Μπαϊρόιτ – ΑΕΚ : Μπασκετική διπολική διαταραχή

Μπαϊρόιτ – ΑΕΚ : Μπασκετική διπολική διαταραχή

Η ΑΕΚ περνά από το ένα στάδιο στο άλλο, από το over στο under, με εκπληκτική ευκολία, δίχως εξήγηση.

Αν γίνονταν ένα… επιστημονικό αθλητικό φόρουμ, με μοναδικό σκοπό να εξηγήσει την εικόνα της ΑΕΚ, ενδεχομένως δύσκολα θα υπήρχε… ομόφωνη απόφαση. Ίσως θα περιμέναμε μάταια να δούμε να βγαίνει άσπρος καπνός, οπότε μην ζητήσετε να εξηγήσουμε τι και πώς.

Υπάρχουν ομάδες που είναι καλές. Υπάρχουν ομάδες που είναι κακές. Ακόμα και σ’ αυτή την απλή ερώτηση, αν η ΑΕΚ είναι καλή ή κακή ομάδα, η απάντηση είναι δύσκολη κι ενδεχομένως να είναι κι άστοχη.

Είναι μια ομάδα που πέταξε έξω από τον τελικό του Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που κέρδισε τη Βενέτσια (εκ των καλυτέρων του Τσάμπιονς Λιγκ), μια ομάδα που κυνηγά όλα τα παιχνίδια, που δεν τα παρατά, που παλεύει ως το τέλος. Κι αυτά της… πιστώνονται.

Είναι παράλληλα μια ομάδα που χάνει εύκολα, που έχει… σταθερή αστάθεια, που μοιάζει να είναι λίγο μπλεγμένη σε ρόλους. Κι αυτά της… χρεώνονται.

Ο Μάνι Χάρις είναι παικτάρα, είναι σταθερά κορυφαίος της «Ένωσης», αλλά ταυτόχρονα είναι αυτός που μπέρδεψε τα πράγματα από τότε που ενσωματώθηκε. Όχι κατ’ ανάγκη με δική του ευθύνη, όμως οι υπόλοιποι ψάχνουν τα… πατήματά τους.

Η ΑΕΚ έχει πετύχει μεγάλες (τεράστιες) νίκες, έχει κατορθώσει να πάει στον τελικό του Κυπέλλου κι είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, «ζωντανή» να κυνηγά τους στόχους της, ενδεχομένως ικανή και για το παραπάνω βήμα. Η ΑΕΚ έχει υποστεί άσχημες ήττες, με αποτέλεσμα να παίζει… πρόωρο τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ και να υπάρχει γκρίνια για τις εμφανίσεις.

Αντικρουόμενες αλήθειες, σε μια από τις πιο μπλεγμένες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Πριν λίγη ώρα οι παίκτες της σούταραν απέναντι σε ζώνη με 4/26 τρίποντα και «διάολε» τα περισσότερα ήταν ελεύθερα. Σαν… πέναλτι για σουτέρ υψηλού επιπέδου. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί σούταραν λες κι ήταν σε διαγωνισμό τριπόντων, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Ο Αμάιζε ευστόχησε με τον ψηλότερο Τζέιμς κρεμασμένο πάνω του, όταν η Μπαϊρόιτ απέκρουσε την αντεπίθεση της ΑΕΚ, ενώ ο Λίνχαρτ έβαλε το καλάθι του αγώνα, χωρίς νωρίτερα να έχει πετύχει πόντο!

Δεν είναι μόνο ατυχία, είναι κι έλλειψη εμπιστοσύνης, είναι και ο… νόμος του Μέρφι. Και βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις το εύκολο θύμα είναι ο προπονητής, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο. Ήταν και πριν τον αγώνα με τη Βενέτσια κι η ΑΕΚ νίκησε. Ήταν και πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κι η ΑΕΚ νίκησε. Τώρα παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό. Λέτε;

Συνήθως, όλα τα κείμενα που γράφω έχουν άποψη και θέση. Ειλικρινά, στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Αδυνατώ να βρω την αιτία του κακού, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι η «Ένωση» είναι κακή, δεν ξέρω αν η απάντηση στα ερωτήματα είναι «υπομονή»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ