Ποιους και γιατί πληρώνετε;

Ποιους και γιατί πληρώνετε;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ελέγχονται οι διαιτητές. Υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η ΕΟΚ κ. Βασιλειάδη;

Με αφορμή την «Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής για το 2018» ο Βασίλης Ντάκουρης έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. Κρατάμε το ένα από αυτά, το οποίο αφορά σε κονδύλι 8.000 ευρώ (παρά κάτι), με το οποίο πληρώθηκαν οφειλές προς διαιτητές. Οφειλές όχι της ΕΣΚΑ, αλλά της ΕΟΚ!

Γράφει ο κ. Ντάκουρης: «Για ποιο λόγο έπρεπε η ΕΣΚΑ να πληρώσει 7.952 ευρώ σε διαιτητές και κριτές, έναντι χρεών της ΕΟΚ προς αυτούς; Γιατί δεν τους πλήρωσε η ίδια η ΕΟΚ; Ποιοι ήταν και πως επιλέχτηκαν αυτοί που πληρώθηκαν; Πόσα ακόμα χρωστούμενα και σε ποιους θα «υποχρεωθεί» να πληρώσει η ΕΣΚΑ;

Έχουν πληρωθεί με τον ίδιο τρόπο διαιτητές και τα προηγούμενα χρόνια: Πόσο τελικά ανεξέλεγκτα αποφασίζει κάποιος από την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ, να δώσει μέσω της ΕΣΚΑ, όποτε θέλει, όσα χρήματα θέλει, από οποιοδήποτε κωδικό θέλει, σε όποιους διαιτητές θέλει, όσες φορές θέλει και χωρίς τελικά να δίνει σε κανέναν λογαριασμό; Μιλάμε δηλαδή για μια μορφή «δεύτερων βιβλίων» πληρωμής διαιτητών»;

Επειδή μπορεί πολλοί να μην αντιλαμβάνονται τα… κρυφά μηνύματα, επειδή μπορεί να μοιάζει περιορισμένου ενδιαφέροντος το ζήτημα, ας επιχειρήσουμε να το αναλύσουμε. Η ΕΟΚ χρωστά χιλιάδες ευρώ στους διαιτητές. Ποιος είναι ο τρόπος να γλιτώσει χρήματα; Να τους διασπάσει, να μην δημιουργηθούν «πυρήνες» διαιτητών που απαιτούν εξόφληση, όπως έγινε με τους 11 πρώτους, τους οποίους αναγκάστηκε να πληρώσει άμεσα, για να μην φτάσει στα δικαστήρια.

Επιλέγει, λοιπόν, να πληρώσει εκείνους που θέλει και -κατά πώς φαίνεται από τον απολογισμό της ΕΣΚΑ- το κάνει με τον τρόπο που εκείνη επιλέγει. Αλήθεια, γιατί εξοφλεί η Ένωση τα χρέη της ΕΟΚ; Πρόδηλα θα υπάρχει εξήγηση, αλλά δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για «δεύτερα βιβλία»; Αλήθεια, η ΓΓΑ, που επιχορηγεί την ΕΟΚ, γνωρίζει;

Δεν είναι τόσο σημαντικό (που είναι) το ποσό, όσο το ποιοι πήραν τα χρήματα. Πώς ορίζεται το ποιος θα πληρωθεί; Είναι με αλφαβητική σειρά, είναι με κλήρωση, είναι με επιμερισμό σε όλους; Πρέπει να γνωρίζουμε γιατί εύκολα κανείς μπορεί να σκεφτεί ότι πληρώνονται ημέτεροι, ότι μέσω αυτών των χρημάτων μπορεί να ρυθμίζονται μια σειρά από δεδομένα.

Γιατί, δηλαδή, ένας κακοπροαίρετος να μην σκεφτεί ότι μπήκε σε προτεραιότητα ο… Κογκαλίδης, για να ψηφίσει στις εκλογές; Κι αν αυτοί που πληρώθηκαν παίζουν και παραπάνω παιχνίδια από τους απλήρωτους, μήπως έχουμε σαφή διαχωρισμό και δημιουργία γκρουπ; Είναι πράγματα που δεν γνωρίζουμε, αλλά που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουμε, για να ξέρουμε και πώς παίζεται το παιχνίδι.

Ο κ. Βασιλειάδης έχει υποχρέωση να ζητήσει από την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑ να δοθεί η λίστα αυτών που πληρώθηκαν και να εξηγήσουν οι διοικούντες τον τρόπο επιλογής. Διαφάνεια είναι κάτι παραπάνω από μια λέξη. Είναι υποχρέωση, αν μιλάμε για χρήμα που βγαίνει από δημόσια ταμεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ