Κέρδισε το φόβο του

Κέρδισε το φόβο του

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε παραπάνω από ένα βήμα μπροστά βαθμολογικά και πνευματικά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο. Κέρδισε μια ομάδα που βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, εκτός έδρας και έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αυτό το «εκτός έδρας» ασφαλώς αποτελεί την είδηση του αγώνα, μια και οι πράσινοι εκτός από τη Γκραν Κανάρια είχαν να αντιμετωπίσουν και το… σύνδρομο του αεροπλάνου. Μόλις έμπαιναν σε αυτό έχαναν τη δύναμή τους και παρουσιάζονταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Στα Κανάρια Νησιά λοιπόν είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός άργησε να πάρει μπροστά, καθώς στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να πάνε το παιχνίδι εκεί που ήθελαν αυτοί. Γρήγορες επιθέσεις, άμεσο τρανζίσιον και καλά περιφερειακά σουτ.

Από την άλλη πλευρά εκείνο που κράτησε την ομάδα του Πιτίνο ήταν η επιλογή του Ιταλοαμερικανού να μην παρασυρθεί ε σουτ τριών πόντων, αλλά να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα και να απειλήσει από εκεί. Το πρόβλημα είχε να κάνει με την αμυντική λειτουργία, μια και η ομάδα του ήταν ένα κλικ πιο αργή σε αντιδράσεις.

Στη συνέχεια με την παρουσία των Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου στην πεντάδα οι πράσινοι έγιναν πιο ευέλικτοι, εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του αντιπάλου προπονητή που δεν χτύπησε τα μις ματς που δημιουργούνταν και άρχισαν να βάζουν αυτοί τους δικούς τους κανόνες στο παρκέ.

Η προσφορά των Παπαγιάννη και Βουγιούκα ήταν καταλυτική, διότι και οι δυό τους αποτελούσαν «σημείο αναφοράς» μέσα στη ρακέτα βοηθώντας σημαντικά όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και στη ροή της επίθεσης. Ειδικά ο δεύτερος με το έξυπνο παιχνίδι του συνέβαλε σε τεράστιο βαθμό, ώστε η ομάδα να ξεπεράσει κάποια δίλεπτα στα οποία είχε κολλήσει.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Ισπανοί είναι μια ομάδα από το κάτω ράφι της Ευρωλίγκας, που έχει ωστόσο κάνει τις ζημιές της ειδικά μέσα στο γήπεδό της.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κέρδισε σε μια τέτοια έδρα, αλλά η νίκη της Αρμάνι μέσα στη Μόσχα επί της Κίμκι δεν του επιτρέπει να αναπνεύσει λιγάκι ελεύθερα. Εξακολουθεί να χρειάζεται 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς για να γλιτώσει τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ.

ΥΓ Ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής ο Αντριαν Πέιν. Είτε δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σχεδόν ένα μήνα μετά την απόκτησή του, είτε είναι κακή μεταγραφή. Και τις δυο περιπτώσεις ο Πιτίνο έχει ευθύνη για το γεγονός ότι ένας παίκτης είναι εκτός πλάνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ