Περιφέρεται κάτι σαν… ΑΕΚ

Περιφέρεται κάτι σαν… ΑΕΚ

Το Καραϊσκάκη, το Χαριλάου και η ΑΕΚ που… δεν βλέπετε όταν η ίδια δεν ενδιαφέρεται.

Το 90λεπτο στο Χαριλάου ήταν μια «κόπια» του δεύτερου 45λεπτου στο Καραϊσκάκη. Κάτι σαν… ΑΕΚ περιφερόταν στο γήπεδο. Προσπαθούσε να συμπεριφερθεί ποδοσφαιρικά, να έχει αρχές στο παιχνίδι της, πλάνο στο χορτάρι και κίνητρο να δείξει κάτι.

Όχι πολλά, κάτι. Προφανώς και δεν πέτυχε τίποτε αυτά. Προφανώς και ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής για αυτό, προφανώς και το ρόστερ έχει προβλήματα και κενά, με ευθύνη της διοίκησης. Προφανώς και είχε τραυματισμούς και δοκάρια, προφανώς και έβγαλε τα… μάτια της με τις τιμωρίες που έφαγε. Προφανώς και κάποιος πρέπει να ζητήσει ένα «συγγνώμη» στο τέλος της χρονιάς για την κάκιστη ποιότητα ποδοσφαίρου που παρουσιάζει η ΑΕΚ στα περισσότερα παιχνίδια της. Δεν τα κατάφεραν. Το θέμα είναι ποιος τα… κατάφερε φέτος.

Στα περισσότερα ματς φέτος περιφερόταν κάτι σαν… ΑΕΚ. Και ευτυχώς έχει μείνει σανίδα για… χαμόγελο, όχι για σωτηρία, το Κύπελλο. Αν το πάρει η ΑΕΚ, δεν θα σωθεί. Θα χαμογελάσει σε μια κακή σεζόν, θα έχει μια καλή ανάμνηση για τα επόμενα χρόνια. Αν δεν το πάρει θα προστεθεί ακόμη μια αποτυχία στην σεζόν που ξεκίνησε ονειρικά με το… σεντόνι.

Η χθεσινή ΑΕΚ στο Χαριλάου ήταν μια ομάδα… χαμένη στο χορτάρι. Ο Αρης είχε κίνητρο για να κερδίσει, καιγόταν να κερδίσει κάθε φάση, να σκοράρει με κάθε τρόπο. Η ΑΕΚ… αφημένη. Ευθύνη και του Μανόλο να μην βρίσκει κίνητρο να δώσει στα ματς πρωταθλήματος. Ευθύνη και των ποδοσφαιριστών που δεν τιμούν τον εαυτό τους και το κλαμπ με τέτοιες εμφανίσεις.

Τα στόπερ της για ακόμη ένα παιχνίδι είναι… σε άλλο γήπεδο. Το ξαναγράφουμε: όσο ο Οικονόμου θα παίζει με τον Τσόσιτς δίπλα του, τόσο θα… πλησιάζει στο χαμηλό επίπεδο του Σέρβου. Διότι η εικόνα του Τσόσιτς με γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε αμυντικούς που δεν μπορούσαν να σταθούν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Και ο Σέρβος πλέον απέδειξε ότι δεν μπορεί να είναι ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ΑΕΚ. Μακριά από το επίπεδο και τις απαιτήσεις το ρόστερ. Μακριά ακόμη και από τον… πολύτιμο και φιλότιμο Λαμπρόπουλο. Ούτε αυτό δεν έχει ο Τσόσιτς. Και προτιμώ προσωπικά αντί του Σέρβου να βλέπω ακόμη και τον Σβάρνα, αν δεν βρεθεί λύση με τον Λαμπρόπουλο. Που αν δεν βρεθεί λύση με τον Λαμπρόπουλο ακόμη θα απορώ πως γίνεται να συνέβη κάτι τέτοιο… Διότι αν θέλετε να μιλάμε «καθαρά» ο Λαμπρόπουλος θέλει πάνω-κάτω να πάρει τα λεφτά του Τσόσιτς. Βάλτε κάτω, δείτε το ζύγι και δείτε που γέρνει.

Όμως μακάρι να ήταν το πρόβλημα η άμυνα. Ο Πόνσε ο βασικός φορ της ΑΕΚ, δεν είχε φάση για γκολ. Ο Λιβάγια είχε 2-3 καλές στιγμές στο ματς και… τέλος. Ο Μάνταλος το ίδιο, παρότι το παλεύει περισσότερο. Ο Σιμόες ένα… τίποτε στο ματς, ο Αλεφ λίγο καλύτερος. Με αριστερό μπακ χαφ τον Μπακασέτα δεν μπορείς να παίξεις σε ένα τόσο απαιτητικό ματς, επειδή απλά διαχειρίστηκες καλά το προηγούμενο που είχε διαφορετικά δεδομένα. Ο ένας πήρε τον άλλο… αμπάριζα. Τον παρέσυρε στην πιο άθλια εμφάνιση που είχα δει από κοντά με τα μάτια μου. Διότι και στο Καραϊσκάκη και στο Χαριλάου δυστυχώς τα… είδα με τα μάτια μου.

Απομένουν ακόμη αρκετά ματς για να… τελειώσει η σεζόν εδώ. Με τέτοιες εμφανίσεις χάνει η ίδια η ΑΕΚ, μα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές της και ο Μανόλο. Διότι έτσι θα γίνουν ακόμη πιο επιτακτικές οι ανάγκες της για ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι. Σε όλα τα επίπεδα και τις θέσεις. Με τη διοίκηση να έχει τη βασική ευθύνη για την επένδυση και το αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ