Πέντε ακόμα τελικοί…

Πέντε ακόμα τελικοί…

Τρίτη στη σειρά νίκη για τον Παναθηναϊκό απόψε στη Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ουραγό Νταρουσάφακα και πλέον οι πράσινοι περιμένουν να δουν τι θα κάνουν στους δικούς τους αγώνες και οι υπόλοιποι διεκδικητές της οκτάδας. Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου όλα είναι ανοικτά.

Το αποψινό ματς δεν αντέχει σε κριτική. Για να είμαστε ακριβείς οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο το πέτυχαν αυτό.Με σοβαρότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με προσήλωση στην αμυντική τους τακτική και κυρίως κάνοντας στον απόλυτο βαθμό πράξη το θέλω του προπονητή τους να περάσει η μπάλα στη ρακέτα, πέρασαν με άνεση από μια έδρα που μπορεί να μην τρομάζει, αλλά δεν θέλει και πολύ να την πατήσεις αν δεν προσέξεις. Θυμηθείτε το κάζο του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο λίγους μήνες πριν και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η νίκη αυτή, τρίτη στη σειρά για του παίκτες του τριφυλλιού, τους γεμίζει αυτοπεποίθηση και τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης. Το κακό για τους πράσινους είναι ότι δεν εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα, αλλά και ότι δεν έχουν περιθώρια για παραπάνω από ένα στραβοπάτημα στα εναπομείναντα παιχνίδια. Πάμε λίγο να τα δούμε.

Στις πέντε αγωνιστικές μέχρι το τέλος της regular season, ο Παναθηναϊκός έχει τρία ματς στο Ο.Α.Κ.Α, με Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπουντούσνοστ και δύο μακριά από την Αθήνα, σε Μόσχα με ΤΣΣΚΑ και Μιλάνο με Αρμάνι. Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό περιθώρια για άλλη ήττα, πλην της λογικής στην έδρα της ομάδας του Ιτούδη την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν. Άρα κάθε ματς ήταν, είναι και θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται τελικός. Του αρκεί όμως να πάρει τα δικά του ματς; Με τέσσερις νίκες ακόμα θα φθάσει στις δεκαέξι, νούμερο, που λογικά, του δίνει θέση στην οκτάδα… ή μήπως όχι; Για να είναι περισσότερο σίγουροι οι πράσινοι καλό θα είναι να υπερκαλύψουν και τη διαφορά με τους Βάσκους, πράγμα αρκετά δύσκολο αφού στον πρώτο γύρο το τριφύλλι ηττήθηκε στη Βιτόρια με εννέα πόντους διαφορά. Για να μην γελιόμαστε όμως χρειάζονται και » βοήθεια» από τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια.

Το να καταγράψουμε και να αναλύσουμε τα όποια σενάρια υπάρχουν για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στην οκτάδα δεν έχει νόημα αφού αλλάζουν και διαφοροποιούνται εβδομάδα με εβδομάδα. Αξία έχει να επισημάνουμε τα στοιχεία που δείχνουν την πρόοδο του τριφυλλιού σε αγωνιστικό επίπεδο. Η επιστροφή του Λάνγκφορντ, η ενεργοποίηση του Βουγιούκα και η είσοδος του Παπαγιάννη με ρόλο πια στην ομάδα, έχουν ανεβάσει την επιθετική συγκομιδή της. Στις τρεις συνεχόμενες νίκες ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει πάνω από 90 πόντους.

Σίγουρα οι αντίπαλοι δεν ήταν και οι πιο δυνατοί, όμως, μην λησμονούμε ότι στο παρελθόν ακόμα και εναντίον χειρότερων ομάδων οι επιθετικές του επιδόσεις δεν ήταν αυτού του ύψους. Σημαντική συνεισφορά στην αγωνιστική άνοδο του τρέχοντος μηνός έχει παίξει και η φόρμα των Τόμας και Παπαπέτρου. Αμυντικά είναι πολύ σοβαροί, προσέχουν τα ριμπάουντ και προσπαθούν να πιέζουν από το πρώτ λεπτό τον αντίπαλο τους. Τα κεφάλια κάτω λοιπόν, ταπεινά και με προσήλωση στο στόχο βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά μέχρι να πετύχουμε την πρόκριση….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ