Χάθηκε σκορ πρόκρισης

Χάθηκε σκορ πρόκρισης

Ο Άρης μπορούσε άνετα ένα 5-0, αλλά τον σταμάτησαν ο ρέφερι Διαμαντόπουλος, τα δοκάρια και ο Μπάρκας

Οι επεμβάσεις του Μπάρκα, τα δοκάρια και οι αποφάσεις του ρέφερι Διαμαντόπουλου στέρησαν από τον Άρη το σκορ… πρόκρισης απέναντι στην ΑΕΚ, για να ρεφάρει το 4-0 του πρώτου γύρου, σε ματς που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ένα καλό πρώτο μέρος.

2-0, δυο δοκάρια (με μια επέμβαση πριν από το ένα), ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε κι ένα ακυρωθέν γκολ. Να τ’ αφήσω ή να ψάξω και για δυο τρεις φάσεις ακόμη;

Τι να αναλύσω από μια παράσταση για ένα ρόλο; Ο Άρης έκανε τα πάντα: Διάβασε την ΑΕΚ, εξουδετέρωσε τα ατού της στον άξονα, έπαιξε γρήγορα στη μετάβασή του και χτύπησε το κέντρο άμυνάς της σε ροή αγώνα αλλά και σε στημένες μπάλες, βάζοντας και (το δεύτερο) γκολ σε πιστή εφαρμογή κομπίνας προπόνησης.

Το είπε ο Χιμένεθ: Νίκησε ο καλύτερος.

Ο Άρης γίνεται κάθε αγωνιστική και καλύτερος από τις προσθήκες του Γενάρη και μετά. Και γίνεται γιατί ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν έκανε το λάθος να απομακρύνει το Σάββα Παντελίδη μετά την ήττα στη Λιβαδειά.

Ο Άρης «βρήκε τη χαρά», που είπε ο προπονητής του στη συνέντευξη Τύπου, γιατί στα αποδυτήριά του υπάρχει υγεία και στο γήπεδο δικαιοσύνη. Όταν συντρέχουν αυτά, μπορεί να υπάρξουν και σκαμπανεβάσματα, αλλά στο τέλος της ημέρας η ομάδα θα πάει εκεί που βλέπει. Και φέτος ο Άρης βλέπει στην έξοδο του στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, γιατί δεν τόλμησε από την αρχή να σηκώσει ψηλότερα το βλέμμα του, πιστεύοντας στον εαυτό του.

Ακόμη και στο διάστημα της συνεργασίας με το Σάββα Παντελίδη, υπάρχουν παιχνίδια στα οποία χάθηκαν βαθμοί που θα επέτρεπαν στην ομάδα τουλάχιστον να διεκδικήσει θέση στην τριάδα.

Δεν θέλω να με παρασύρει ο ενθουσιασμός απόψε. Θα πούμε περισσότερα και τις επόμενες μέρες. Θα μείνω στο ότι ο Άρης έχει φέτος «δομή». Έχει τον καλύτερο Έλληνα προπονητή, τον καλύτερο Έλληνα τεχνικό διευθυντή και μια ομάδα που αποπνέει… προοπτική.

Το δείχνει και η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Κουέστα, του πιο προνομιακού θεατή του αγώνα με την ΑΕΚ.

Κρίμα κι άδικο γι’ αυτή την πραγματικά ωραία ομάδα που της κάθισε η μεγαλύτερη στραβή στο Παγκρήτιο στάδιο. Με την απόδοση να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα ποιος από εσάς αρνείται ότι ο Άρης θα ήταν ισχυρότατος διεκδικητής του κυπέλλου;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ