Ο Ντουρμισάι κέρδισε την ευκαιρία του

Ο Ντουρμισάι κέρδισε την ευκαιρία του

Το ρόστερ του Ολυμπιακού βρίθει ποιότητας και ταλέντου, αλλά η «ένεση» σκληράδας είναι απαραίτητη. Παίκτες όπως ο Ντουρμισάι, είναι το είδος του πολεμιστή που θέλεις στο πλευρό σου την ώρα της «μάχης».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που σε ξετρελαίνουν με το ταλέντο τους. Τους βλέπεις και θέλεις να παίξουν στην ομάδα σου. Υπάρχουν άλλοι παίκτες, που σε κάνουν να τους θέλεις, επειδή είναι αυτό που έχεις ανάγκη. Παλικάρια, θηρία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανίκητοι και ασταμάτητοι. Ο Φιόρι Ντουρμισάι δεν είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του κόσμου. Αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να βρεις κάποιον πιο πεισματάρη, δυνατό, κινητικό και αποφασισμένο όσο αυτόν. Ενας παίκτης που έχει κερδίσει με τη συνολική παρουσία του το δικαίωμα να ονειρεύεται ότι θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι. Της ομάδας που πλήρωσε τον Γενάρη τον Πανιώνιο για τον Μασούρα, αλλά και για τον «πρώτο λόγο» για τον «Ντούρμι».

Είναι μόλις 22 ετών (14/11/1996). Αλλά «απασχολεί» το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πέντε χρόνια. Και το απασχολεί για καλό λόγο. Ο Φιόρι Ντουρμισάι δεν είναι απλά ένας ακόμη καλός ποδοσφαιριστής που αναδεικνύει το ποδοσφαιρικό Πανεπιστήμιο της Νέας Σμύρνης και του Πανιωνίου. Είναι ένας σέντερ φορ που κάθε χρόνο εξελίσσεται, βελτιώνεται, μάχεται να πετύχει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει. Μπορεί να μην νικάει πάντα, μπορεί να μην σκοράρει πάντα, αλλά ποτέ δεν θα τον κατηγορήσεις ότι δεν άφησε και την τελευταία ρανίδα των δυνάμεών του στον αγωνιστικό χώρο.

Η τελευταία «παράσταση» του Αλβανού επιθετικού του Πανιωνίου ήταν και αυτή που αναμένεται να αποτελέσει το «εισιτήριο» για το επόμενο βήμα. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους Κυανέρυθρους. Ο Ντουρμισάι αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Τον παίκτη που κουβαλάει την ομάδα του, εξελίσσοντας το παιχνίδι του και δείχνοντας έτοιμος για το επόμενο βήμα. Χωρίς φόβο. Διότι πριν λίγο καιρό, το ποδόσφαιρο ήταν το μικρότερο πρόβλημα του Ντουρμισάι.

Οταν ένας ποδοσφαιριστής με ταλέντο, έχει φτάσει να γίνει επαγγελματίας, περνώντας από μια σκληρή διαδικασία πείνας, φτώχειας και αδιάκοπης μάχης για να κερδίσει το δικαίωμα σε μια καλύτερη ημέρα, τότε δεν τον φοβάσαι. Είσαι σίγουρος πως θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Και αυτό ίσως είναι η απάντηση στο κατά πόσο μπορεί ο Νττουρμισάι να σταθεί σε μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως ο Ολυμπιακός. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει τη μάχη του για να το πετύχει. Οπως έδινε τη μάχη του όταν προσπαθούσε να συντηρηθεί, να επιβιώσει και να ξεχωρίσει στις ακαδημίες του Πανιωνίου, είτε νηστικός, είτε με σκέτα μακαρόνια.

Όταν έχεις ζήσει προσφυγιά, πείνα, ρατσισμό, σκληρές καταστάσεις που αφορούν την καθημερινότητα, την επιβίωση και ο αθλητισμός είναι η μοναδική σου διέξοδος, δύσκολα δεν πετυχαίνεις. Ο Ντουρμισάι ήρθε πριν 17 χρόνια στην Ελλάδα, με την οικογένειά του, με ένα λεωφορείο, έζησε τα τελευταία 6 χρόνια μόνος του στην Αθήνα, με την οικογένειά του να παλεύει για το μεροκάματο στη Ρόδο και πλέον έφτασε στο σημείο να μπορεί να τους συντηρήσει ο ίδιος.

Σε όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ο Ντουρμισάι είναι το «Α» και το «Ω» του Πανιωνίου. Και η βελτίωση/εξέλιξή του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεν λέει κανείς ότι θα είναι ο βασικός στράικερ του Ολυμπιακού. Ούτε μπορεί να ορκιστεί ότι δεν θα γίνει, στο πέρας του χρόνου. Αλλά σίγουρα λες ότι με τον Αλβανό φορ στο ρόστερ, έχεις έναν παίκτη που έχει την ικανότητα, τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τη μαγκιά, την «αλητεία» να… παίζει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, να νικάει μόνος του ομάδες. Είναι λεφτά στην τράπεζα, εάν ψάχνεις ένα σέντερ φορ-βουνό, να σου δίνει το 200% κάθε φορά που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Διότι κάποιες φορές το supporting cast, οι παίκτες πίσω από εκείνους της «πρώτης γραμμής», είναι εξίσου σημαντικοί για την πορεία μιας ομάδας. Και κυρίως για τον χαρακτήρα της, την προσωπικότητά της, τη σκληράδα της. Για όλα αυτά, αλλά και για όσα κάνει μέσα στο γήπεδο, για τη συνεχώς βελτιούμενη εικόνα του, ο Ντουρμισάι έχει κερδίσει την ευκαιρία για μεγάλο καράβι. Το κατά πόσο θα τα καταφέρει, είναι μια άλλη ιστορία. Ότι θα παλέψει όσο κανείς άλλος για να πετύχει, είναι από εκείνα τα στοιχήματα που έχεις κερδίσει πριν καν ξεκινήσουν τα ματς…

ΥΓ. Το ρόστερ του Ολυμπιακού βρίθει ποιότητας. Εχει παίκτες με ταλέντο, ικανότητες, σπάνια χαρακτηριστικά, προοπτική. Ουσιαστικά οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για το καλοκαίρι είναι λίγες και καλές. Αλλά η φυσική σκληράδα, ο -όχι προσποιητός και δήθεν, αλλά πραγματικός, γνήσιος- τσαμπουκάς δεν είναι χαρακτηριστικό τους. Η «ένεση» σκληράδας είναι απαραίτητη. Και παίκτες όπως ο Ντουρμισάι, είναι το είδος του πολεμιστή που θέλεις στο πλευρό σου την ώρα της μάχης.

ΥΓ2. Εάν θα ολοκληρωθεί ή όχι η μεταγραφή θα φανεί το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ντουρμισάι, έχει κάνει τον Ολυμπιακό να ασχολείται μαζί του φέτος. Και επαναλαμβάνουμε, ο λόγος για αυτό δεν είναι μόνο τα 11 φετινά του γκολ, αλλά ό,τι κάνει μέσα στο γήπεδο.

ΥΓ3. Οι οπαδοί του Πανιωνίου μπορούν να συνεχίσουν να βρίζουν ελεύθερα τον Ολυμπιακό, επειδή θέλει να αγοράσει ποδοσφαιριστή της ομάδας τους. Θα μπορούσε να περιμένει έως το τέλος του συμβολαίου του, να τον πάρει τσάμπα ή (ακόμη καλύτερα) να τον βάλει να κάνει προσφυγή, για να φύγει. Οπως κάνουν άλλες ομάδες. Αντ’ αυτού, όπως πλήρωσε πάνω από 700.000 € για τον Μασούρα, αυτό θα κάνει και τώρα. Σοβαρός λόγος να σε ενοχλεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ