Who is next?

Who is next?

Στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης έχει βάλει στην… άκρη τους Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μάριν, Οτζίτζα, Τουρέ και Νάτχο, έχοντας εξελιχθεί σε πραγματικό ηγέτη των ερυθρόλευκων…

Μπορεί ούτε ο ίδιος να μην περίμενε να φτάσει να γίνει «σημείο αναφοράς» στην πιο σημαντική ομάδα της Ελλάδας όταν ξεκινούσε πριν από μερικά χρόνια από την Ακαδημία της στο Ρέντη. Πόσο μάλλον όταν η ποδοσφαιρική μοίρα του τον έφερε μακριά από τον Ολυμπιακό και βρέθηκε να παίζει στην Γερμανία και τον Αστέρα Τρίπολης…

Από το καλοκαίρι του ’14, όταν ο Μαρινάκης του άνοιξε ξανά την πόρτα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης έχει καταγράψει μία εξαιρετικά σημαντική πορεία σε μία από τις πιο δύσκολες θέσεις της ενδεκάδας, αυτή του οργανωτή και βιώνοντας τον εσωτερικό ανταγωνισμό με παίκτες «υψηλού κυβισμού».

Στην επιστροφή του στα κόκκινα πρόλαβε στην ομάδα τον Τσόρι Ντομίγνκες και τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο δεύτερος είχε αρχίσει ήδη να παίζει στα πλάγια, αφού το σύστημα του Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να ακολουθηθεί κατά γράμμα από τους επόμενους. Με τον Μίτσελ ξεκίνησε ο «Φόρτου», αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και χρειάστηκε να περιμένει τον Βίτορ Περέιρα που ήρθε στα μισά της διαδρομής για να βρει το δικό του χρόνο.

Την επόμενη σεζόν και με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο χρειάστηκε να μπει στα παπούτσια του Τσόρι στο εκτός έδρας παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ και συνέδεσε τη συμμετοχή του με την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους (3-2), καθώς ο Ντομίνγκες είχε τεθεί νοκ άουτ με τραυματισμό στο ματς της πρεμιέρας με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη.

Από τότε όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους και όποιος παίκτης ερχόταν στο λιμάνι, είτε για «κάλυψη», είτε για να του βάλει δύσκολα, πήγαινε στην… άκρη. Ο Μάρκο Μάριν ήταν ένας από τους πρώτους που το ξεβολεύτηκε και χρειάστηκε να παίξει στις πτέρυγες για να χωρέσει στην ενδεκάδα, όπου δεν τα πήγε και άσχημα.

Ακολούθησε ο Οτζίτζα Οφόε που ήταν καλός χειριστής της μπάλας, αλλά περιορίστηκε στο «8άρι» αν και μπορούσε με τα προσόντα που διέθετε να πάει και στο «10», ενώ στη νεότερη εκδοχή της ιστορίας έχασαν τη… μάχη ο Γιάγια Τουρέ και ο Μπίμπαρς Νάτχο.

Τώρα πια ο Φορτούνης όχι μόνον δεν πέφτει κάτω ακόμη και στα σπρωξίματα όπως αυτό του Σιμόες στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά παίζει και με πρησμένο αστράγαλο τιμώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού και δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους.

Αληθινός ηγέτης, έχει μέχρι τώρα στο ενεργητικό του 15 γκολ και 12 ασιστ και… συνεχίζει. Κι όταν ο Πέδρο Μαρτίνς κρίνει σκόπιμο να τον αντικαταστήσει, τότε τις περισσότερες φορές αλλάζει σύστημα κι από το 4-2-3-1 πάει στο 4-4-2.

Ποιος θα μπορέσει, λοιπόν, να τον «κοντράρει» στη συνέχεια; Who is next? Το μέλλον θα δείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ