Με ενάμιση στόπερ και τον Μπακασέτα μπακ, δεν γίνεται να παίζεις 3-5-2

Με ενάμιση στόπερ και τον Μπακασέτα μπακ, δεν γίνεται να παίζεις 3-5-2

Ο Χιμένεθ συνέχισε τις αγωνιστικές ανορθοδοξίες, η ΑΕΚ έμεινε στις δάφνες της πρόκρισης επί του Ατρόμητου και… κατάφερε να χάσει μόνο με 2-0 στο Βικελίδης.

Δεν μπορεί να έχει παράπονα ή γενικώς κάποια… εκκρεμότητα η ΑΕΚ από το παιχνίδι του Βικελίδης. Νομίζω πως το 2-0 είναι μάλλον τιμητικό για το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, επαναφέροντάς μας στην πραγματικότητα μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου.

Η Ένωση δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν στο ματς με τον Άρη, με τον πάγκο της σε τρικυμία και την άμυνά της ναυάγιο. Μια άμυνα που είχε στα χαρτιά τρεις στόπερ, όμως στην πράξη… ενάμιση. Τον Οικονόμου δηλαδή, που είναι ένας μέτριος αμυντικός, αλλά αμυντικός, τον Μπακάκη που είναι μπακ-χαφ και τον… Τσόσιτς.

Θα σταθώ κυρίως στην περίπτωση του Σέρβου διότι για μένα είναι η πλέον απογοητευτική. Ένας ποδοσφαιριστής με δεδομένα χαρίσματα, που όμως με την παρουσία του σε αναγκάζει να ψάχνεις λόγους για να τον χαρακτηρίσεις… ποδοσφαιριστή. Είναι σαφές πως ο Τσόσιτς το έχει παρατήσει. Πως βρίσκεται πολύ πίσω σε επίπεδα φυσικής κατάστασης και που σαν επαγγελματίας, κρίνεται επιεικώς απαράδεκτος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποτέλεσε τη μοναδική περίπτωση που κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Και πώς να μην εδώ που τα λέμε, μιας και τα όσα είχαν καταγραφεί στα Σπάτα και όχι μόνο από το Σέρβο, αρκούν για να γραφτεί βιβλίο.

Ο Χιμένεθ λοιπόν γνωρίζοντας πως ελλείψει Τσιγκρίνσκι αλλά και… Λαμπρόπουλου έχει στη διάθεσή του επί της ουσίας ενάμιση στόπερ, επέλεξε να επιμείνει στα πειράματα. Η τριάδα στην άμυνα με τις συγκεκριμένες επιλογές στα μετόπισθεν και τον Μπακασέτα μπακ-χαφ δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογική και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Ο Ισπανός είδε την τύχη να του χαμογελά στο ματς με τον Ατρόμητο και να βγαίνουν όλες οι ανορθογραφίες που επέλεξε και μεσοβδόμαδα, όμως δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού! Δεν γίνεται απλά! Η διάταξη της ΑΕΚ και τα πρόσωπα της σημερινής ενδεκάδας φλερτάρουν με τον βιασμό της λογικής και θα ήταν εντελώς συμπτωματικό το να έληγε το παιχνίδι με την Ένωση να έχει κάτι περισσότερο από το απόλυτο… τίποτα που εισέπραξε.

Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ΑΕΚ. Και δεν έχει δόση υπερβολής το τελευταίο. Να γίνει κατανοητό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει αυτό το ρόστερ, να προσαρμοστούν οι όποιες σκέψεις του Χιμένεθ στα πραγματικά δεδομένα και η ομάδα να κυνηγήσει μέχρι τέλους το κύπελλο. Κάτι που πιστεύω πως μπορεί να γίνει. Όχι, όμως, έτσι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ