Αέρας στη διπλή

Αέρας στη διπλή

Τι σχέση έχει η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα με τον Δαλάι Λάμα, τον Αλβέρτο Αινστάιν και τη Φατμέ στο Γενί Τζαμί; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

ΤΗΣ π0υτ@ν@ς το μαγκάλι, δύο μέρες, στην Αθήνα. Χθες, τα ντερβισιλίκια, της επετείου, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Σήμερον, η άφιξη του πολυχρονεμένου σουλτάνου Ερντογάν. Hos geldings, (καλώς όρισες), του είπε, ο Τσίπρας, Dana iyi, (καλώς σε βρήκα), efentim Αλέξης, του απάντησε ο Ταγίπ. Στην τουρκική ο πρωθυπουργός μας, είναι αετός. Στα εγγλέζικα είναι που δυσκολεύεται λιγουλάκι. Και καμιά φορά και στα ελληνικά. Ας πάμε όμως, στο διά ταύτα: Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης; Θα βγει κάτι, από όλο αυτό το νταβαντούρι; Η απάντηση είναι προφανής: Μία τρύπα στο νερό. Το μοναδικό αποτέλεσμα, ήτανε να κλείσει το κέντρο της Αθήνας, να ταλαιπωρηθεί ο κοσμάκης και να βαράνε τις μύγες, Δεκέμβρη μήνα, οι μαγαζάτορες. Τα νοίκια, τα φώτα, τα νερά και οι μισθοί των υπαλλήλων να τρέχουνε κι από εισπράξεις νάδα. Έτσι και τρύπωνε κανένας ποντικός στο ταμείο, θα ψόφαγε από ασιτία. Πέραν τούτου, ουδέν. Του λόγου το αληθές, ήρθε να επιβεβαιώσει, ο ίδιος ο εφέντης Ερντογάν, στη συνέντευξη που έδωσε στον Παπαχελά:» Η συνθήκη της Λωζάνης χρειάζεται επικαιροποίηση».Όχι ένα πόντο δεν κάνει πίσω, αλλά το τεντώνει ακόμα, περισσότερο το σχοινί.

ΟΛΗ ΑΥΤΗ, η ιστορία, με τις επισκέψεις των αρχηγών κρατών στην Αθήνα, προσδιορίζεται στη ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ: «Νάχαμε να λέγαμε». Η, όπως έχει αποφανθεί ο Δαλάι Λάμα, «σε δουλειά να βρισκόμαστε».

Αν δεν κάνω λάθος, πλιζ, εσχάτως, μας έχουν κάνει τη τιμή, να έρθουν στο φτωχικό μας κι άλλες, επιφανείς προσωπικότητες. Η φράου Μέρκελ, ο μεσιέ Ολάντ, ο μίστερ Ομπάμα, ο αποκαλούμενος και πλανητάρχης, όπως ο Τάσος Μπουγάς. Έγινε κάτι; Άλλαξε κάτι; Άλλαξε κάτι, στη καθημερινότητα, του Μήτσου του Κλαπανάρα από τα Τρίκαλα; Έρχεται ο ένας μετά τον άλλον, λέει καμιά μ@λακία, να περάσει η ώρα κι αυτό ήτανε όλο. Όπως υπάρχει το σαλάμι του αέρος, έτσι υπάρχουν και τα λόγια του αέρος. Άνευ ουσίας και άνευ σημασίας: «Μόνο με τη λιτότητα, δεν εξασφαλίζεται ανάπτυξη», είχε αποφανθεί ο Ομπάμα. «Πρέπει να γίνει και ελάφρυνση του χρέους». Και που το είπε, τι έγινε; Λόγια του αέρος. Μία που τα είπε και μία που ξεχαστήκανε. Σε ιθαγενείς απευθυνότανε άλλωστε. Σε υπηκόους μπανανίας.

ΕΧΟΥΝΕ δηλαδή, την εντύπως τα ψιμάρια οι Έλληνες, ότι ζούνε σε κανονική χώρα; Κι ότι, πρόκειται περί μπανανίας, δεν το λέω εγώ. Το αποδεικνύει η κατάταξη της Ελλάδος, στον πίνακα της ανταγωνιστικότητας. Στην 90η θέση σε 142 χώρες. Τελευταίοι, στην ΕΕ, κι ακόμα παρακάτω, από Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία, Λίβανο, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα. Μάλιστα. Πιο χαμηλά κι από τη Μποτσουάνα. Μια χώρα, που το 1966 , όταν κατέκτησε την ανεξαρτησία της, από τους Εγγλέζους, είχε οδικό δίκτυο 12 χιλιομέτρων και 22 απόφοιτους πανεπιστημίου. Σήμερα, έχει απόθεμα 7.5 δις δολάρια, ρυθμό ανάπτυξης 6% κι η φορολογία δεν υπερβαίνει το 25%. Στη διαφθορά η Ελλάδα προηγείται με συντελεστή 46 ενώ η Μποτσουάνα είναι στο 28. Κι είναι προφανές τι δεν έχει η Μποτσουάνα .Δεν είχε οικογένεια Παπανδρέου, δεν είχε οικογένεια Καραμανλή , δεν είχε οικογένεια Μητσοτάκη. Δεν είχε Σαμαρά , δεν έχει Αλέξη Τσίπρα. Κι έχει βέβαια κανονικούς πολίτες. Δεν έχει ιθαγενείς σαν την Ελλάδα.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Θ αλλάξει κάτι, από τη επίσκεψη του εφέντιμ Ερντογάν; Θα σταματήσουνε οι κοκορομαχίες, με τα Μιράζ στο Αιγαίο; Θα λυθεί το Κυπριακό; Θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες; Κάτοχος του αργυρού μεταλλείου, είναι η Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση, στις αμυντικές δαπάνες, για το 2016 ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ. Πρώτη είναι η Αμερική, με 3.6% του ΑΕΠ και δεύτερη η Ελλάδα, με 2.4% του ΑΕΠ. Η πτωχευμένη και χρεωκοπημένη Ελλάδα, που δεν έχει λεφτά για φάρμακα στους καρκινοπαθείς αλλά της περισσεύουν για να αγοράζει φρεγάτες και F 16. Επειδή φοβάται τη φίλη και σύμμαχο, στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Όταν η Τουρκία διαθέτει για αμυντικές δαπάνες, 1.6% του ΑΕΠ, η Ρουμανία 1.5 και η Αλβανία 1,2%. Κι όταν λέμε, για, 2,4% του ΑΕΠ. μιλάμε για 5.83 δις δολάρια. Όταν, όλος ο ΕΝΦΙΑ, είναι 2.65 δις Ευρώ. Κι εν πάση περιπτώσει, αφού όλοι οι Βαλκάνιοι γείτονες, είναι φίλοι και σύμμαχοι, όντας στο ΝΑΤΟ κι αγοράζουν όπλα για να αμυνθούν, ποιος είναι ο εχθρός; Φοβούνται μην ξεκινήσει καμιά εκστρατεία από την Αίγυπτο, κανένας απόγονος του Ιμπραήμ Πασά;

ΓΙΑ μία τριτοκοσμική χώρα, όμως, σαν την Ελλάδα, που στην πρωτεύουσά της, πνίγεται ο κόσμος, όταν βρέχει, τέτοιες επισκέψεις, κρίνονται πάντα, σαν ιδιαίτερα σημαντικές. Για τους ιθαγενείς πολιτικούς και τους ιθαγενείς κατοίκους. Λες και κάθε φορά, που έρχεται, κάποιος ξένος ηγέτης , πιάνει κόψιμο τη Φατμέ στο Γενί Τζαμί. Με τον Αλέξη, πάντα χωρίς γραβάτα και τον Καμμένο, που σε ότι έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, έχει ξεφτιλίζει τον Μητσάρα, να καμαρώνουν, σαν γύφτικα σκεπάρνια. Επί της ουσίας, όπως έχει πει ο μέγας διανοητής, Αλβέρτος Αϊνστάιν, «αέρας στη διπλή». Η ίδια χώρα, που ήταν η Ελλάδα, πριν έρθει ο Ερντογάν, η ίδια χώρα, θα παραμείνει κι αύριο που θα φύγει. Τα ίδια προβλήματα, θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Τίποτα απολύτως, δεν θ αλλάξει. Όπως, δεν άλλαξε με την άφιξη της Μέρκελ και του Ομπάμα. Όταν όλοι αυτοί, δεν μπορούν να λύσουν, τα προβλήματα στις δικές τους, τις χώρες, θα βοηθήσουν να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας; Σοβαροί να είμαστε. Αν ήταν άλλωστε να λυθούν τα ελληνοτουρκικά, με επισκέψεις θα είχαν λυθεί το 2010 όταν είχε ξανάρθει ο Ταγίπ. Αυτά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Clarence Gatemouth Brown – Up Jumped  The Devil.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ