Να επενδύσει στο μέλλον

Να επενδύσει στο μέλλον

Ο Παναθηναϊκός αν και παραμένει πάνω στο… σχοινί θα πρέπει να κοιτάξει από τώρα την επόμενη ημέρα, εξελίσσοντας τον κυρίαρχο Παπαγιάννη και τον νεαρό κορμό του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο κερδίζοντας την Νταρουσάφακα, την ουραγό της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα και συνεχίζει να ελπίζει πως μπορεί να περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η τουρκική ομάδα είναι μάλλον από τις χειρότερες στη φετινή διοργάνωση, χρειαζόταν απλώς να την πιέσει κάποιος στην περιφέρεια, να «απενεργοποιήσει» τους γκαρντ της και απλώς να πάρει το ματς.

Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός. Δεν επέτρεψε στον Ντάγκλας κυρίως, να σκοράρει ή να το κάνει με άσχημα ποσοστά, ενώ πήρε τα ριμπάουντ που του έδωσαν τη δυνατότητα να ελέγξει και το ρυθμό.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν κυρίαρχος στις ρακέτες και δίνοντας γρήγορα τη μπάλα βοήθησε την ομάδα του ειδικά στο πρώτο μέρος να επιτεθεί στα πρώτα 10’’ αιφνιδιάζοντας τους Τούρκους που είχαν αργές επιστροφές.

Την ίδια στιγμή οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία δεν άφησαν τους γηπεδούχους να συνεχίσουν το σερί τους, με το οποίο μείωσαν στους έξι πόντους και αυτό είναι ένα από τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει ο Ρικ Πιτίνο.

Πράγματι η Νταρουσάφακα δεν ήταν ικανή να τους απειλήσει, διότι δεν έχει την ποιότητα, αλλά καλύτερα να θυμηθούμε πως μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να την κερδίσει στο ΟΑΚΑ ή ακόμα καλύτερα ρωτήσουμε τη Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό γι’ αυτό…

Από εκεί και πέρα ένα από τα στοιχεία που έχει αλλάξει με τον Πιτίνο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κυνηγάει ως πανάκεια για κάθε πρόβλημα το τρίποντο. Προσπαθεί με υπομονή, συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα, σωστές αποστάσεις και ρόλους να βρει την καλύτερη επιλογή, κυρίως μέσα στη ρακέτα.

Ισως η απουσίες των Λοτζέσκι, Παππά και για ένα διάστημα του Λάνγκφορντ να οδήγησε τον 66χρονο τεχνικό σε αυτή την επιλογή. Το σίγουρο όμως είναι ότι «διάβασε» τι του δίνει το ρόστερ του και έκανε τις επιλογές του.

Η εικόνα στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, αλλά και στη συνέχεια δείχνει πως αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι, ο Πιτίνο να εφαρμόζει πέντε απλά πράγματα, αλλά με απαρέγκλιτη συνέπεια και ειδικά στην επίθεση να ρολάρει.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποδεικνύεται ως ο «παίκτης κλειδί» για την πεντάδα και μαζί με τον Αντετοκούνμπο εναλλάσσεται στις θέσεις των φόργουορντ. Η δουλειά που κάνουν και οι δυό τους είναι πολύ σημαντική σε πράγματα που δεν φαίνονται στη στατιστική, αλλά τα οποία έχουν τεράστια σημασία για το τεχνικό τιμ.

Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού να προκριθεί δεν είναι πολλές. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αρχής γενομένης με εκείνο στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Ακόμα κι αν δεν περάσει στα πλέι οφ όμως, πράγμα που θα συνιστά τεράστια αποτυχία ασφαλώς, ο «πράσινος οργανισμός» θα πρέπει να επενδύσει στην παρουσία του Πιτίνο.

Να μην απογοητευτεί από την δεδομένη αποτυχία και να επιμείνει στην προσπάθεια για την εξέλιξη των παικτών που βρίσκονται υπό διαμόρφωση (Παπαγιάννης, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο, Καλαϊτζάκης), ώστε να αποκτήσει μια στιβαρή βάση.

ΥΓ1. Αυτά που κάνει ο Καλάθης είναι απίστευτα. Ο τρόπος με τον οποίο «διαβάζει» το παιχνίδι είναι μοναδικός. Εχει κι αυτός δουλέψει στο μυαλό του το πρόβλημα με το σουτ, δεν εκβιάζει τρίποντα και πηγαίνει σε πιο συμβατές με τα προσόντα του επιλογές.

ΥΓ2. Απογοήτευση ο Αντριαν Πέιν. Αδυνατεί να αντιληφθεί το παιχνίδι των υπολοίπων, παίζει με το ένστικτο και αποτελεί παραφωνία. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν πιο απλές εντολές από αυτές που του δίνονται, αλλά ούτε κι αυτές δεν μπορεί να διαχειριστεί. Τουλάχιστον ας εκμεταλλευτεί το χρόνο του ο Παπαγιάννης και να αρπάξει την ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ