Το πρώτο τεστ της… επόμενης χρονιάς

Το πρώτο τεστ της… επόμενης χρονιάς

Τα 8 παιχνίδια του Ολυμπιακού ως το τέλος της σεζόν, εντάσσονται στην προετοιμασία της... επόμενης και θα αποτελέσουν κριτήριο για όλους. Ένα κρίσιμο τεστ προσωπικότητας, χαρακτήρα και επαγγελματισμού.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι η πρώτη της… νέας χρονιάς για τους Ερυθρόλευκους. Οκτώ παιχνίδια που εντάσσονται στην… επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα αποτελέσουν κριτήριο για όλους. Αναμετρήσεις που δίνουν την ευκαιρία για ένα σοβαρό τεστ προσωπικότητας, χαρακτήρα και επαγγελματισμού, έως το τέλος της σεζόν.

Διότι μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα κατάκτησης κάποιου τίτλου, αλλά προπονητής και (κυρίως) ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το μίνιμουμ. Να ολοκληρώσουν τη χρονιά με αξιοπρέπεια, με καλό ποδόσφαιρο, με (μόνο) νίκες και να επιβεβαιώσουν αυτό που έχει ήδη επιβεβαιωθεί και στην πράξη: Οτι αυτή η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και πολύ σημαντική προοπτική.

Η τελευταία εικόνα, λοιπόν, επιβάλλεται να είναι αυτή που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Επιβάλλεται οι παίκτες του Μαρτίνς να αγωνιστούν βάσει του ταλέντου και των ικανοτήτων τους, μην αφήνοντας καμία σκιά. Και μην επιτρέποντας σε κάθε λογής εμπαθή να κάνει «πάρτι» κακεντρέχειας στην πλάτη του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, καλό θα είναι άπαντες να έχουν στο μυαλό τους πως η «τελευταία εικόνα» που προαναφέραμε, πάντοτε παίζει ρόλο στον Ολυμπιακό. Και αυτό αφορά σε όλους, όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές. Καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή η εικόνα ενός χαλαρού ή αδιάφορου συνόλου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όποιον επιλέξει αυτόν τον δρόμο.

Είναι σαφές στο Ρέντη πως το σοκ του αποκλεισμού από τη Λαμία δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη. Είναι σαφές και στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στον προπονητή, ο οποίος, ασχέτως όσων έχουν κυκλοφορήσει, είχε επιλέξει έως σήμερα να μην μιλήσει στους παίκτες του για ό,τι έγινε την Πέμπτη. Είχε επιλέξει να αφήσει τον καθένα να αναλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης του, αλλά και το τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα.

Σήμερα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής, αλλά και η αντίδραση που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές. Διότι ξέχωρα του τι λέει ή όχι ο προπονητής, οι παίκτες οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στη νίκη. Ασχέτως του πώς θα παίξει ο Απόλλων, εάν θα είναι σκληρός, εάν θα έχει έξτρα κίνητρο για να κόψει βαθμούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, τώρα, αυτό που έδειξε στην πρωινή δοκιμή ο Μαρτίνς είναι ότι θα παρατάξει «βασική» 11άδα, χωρίς αλλαγές. Συγκεκριμένα, δοκίμασε τους εξής παίκτες: Σα, Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα, Κούτρη, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ποντένσε, Φορτούνη και Χασάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ