Εμφανής η διαφορά επιπέδου

Εμφανής η διαφορά επιπέδου

Απόψε στο Ο.Α.Κ.Α. έπαιζαν δύο μεγάλες ομάδες. Αυτό σε ιστορικό επίπεδο και μόνο, γιατί από τη μία είχαμε ένα σύνολο με πολλές και χτυπητές αδυναμίες και με εμφανές έλλειμμα ποιότητας και από την άλλη μία μηχανή σε πλήρη σύνθεση. έτοιμη να σηκώσει μετά από πάνω από τρεις δεκαετίες τον τίτλο.

Δεν ξέρω αλήθεια τι περιμένατε να δείτε στο χορτάρι του Ο.Α.Κ.Α. σήμερα. Όποιος πίστευε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός, πολύ δε περισσότερο στην τωρινή του κατάσταση, θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό εμπόδιο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο του Πρωταθλητή που κυνηγάει από πέρυσι, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι ορατή ακόμα και σε μάτια τα οποία παρακολουθούν ποδόσφαιρο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Από τη μία υπάρχει μία ομάδα γεμάτη νιάτα, με έμπειρους παίκτες δεύτερης διαλογής και με μικρές δυνατότητες αλλαγών σχημάτων και προσώπων και από την άλλη μία αρμάδα με γεμάτο οπλοστάσιο, με λύσεις ποιοτικές σχεδόν σε κάθε θέση και με αυτοματισμούς που πηγάζουν από το γεγονός ότι δουλεύεται από τον ίδιο προπονητή εδώ και καιρό.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό σε όλους, το να κάτσουμε και να αναλύσουμε τι είδαμε σε αγωνιστικό επίπεδο δεν έχει νόημα. Αντιθέτως, σημασία έχει να αναλύσουμε τι σημαίνει το σημερινό αποτέλεσμα για τους δύο μονομάχους στη μετέπειτα πορεία τους. Ο νικητής ΠΑΟΚ με την αποψινή του επιτυχία βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να φτάσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα της κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

Με επτά στροφές να απομένουν μέχρι το φινάλε και έχοντας τρία ματς στην Τούμπα, του αρκεί να κερδίσει Ατρόμητο, Λαμία και Λεβαδειακό εντός και να πάρει μόλις πέντε βαθμούς σε Αγρίνιο, Ξάνθη, Λάρισα και Γιάννενα την τελευταία αγωνιστική. Μπορεί να του χρειάζονται και λιγότεροι, αν ο δεύτερος Ολυμπιακός κάνει έστω και ένα στραβοπάτημα από και πέρα.

Ο ηττημένος της βραδιάς Παναθηναϊκός, δυστυχώς μετά και τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής, βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από τον 5ο Άρη. Αυτό σημαίνει ότι για να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη θέση που του σβήνει την ευρωπαϊκή του τιμωρία, θα πρέπει να κάνει τρεις παραπάνω νίκες από την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ή δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Είναι αυτονόητο ότι η μία από αυτές τις νίκες θα πρέπει να είναι στο παιχνίδι των δύο τους στην Αθήνα σε τέσσερις αγωνιστικές από τώρα. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι πράσινοι μπορούν να πετύχουν αυτόν το στόχο. Θεωρώ ότι για αυτούς το παιχνίδι χάθηκε εξαιτίας της κάκιστης απόδοσής τους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, μέσα στο 2019.

Συμπέρασμα; Ο Δικέφαλος του Βορρά οδεύει προς το τρίτο Πρωτάθλημα της ιστορίας του, έχοντας ως στόχο να το πάρει αήττητος και το τριφύλλι βυθίζεται, όπως φάνηκε και από το κλίμα στις κερκίδες, όλο και περισσότερο σε μία μίζερη και χωρίς όραμα πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ