Παναθηναϊκός : Αποστολή Κάουνας

Παναθηναϊκός : Αποστολή Κάουνας

Η φετινή συνάντηση του Κάουνας, πρώτη των Παναθηναϊκού και Ζαλγκίρις στην διοργάνωση, είναι δεδομένο πως θα είναι ενδιαφέρουσα.

Απόψε ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο μακρινό Κάουνας ένα φίλο. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο γνωστός Σάρας, θα βρίσκεται στον απέναντι πάγκο κοουτσάροντας την αγαπημένη του Ζαλγκίρις κόντρα στον ΠΑΟ, με τον οποίο έγραψε χρυσές σελίδες. Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο».

Ό,τι και να γίνει απόψε στο ματς η σχέση των πρασίνων με το Λιθουανό σούπερ σταρ είναι καρμική και για πολλούς δεν έχει ακόμα τελειώσει, αφού είναι δεδομένο πως πολλοί φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας θα ήθελαν κάποια στιγμή να τον δουν στον πράσινο πάγκο.

Η φετινή αναμέτρηση, πρώτη των δύο ομάδων στην διοργάνωση, είναι δεδομένο πως θα είναι ενδιαφέρουσα. Από τη μία οι γηπεδούχοι που είναι αυτό που λέμε «ομάδα του προπονητή τους» και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που είναι πιο πολύ ομάδα ενστίκτου και προσωπικού ταλέντου και λιγότερο συστημάτων.

Η Ζαλγκίρις είναι ένα τεράστιο όνομα με βαριά ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει βγάλει από τα σπλάχνα της πολύ μεγάλους αθλητές και έχει κατά καιρούς παρουσιάσει και πολύ καλές ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια, με τελευταίο αυτό της Ευρωλίγκας το 1999.

Η Λιθουανική ομάδα του σήμερα είναι ένα σύνολο που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο εγχώριο στοιχείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταφέρνει να βρίσκει φτηνούς και αξιόπιστους ξένους παίκτες. Γιανκούνας, Μιλάκνις και Ουλανόβας σέρνουν το χορό με τον Σέρβο Μίσιτς, τον Αμερικανό Γουάιτ και τον Σλοβένο Πάνγκος να βοηθούν σημαντικά.

Οι πράσινοι του Τσάβι Πασκουάλ πρέπει σήμερα, αν θέλουν να κερδίσουν, να είναι σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι αντίπαλοι τους είναι ομάδα που αντλεί τη δύναμή της μέσα από το ρυθμό της και γι’ αυτό δεν πρέπει οι παίκτες του Ισπανού κόουτς να της επιτρέψουν να τον βρει. Η έδρα είναι δύσκολη, το Λιθουανικό κοινό γνωρίζει από μπάσκετ, έχει υπομονή, άρα δεν απογοητεύεται εύκολα, οπότε ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πιστέψει σε κανένα σημείο του ματς ότι η δουλειά τελείωσε.

Μιλάμε άλλωστε για μία χώρα στην οποία το μπάσκετ είναι το εθνικό σπορ. Νίκη στο Κάουνας με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς για το τριφύλλι, με Αρμάνι και Μακάμπι, θα σηματοδοτήσει την παρουσία του στην πρώτη τετράδα στο τέλος του πρώτου γύρου. Νίκη στο Κάουνας είναι νίκη τετράδας., είναι νίκη ψυχολογίας, είναι αποτέλεσμα που δεν θα κάνουν πολλοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ