Το έκανε ματς ζωής ή θανάτου

Το έκανε ματς ζωής ή θανάτου

Η ΑΕΚ με τα… μπλε πρέπει να μείνει στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο να μην ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της γκρίνιας και της απογοήτευσης, που προκάλεσαν και τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου της.

Το κλίμα με το οποίο πορεύεται η ΑΕΚ για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Η Ένωση, μετά την ήττα από τον Άρη είδε την οργή του κόσμου της να ξεχειλίζει και οπαδούς της να περιμένουν τους παίκτες έξω από το προπονητικό κέντρο, προκειμένου να τους εκφράσουν την πίκρα τους.

Όχι μόνο για το αποτέλεσμα που προηγήθηκε αλλά για την γενικότερη πορεία της ομάδας στη σεζόν. Που είναι απογοητευτική.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει από νωρίς να βγει εκτός κατάκτησης πρωταθλήματος και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εκτός δεύτερης θέσης. Σε περίπτωση που δεν κερδίσει ούτε τον Παναθηναϊκό, θα βγει κατά πάσα πιθανότατα και εκτός τριάδας.

Ή σε κάθε περίπτωση, θα δυσκολέψει πολύ την προσπάθειά της ακόμα και για αυτόν τον στόχο. Τον μίνιμουμ στόχο της για το πρωτάθλημα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα.

Οι Κιτρινόμαυροι πηγαίνουν με την πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ένα ντέρμπι που για την ΑΕΚ έχει χαρακτήρα ζωής ή θανάτου.

Η Ένωση θέλει μόνο τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να μην… γράψει ιστορία, κλείνοντας τη χρονιά χωρίς νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν είναι απλό το τελευταίο και καλό θα είναι να ληφθεί επίσης υπόψη.

Η ομάδα με τα… μπλε, που είδαμε να διασύρεται στο Βικελίδης από τον μαχητικό Άρη πρέπει να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Και εκείνη με τα Κιτρινόμαυρα που είδαμε να κάνει πλάκα απέναντι στον Ατρόμητο, πρέπει να εμφανιστεί ξανά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση η επίσκεψη των οπαδών στα Σπάτα. Που δικαιολογημένα βρίσκονται στα… κάγκελα με τα όσα έχουν δει φέτος από την Ένωση. Την πρωταθλήτρια της περυσινής σεζόν που κατάφερε να πηγαίνει σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με στόχο μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανή στη μάχη της… 3ης θέσης.

Είναι κατόρθωμα το παραπάνω, αναμφίβολα. Και το πιστώνονται πολλοί. Με πρώτο και βασικότερο, εκείνον που έχει το κουμάντο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ