Η ασφαλής θέση και το έξτρα προσωπικό κίνητρο

Η ασφαλής θέση και το έξτρα προσωπικό κίνητρο

Ο Άρης θέλει πρώτη νίκη σε ντέρμπι, πιθανότητες για τετράδα και μια σύμπτωση που δίνει ευκαιρία στο Φετφατζίδη.

 

Τεράστια ευκαιρία ήταν φέτος το κύπελλο για τον Άρη. Είναι μια τουλάχιστον καλή ομάδα και αν υποτεθεί ότι ο «δρόμος» που ακολούθησε ο Εργοτέλης στη διαδικασία κλήρωσης θα ήταν ο ίδιος, σήμερα θα μπορούσε να είναι τρία ματς μακριά από τον πρώτο του τίτλο μετά από 49 χρόνια και πολλές χαμένες ευκαιρίες…

Ότι γράφει δεν ξεγράφει όμως. Ο δρόμος του κυπέλλου με Λαμία και Τρίπολη στα ημιτελικά δεν αφήνει περιθώριο παραίτησης από τις πιθανότητες διεκδίκησης της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος γιατί υπάρχει ενδεχόμενο αυτή να είναι η τελευταία προνομιούχος του πρωταθλήματος. Πόσο ισχυρό είναι αυτό δεν μπορεί να οριστεί τώρα, αλλά δεν έχει και καμία σημασία.

Ο αγώνας αύριο με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι σημαντικός. Ο Άρης είναι καλά τελευταία αν και σε κάθε ένα από τα τελευταία παιχνίδια, πάντοτε κάτι νέο προκύπτει και δεν μπορεί να είναι πλήρης.

Στην τελική ευθεία της σεζόν, οι περισσότεροι έχουν προβλήματα καρτών, αλλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκύπτουν και προβλήματα από απίθανους τραυματισμούς ή και ασθένειες, όπως π.χ. η περίπτωση Κωνσταντινίδη που αντιμετώπισε… γαστρεντερίτιδα και ωτίτιδα ή του Ματέο Γκαρσία που δεν μπορεί δυο μέρες καλά – καλά να περπατήσει μετά από ένα δυνατό χτύπημα συμπαίκτη του πάνω στην προπόνηση.

Η ΑΕΚ, έδειξε στα ματς με Απόλλωνα και Ατρόμητο ότι είναι ποιοτική. Στο πρώτο ματς, μοιάζει να έπαιξε «τόσο όσο» και στο δεύτερο με περισσότερη συγκέντρωση και πιο αποφασιστική, έφτασε σε ευρεία νίκη με πολλές φάσεις.

Το ματς αύριο θα είναι δύσκολο και θέλει συγκέντρωση και υπομονή από το σύνολο του Σάββα Παντελίδη. Πιθανότατα το κλειδί θα είναι το πρέσινγκ και οι μονομαχίες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου αναμένεται να ποντάρουν οι προπονητές με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού.

Αν δεν τα καταφέρει ο Ματέο, έρχεται μια ευκαιρία μπροστά στο Γιάννη Φετφατζίδη. Κατά σύμπτωση, το τελευταίο ματς απέναντι στην ΑΕΚ που έπαιξε ήταν αυτό που στην ουσία σήμανε την αμφισβήτηση που δέχτηκε, συνεπώς σε προσωπικό επίπεδο μοιάζει να είναι και αυτό που θα του έδινε τα περισσότερα προσωπικά κίνητρα, έξω από τα πρώτα και βασικά που είναι η συνέχιση της πορείας της ομάδας του προς τα εμπρός, στην κατεύθυνση κατάκτησης του βασικού φετινού στόχου αλλά και στην κατάκτηση της πρώτης νίκης σε ντέρμπι φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ