Δεν ήταν Τσάλος-Νιώπας στο κουπόνι. ΟΦΗ- Αιγινιακός ήταν.

Δεν ήταν Τσάλος-Νιώπας στο κουπόνι. ΟΦΗ- Αιγινιακός ήταν.

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη ποινή υποβιβασμού του ΟΦΗ. Ότι παντού, όπου υπάρχει ποδόσφαιρο, οι ομάδες έχουν αντικειμενική ευθύνη. Για τις πράξεις των οπαδών, των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων τους.

ΝΑ συνεισφέρω κι εγώ στο θέμα ΟΦΗ-Αιγινιακού. Που η ταπεινότητά μου, άλλωστε αποκάλυψε κι έφερε στη δημοσιότητα. Στις 13 Απριλίου. Πέρυσι. Στα «Νέα» κι εδώ στο 10gr. Και βγήκε η απόφαση, ύστερα από έντεκα μήνες. Για ένα ματς που είχε διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2017. Μιλάμε ότι εκεί στην ΕΠΟ της νέας εποχής καίνε κάρβουνο.

Για παράβαση που έγινε στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής και πριν μάλιστα τελειώσει ο πρώτος γύρος, ο ΟΦΗ πέφτει λίγο πριν τελειώσει το επόμενο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Δεκάξι μήνες μετά. Κι ενώ ο ΟΦΗ έχει άλλον ιδιοκτήτη. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Για τον Αιγινιακό δεν αλλάζει κάτι. Πέφτει κι από μόνος του.

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Πέρυσι που έσκασε το θέμα, άμεσα ενδιαφερόμενη ήταν η Παναχαϊκή. Που τερμάτισε τρίτη πίσω από ΟΦΗ και Άρη. Αυτοί που βάζανε λοιπόν τα ωραία τους λεφτά, ρωτήσανε τον Κατσουράνη (που τα έριχνε στο πηγάδι). Αν είναι δυνατόν δηλαδή να κάνουνε κάτι για να τρέξει η υπόθεση. Να βγει η απόφαση κι αν τελικά υποβιβαζόταν ο ΟΦΗ, αυτή που θα ανέβαινε θα ήταν η Παναχαϊκή. Ο Κατσουράνης ήταν κάθετος. «Μίλησα με τον Βασιλειάδη και μου είπε ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό. Να μην ασχοληθούμε».

ΚΑΙ δεν θέλω απορίες. «Τι δουλειά έχει να φυτρώνει ο Βασιλειάδης εκεί που δεν τον σπέρνουνε». Μα αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του. Νταραβεριτζής. Ο Βασιλειάδης άλλωστε ήτανε αυτός, που με τροπολογία χάρισε τα χρέη της Παναχαικης και μπόρεσε να παίξει στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Το μόνο εύκολο να κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Σάμπως ήτανε δικά του τα λεφτά του Βασιλειάδη; Του Δημοσίου ήτανε. Και το Δημόσιο ούτε στόμα έχει, ούτε φωνή, να διαμαρτυρηθεί. Εκεί λοιπόν πάνω στα νταραβέρια, γνωριστήκανε Βασιλειάδης-Κατσουράνης, ταιριάξανε και συμπεθεριάζανε. Κι ο Κατσουράνης (που ακόμα φυσάνε στη Παναχαϊκή, το χουνέρι που πάθανε μαζί του) αποθέωνε την Υπουργάρα Νο2.

ΠΑΜΕ τώρα στη ουσία. Ότι πρόκειται για λακαμάδες με περικεφαλαία. Ο ΟΦΗ μέσω του Τσάλου που ήταν τότε πρόεδρος, πληρώνει τα έξοδα του ξενοδοχείου, της 21 ατόμων αποστολής του Αιγινιακού. Καθώς και δύο χιλιάρικα να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο Ηράκλειο τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού. Δεν πρόκειται δηλαδή για «μούπες», «σούπα». Με τη γίδα στη πλάτη τους πιάσανε. Το ματς τελειώνει 6-0 κι όσοι είχανε παίξει ΟΦΗ με δύο γκολ χάντικαπ στο ημίχρονο και τέσσερα τελικό, κονομήσανε.

ΤΕΤΟΙΑ χοντράδα δεν έχει ματαγίνει. Μιλάμε για Πούλιτζερ μαλακίας. Βγαίνει αυτός ο Καλαϊτζίδης, τους καρφώνει και τους φωνάζει ο ανακριτής για καφέ. «Εμείς, είπανε, σαν Κρητικοί είμαστε φιλόξενοι. Δεν είχανε οι άνθρωποι για να κατέβουν στο Ηράκλειο και τους διευκολύναμε». Ποιος να σε πιστέψει; Και πέφτει κατακέφαλα ο υποβιβασμός. Κι εδώ είναι που προκύπτει η δεύτερη άποψη: Τι φταίει ο ΟΦΗ; Να πληρώσουν τη λέζα ο Τσάλος και ο Νιώπας του Αιγινιακού που στήσανε το παιχνίδι. Αυτοί που επωφεληθήκανε. Και χρησιμοποιήσανε ΟΦΗ και Αιγινιακό για να κονομήσουνε.

ΓΝΩΣΤΑ είναι αυτά. Όπως και για τα χρέη. Να τα πληρώνουνε από τη τσέπη τους, αυτοί που τα δημιουργούνε . Οι παράγοντες. Οι ομάδες δεν φταίνε σε τίποτα. Και στα επεισόδια. Τι φταίει ο ΠΑΟΚ, που μπουκάρισε ο Ιβάν με τη πιστόλα. Τι φταίει η ομάδα αν κάνανε επεισόδια τριάντα ανεγκέφαλοι. Καλώς η κακώς όμως, αυτό ισχύει, όπου υπάρχει ποδόσφαιρο. Υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη της ομάδας. Για τις πράξεις του οπαδού, του ποδοσφαιριστή, του παράγοντα. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα μιλάγαμε για ζούγκλα. Θα δέρνανε έναν διαιτητή, θα τον στέλνανε στο νοσοκομείο και δεν θα έτρεχε κάστανο. Θα τιμωρούνταν αυτοί που τον δείρανε και το ματς θα ξεκίναγε εκεί που σταμάτησε με άλλον διαιτητή.

ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει ποδόσφαιρο χωρίς «αντικειμενική ευθύνη». Αν ήτανε έτσι, οι πονηροί θα βάζανε πρόεδρο έναν μεταξύ 90 και θανάτου. Σαν τον Μίστερ Μάνο στον Παναθηναϊκό. Θα στήνανε και τα αράουτ και πιάσε εσύ να βάλεις φυλακή τον 90χρονο. Και για να τελειώνουμε. Σ εκείνο το 6-0, ΟΦΗ-Αιγινιακός, παίζανε. Δεν παίζανε οι δύο πρόεδροι. Δεν έγραφε το κουπόνι Τσάλος- Νιώπας. ΟΦΗ- Αιγινιακός έγραφε. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Muddy Waters- Champagne & Reefer

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ