Ούτε λεπτό χαλάρωσης

Ούτε λεπτό χαλάρωσης

Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να παίξει απόψε κόντρα στη Νταρουσάφακα σαν σε τελικό Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το «γαϊτανάκι» των τελικών που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου αντιμετωπίζοντας απόψε τη Νταρουσάφακα στην Τουρκία.

Ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, με μια από τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας, για την ακρίβεια δε είναι η τελευταία του βαθμολογικού πίνακα.

Για τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να κερδίσουν. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή «περιπέτεια» ουσιαστικά τελειώνει μια και τα περιθώρια θα είναι απελπιστικά ελάχιστα.

Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με τις πιθανότητες να κάνει «διπλό» σχεδόν μηδαμινές.

Ο Παναθηναϊκός συνεπώς οφείλει να κερδίσει και να μείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης σε μια έδρα βέβαια που ελάχιστοι την έχουν… πατήσει και μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια.

Τα «κλειδιά» του αποψινού αγώνα είναι ο ρυθμός και η περιφερειακή άμυνα. Η Νταρουσάφακα στηρίζει πολλά στη δράση των γκαρντ της, οι οποίοι έχουν την ικανότητα και να σκοράρουν στο ένας εναντίον ενός, αλλά και δημιουργούν, ειδικά στον αιφνιδιασμό.

Συνεπώς οι πράσινοι θα πρέπει να πάρουν τα ριμπάουντ για να έχουν αυτοί τον έλεγχο του ρυθμού και να επιβάλουν το παιχνίδι τους με γρήγορες επιθέσεις κάτω από τα 10’’.

Από την άλλη πλευρά οι Καλάθης, Κιλπάτρικ και Λεκαβίτσιους θα πρέπει να τρέξουν αρκετά στην άμυνα, ώστε να περιορίσουν τον Ντάγκλας, τον πλέον επικίνδυνο γκαρντ των Τούρκων, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρει ρυθμό.

Ασφαλώς και τα λιγότερα λάθη, οι καλές επιλογές στην επίθεση, οι σωστές τοποθετήσεις πάνω στο παρκέ, οι αποστάσεις και η συγκέντρωση θα είναι στοιχεία που θα μετρήσουν στη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού.

Η Νταρουσάφακα δεν είναι φυσικά το «μεγαθήριο», αλλά εάν βρει τον αντίπαλο «χαλαρό», τότε θα τον κάνει να το πληρώσει ακριβά.

ΥΓ1. Τα πράγματα εξωθούνται από τον Ολυμπιακό στα άκρα. Το τι θέλει να πετύχει με τις αλληλοσυγκρουόμενες κινήσεις του, είναι άγνωστο. Εκείνοι που νοιάζονται τουλάχιστον για το άθλημα, οφείλουν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση. Όχι όμως να υποκύψουν σε εκβιασμούς, διότι τότε θα ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου».

ΥΓ2. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη ή το Κύπελλο στο ποδόσφαιρο. Και η αστυνομία θέλει να αναβάλει το ντέρμπι του μπάσκετ. Μάλιστα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ