Και νίκη και καλή μπάλα

Και νίκη και καλή μπάλα

Το σημερινό ματς με τον Απόλλωνα είναι «μονόδρομος» για τους ερυθρόλευκους. Είναι υποχρέωση των πειραιωτών να κερδίσουν στην Ριζούπολη παίζοντας και καλή μπάλα. Με αυτό το moto πρέπει να πορευτούν προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη και για τους πειραιώτες υπάρχει ένα μόνο αποτέλεσμα απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα. Δεν μπορεί να συζητάει κάποιος γι’ άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης για την ομάδα του λιμανιού στην αποψινή αναμέτρηση.

Κι αυτό ακριβώς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, μ’ αυτή τη νοοτροπία πρέπει να κατέβουν στο παιχνίδι με την Ελαφρά Ταξιαρχία. Και δεν το λέμε επειδή πριν από λίγες μέρες υπήρξε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Λαμία.

Την ίδια ακριβώς αναφορά θα κάναμε και αν ο Ολυμπιακός είχε προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να παίξουν καλό ποδόσφαιρο στο σημερινό ματς κι αυτό είναι άλλωστε απαίτηση όλων στο μεγάλο λιμάνι.

Ο προπονητής των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς είπε στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη Nova το αυτονόητο. Ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίζει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Το ξέρουν φυσικά καλά και οι παίκτες και καλούνται να δείξουν μια καλή εικόνα στο ματς με τον Απόλλωνα.

Κι όσες αλλαγές κι αν κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στην βασική εντεκάδα της ομάδας του, το σίγουρο είναι πως οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα πρέπει να δείξουν πως έχουν το μυαλό τους στα παιχνίδια κι όχι αλλού.

Η σεζόν δεν έχει ακόμα τελειώσει κι αυτή είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να μην διαφεύγει της προσοχής των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και του προπονητή της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους οκτώ αγώνες μαζί με τον σημερινό και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει έναν «δρόμο» μπροστά του. Να πάρει οκτώ νίκες στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν και στην συνέχεια θα υπάρχει ο χρόνος για να ληφθούν οι αποφάσεις της διοίκησης με ορίζοντα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τώρα όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και ο Μαρτίνς γνωρίζει πως το πιο σημαντικό για την ομάδα του αυτή την χρονική περίοδο και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι να δείξουν σωστή νοοτροπία οι ερυθρόλευκοι στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Κι αυτό ακριβώς είναι το βασικό ζητούμενο για τους παίκτες του Ολυμπιακού, η σωστή νοοτροπία. Να μην θεωρήσουν δηλαδή πως η σεζόν τελείωσε μετά τον αποκλεισμό από την Λαμία γιατί κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Υπάρχουν όπως είπαμε οκτώ ματς και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πάρουν οκτώ νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ