Δύο νύχτες μόνο…

Δύο νύχτες μόνο…

Όταν ο Κώστας Φορτούνης νίκησε τον Ρέινα, αλλά νικήθηκε από τον Σαράνοφ...

Τη βραδιά της 13ης του Δεκέμβρη ο Κώστας Φορτούνης είχε βρεθεί απέναντι στον Πέπε Ρέινα, στη μονομαχία από τα 11 μέτρα. Από τα δικά του πόδια επρόκειτο να εξαρτηθεί μία πρόκριση του Ολυμπιακού κι ένας αποκλεισμός της Μίλαν σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ισπανού τερματοφύλακα και όλα πήραν το δρόμο τους…

Ο Ολυμπιακός έγινε σούπερ ομάδα, αφού απέκλεισε τους Ιταλούς και με δύο γκολ διαφορά, οι παίκτες του «φοβεροί» και ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς «τρομερός», καθώς είχε λύσει και το επιθετικό πρόβλημα με τα τρία γκολ κόντρα στην άμυνα του Γκατούζο.

Την τελευταία νύχτα του Φλεβάρη στην ίδια εστία ο Κώστας βρήκε απέναντί του τον Μπόγιαν Σαράνοφ. Και πάλι θα κρινόταν μία πρόκριση ή ένας αποκλεισμός, σε πολύ πιο χαμηλού βεληνεκούς διοργάνωση, όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού αλλάζοντας γωνία νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λαμίας και οι παίκτες του Μάκη Χάβου πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία, αφού μετά τον Παναθηναϊκό άφησαν εκτός κυπέλλου και τον αιώνιο αντίπαλό του.

Η συνέχεια προφανώς και δεν είναι η ίδια με την προηγούμενη εκδοχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού κρίνονται ανεπαρκείς επειδή δεν μπορούν να βρούνε δίχτυα ούτε σε μία από τις 28 τελικές που δημιουργούν, ενώ παραβιάζεται η εστία τους στη μία και μοναδική φάση που φτιάχνει ο αντίπαλός τους. Και ο προπονητής είναι ανίκανος, αφού δεν θα έπρεπε να κάνει rotation από την αρχή του ματς αλλά πρώτα να «σιγούρευε» την πρόκριση.

Άδικο; Σκληρό; Συμβαίνει όμως και είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Από το πρώτο ματς στην… πισίνα της Λαμίας του το είχε στείλει το μήνυμα του Ολυμπιακού η μπάλα αλλά δεν το έλαβε υπόψη του. Τότε που είχε την ευκαιρία να «κλείσει» τον φάκελο, ωστόσο τον άφησε ανοικτό. Θα πει κανείς, ποιος θα περίμενε να υπάρξει κίνδυνος μετά το 3-3; Κι όμως όσο το ματς έμενε στο 0-0 υπήρχε και θα μπορούσαν όλα να ανατραπούν από μία φάση όπως και έγινε.

Το έχασε ο Φορτούνης, το έχασε νωρίτερα και ο Χασάν οι δύο παίκτες που «έγραφαν» ασταμάτητα τον τελευταίο καιρό. Ποιος να το έβαζε, ο Σισέ που έπαιξε και πάλι σέντερ φορ όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό;  Για αυτήν την καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού ο αποκλεισμός από την Λαμία είναι το πρώτο «σοκ» κι όπως είχαμε επισημάνει πρόσφατα το πανεπιστήμιο της μπάλας δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα, καθώς στο ποδόσφαιρο κρίνεσαι σε κάθε αγώνα. Απλά από εδώ και πέρα όλα είναι θέμα διαχείρισης. Κι από την «αντίδραση» θα φανεί αν ο Ολυμπιακός θα πάει μπροστά ή αν θα χάσει κι άλλο χρόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ