Αιώνιοι σε κοινή πορεία και μοίρα;

Αιώνιοι σε κοινή πορεία και μοίρα;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω απ' ότι στο παρελθόν. Η πορεία τους μοιάζει κοινή, με κάποιες διαφορές, ενώ πολλοί θεωρούν ότι και η μοίρα τους στο τέλος της regular season θα ολοκληρωθεί με ίδιο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με την πορεία τους πάνε να επιβεβαιώσουν τις αρχικές μου προβλέψεις. Στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου είχα πει ότι οι δύο ελληνικές ομάδες δεν θα κατάφερναν να μπουν στην πρώτη οκτάδα, δεν θα προκρίνονταν δηλαδή στα play-off.

Τονίζω το δυστυχώς, γιατί είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά θέλεις να πέφτεις έξω, θέλεις να σε διαψεύδουν τα γεγονότα. Πάμε τώρα και στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τους δυο τους μετά και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής.

Ξεκινάμε από τον χθεσινό χαμένο, τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους, έκτη σε επτά παιχνίδια. Πραγματικά δεν θυμάμαι πότε ξανά, ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν, να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Η αρχική ευφορία που δημιούργησαν τα αποτελέσματα της ομάδας, έχει μετατραπεί σε έντονο προβληματισμό τους δύο τελευταίους μήνες.

Μέσα στο 2019 σε εννέα ματς οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έχουν χάσει τα έξι. Εκτός Πειραιά μάλιστα δεν έχουν νίκη το νέο έτος. Το κακό όμως βρίσκεται στο ότι δεν μπορούν να πάρουν και τα εντός των τειχών.

Έχουν κερδίσει εύκολα τον Παναθηναϊκό, έχουν πάρει με τη βοήθεια της τύχης την Μπασκόνια και έχουν επικρατήσει της Χίμκι όλα μέσα στο ΣΕΦ. Έχουν χάσει χωρίς αντίσταση σε Μαδρίτη, Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, πιο δύσκολα στην Πόλη από την Εφές και στο Ισραήλ από την Μακάμπι, αλλά και με κάτω τα χέρια στον Πειραιά από Μπαρτσελόνα και χθες από την ΤΣΣΚΑ.

Πλέον στα εναπομείναντα έξι ματς θέλουν τουλάχιστον τρεις νίκες. Θεωρητικά μπορούν να τις βρουν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, όπου ταξιδεύουν στα Κανάρια Νησιά και υποδέχονται Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα. Οι πιθανότητες για να είναι τελικά στην οκτάδα είναι υπέρ τους και μάλλον θα είναι αυτοί που θα κλείσουν την πόρτα τερματίζοντας όγδοοι.

Ο έτερος εκπρόσωπος μας όμως βρίσκεται σε σαφέστατα δυσκολότερη θέση. Δεν είναι τόσο η μια νίκη διαφορά που έχει από την όγδοη θέση, όσο η υποχρέωση να κερδίσει από τα έξι ματς που απομένουν τα πέντε.

Μπορεί; Δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Με την αδυναμία του να βρει νίκες μακριά από το Ο.Α.Κ.Α έχει δυσκολέψει αφάνταστα τη ζωή του. Στις αγωνιστικές που έρχονται έχει τρία μέσα και τρία έξω. Με δεδομένο ότι θα κερδίσει τους αγώνες στην Αθήνα, ψάχνει δύο εκτός, σε Πόλη με Νταρουσάφακα, Μιλάνο με Αρμάνι και Μόσχα με ΤΣΣΚΑ.

Κάθε αγωνιστική θα παίζει την ύπαρξη του έχοντας στο μυαλό του ότι εξαρτάται και από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Δεν μπορείς να ελπίζεις σε πρόκριση όταν η πρώτη από τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη σου απέχει 118 !!! ολόκληρες ημέρες. Οι πιθανότητες για να περάσει στην επόμενη φάση δεν είναι υπέρ του και λογικά θα βρεθεί εκτός πληρώνοντας την κακή του φετινή του απόδοση και στην έδρα του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ