Αλλάζει… δέρμα

Αλλάζει… δέρμα

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να διαφοροποιεί την αγωνιστική του φιλοσοφία σε άμυνα και επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Κρήτη κερδίζοντας το Ρέθυμνο και παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην Α1 κατηγορία.

Το παιχνίδι ήταν καθαρά θέμα απόδοσης των πρασίνων που απλά έπρεπε να επιβάλουν το ρυθμό τους, να βάλουν τους δικούς τους νόμους στο παρκέ και να πάρουν άνετα τους δυο βαθμούς.

Αυτό έγινε εν μέρει όμως, καθώς από ένα σημείο και έπειτα οι παίκτες του Πιτίνο… σταμάτησαν να παίζουν. Χαλάρωσαν, κάνοντας συνεχώς λάθη, δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι και ειδικά στην αμυντική τους λειτουργία με συνέπεια το Ρέθυμνο να πλησιάσει.

Όχι τόσο βέβαια ώστε να τους απειλήσουν, αλλά κατέδειξαν τι συμβαίνει εάν μια ομάδα χάσει το ενδιαφέρον της να παίξει σοβαρό μπάσκετ και να μείνει προσηλωμένη σε αυτά με τα οποία ξεκίνησε ένα ματς.

Οι κρητικοί ήταν φιλότιμοι, αξιοπρεπείς και προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους να κάνουν την ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός τους έδωσε το δικαίωμα και εκείνοι πάλεψαν για να το εκμεταλλευτούν. Δεν μπορούσαν παραπάνω.

Θα πει κανείς ότι δεν ήταν δα και τελικός για να παίξουν στα… κόκκινα, μια και υπάρχει το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Νταρουσάφακα. Σωστό. Αλλά δεν δικαιολογεί αυτό την τραγική εικόνα μερικών τριλέπτων, όπου το Ρέθυμνο ήταν ο κυρίαρχος.

Πάντως οι πράσινοι έχουν αλλάξει αισθητά τη φιλοσοφία τους. Κοιτώντας κανείς ματς του Νοεμβρίου καταλαβαίνει τη σαφή διαφορά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν πλέον τακτικά τα παιχνίδια.

Δεν γίνεται καταφύγιο για κάθε δυσκολία το τρίποντο, υπάρχει περισσότερη υπομονή στα συστήματα, η μπάλα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, και περνά πιο συχνά μέσα στη ρακέτα.

Σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά και η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού του Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός έχει… απομακρυνθεί στο γνώριμό του στυλ, όπου έχει την κατοχή για 15’’ με τους υπόλοιπους να τον κοιτούν να σουτάρει.

Είναι πολύ πιο ομαδικός, είναι περισσότερο συμμέτοχος στην προσπάθεια της υπόλοιπης πεντάδας και οι προσπάθειές του εκτελούνται μέσω ενός συγκεκριμένου πλάνου.

Από εκεί και πέρα ο Σον Κιλπάτρικ δείχνει πως είναι ένας ποιοτικός παίκτης, που μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, αρκεί να μην σκέφτεται πως πρέπει πάση θυσία να σκοράρει!

Θα πρέπει να «λυθεί» πνευματικά και να βγάλει από το μυαλό του το «πρέπει». Τον έχει φέρει ο Πιτίνο, έχει εγγυηθεί γι’ αυτόν και θεωρεί πως πρέπει να τον βγάλει ασπροπρόσωπο.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πήρε την ευκαιρία, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Χωρίς συγκέντρωση, με λάθος νοοτροπία, μακριά από το πλάνο ήταν πρόβλημα στην πεντάδα. Οι ευκαιρίες περνούν και ο νεαρός τις αφήνει να φεύγουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ