωνα. (Όταν μάλιστα θα έχει προηγηθεί το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ). Ξεκινάς λοιπόν με τους βασικούς κι όταν σκοράρεις και καθαρίσεις την πρόκριση, βάζεις τους άλλους να παίξουν. Ξαναλέω, ότι εκ των υστέρων όλα είναι εύκολα. Όταν όμως το Κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος που σου έχει απομείνει φυλάς τα ρούχα σου. Δεν πρωτοτύπησε ο Μάρτινς. Κι ο Λουτσέσκου με τον Πανιώνιο και χωρίς να έχει σκορ πρόκρισης, το ίδιο έκανε. Κράτησε στον πάγκο, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ, Μάτος. Ο Ίνγκασον που έπαιξε αντί του Βαρέλα, μάρκαρε με τα μάτια τον Καμαρά, στη φάση που έκανε το 2-2. Ο Βιεϊρίνια όμως ευστόχησε στο πέναλτι κι ο Ρουμάνος αθωώθηκε.

ΟΙ περισσότεροι προπονητές, αυτή τη συμπεριφορά έχουν στα ματς του Κυπέλλου. Κι ο Χάβος κατέβηκε στο Καραϊσκάκης χωρίς έξι βασικούς. Δεν είχε τίποτα όμως η Λαμία για να χάσει. Όταν είσαι Ολυμπιακός κι ο μοναδικός σου στόχος είναι το Κύπελλο, το να είσαι λαρτζ, συνιστά ρίσκο. Θα μου πείτε τώρα, ήταν κάτι νορμάλ, αυτή η ενδεκάδα του Ολυμπιακού να χάσει απ’ αυτή την ενδεκάδα της Λαμίας; Σε καμία των περιπτώσεων. Μπάλα είναι. Κύπελλο είναι. Ειδικότερα μάλιστα, όταν αυτό το έργο σαν Ολυμπιακός (να μην μπαίνει η μπάλα μέσα) το έχεις ξαναδεί. Όταν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι. Κι όταν ξέρεις μάλιστα, ότι όποιος διαιτητής βρεθεί απέναντί σου, δεν σου δίνει ούτε τον πυρετό του. Ξαναλέω για τρίτη φορά, ότι εκ των υστέρων είναι όλα εύκολα. Και δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι ποδοσφαιριστές. Η Λαμία πάντως είχε προειδοποιήσει.

Στη μουσική επιλογή, Fleetwood Mac-Black Magic Woman.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ