Μια βραδιά στο Μπερναμπέου

Μια βραδιά στο Μπερναμπέου

Δεν ήταν τόσο η νίκη – πρόκριση. Ούτε επίσης η τεσσάρα επί της «βασίλισσας». Πάνω απ’ όλα μετράει ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο Άγιαξ. Σαν ίσος προς ίσο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Του δίνει αυτό το δικαίωμα η φανέλα του και το αστείρευτο ταλέντο των παικτών του. Η ιστορία γράφεται ξανά από τον Άγιαξ

Περίμενε κανείς ότι χθες βράδυ στο Μπερναμπέου θα γράφονταν ιστορία που θ’ αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τα επόμενα πενήντα (και βάλε) χρόνια; Μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι θα παρακολουθούσαμε την μια ολλανδική «ραψωδία» κόντρα στην βασίλισσα της Ευρώπης. Η απάντηση είναι όχι. Σημασία όμως δεν έχει τι περιμέναμε εμείς ή αν μπορούσαμε να φανταστούμε πως ο Άγιαξ θα έκανε τέτοιο πάρτι στην Μαδρίτη.

Αυτό που μετράει είναι πως το πίστευαν ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ και οι παίκτες του. Και δεν ήταν εύκολο να το πιστέψουν όταν είχαν ηττηθεί στην έδρα τους στο πρώτο ματς με 2-1. Κι όμως κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο στα δικά μας μάτια.

Και το κατάφεραν για δύο πολύ απλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί ο προπονητής της ολλανδικής ομάδας φρόντισε να προετοιμάσει (αγωνιστικά και ψυχολογικά όπως φάνηκε στο ματς) τους παίκτες του, ώστε να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Και δεύτερον θα πρέπει να επισημάνουμε την εκπληκτική μεταφορά μπάλας που παρουσίασε ο Άγιαξ «πληγώνοντας» συνεχώς την αμυντική γραμμή της Ρεάλ.

Οι Ολλανδοί έμοιαζαν με υπερηχητικά που εφορμούσαν στην περιοχή του Κουρτουά χωρίς κανείς να μπορεί να σταθεί εμπόδιο. Ο Ντούσαν Τάντιτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του και ο τρόπος με τον οποίο κουμάνταρε το παιχνίδι της ομάδας του θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής.

Η ταχύτητα με την οποία η μπάλα άλλαζε ολλανδικά πόδια έμοιαζε κινηματογραφική. Ο τρόπος με τον οποίο μάρκαραν οι μέσοι του Άγιαξ προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» στους Ισπανούς και οι φιλοξενούμενοι έκλεβαν την μια μπάλα μετά την άλλη. Και κάθε κόντρα ήταν «μαχαιριά» στο ταλαιπωρημένο… κορμί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Άγιαξ έγραψε ιστορία με μοναδικό τρόπο χθες βράδυ στο Μπερναμπέου γιατί η φανέλα του δίνει το δικαίωμα στον παίκτη που την φορά να αντιμετωπίσει σαν ίσος προς ίσο οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμα και την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου. Τούτο άλλωστε φάνηκε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο και θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως η ολλανδική ομάδα είχε τις φάσεις για να πετύχει άλλα τόσα γκολ. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια που φανερώνει την δύναμη της συνεργασίας καθώς όλες οι γραμμές του Άγιαξ δούλεψαν αρμονικά. Σίγουρα η Ρεάλ δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά μην ξεχνάμε πως είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όταν μια ομάδα που έχει χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της με 2-1, υποχρεώνει την βασίλισσα στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τότε αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αποδώσει το μέγεθος του θριάμβου.

Θα θυμόμαστε πολλά από αυτή την βραδιά στο Μπερναμπέου. Και βέβαια θα θυμόμαστε το απόλυτο show του Τάντιτς γιατί ο Σέρβος έδωσε μια μοναδική παράσταση. Την καλύτερη της καριέρας του.

Κι όσο για την Ρεάλ; Οι οπαδοί της ζητούν την παραίτηση του Πέρεθ. Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες που λέει κι ο λαός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ