ΑΕΚ : Με ψυχολογία και καρδιά για τους 32

ΑΕΚ : Με ψυχολογία και καρδιά για τους 32

Ο πρώτος «τελικός» της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ έφτασε. Η Ένωση αγωνίζεται σήμερα στη Βιέννη με στόχο να μην χάσει, για να μπορέσει έτσι να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «32» του Europa League.

Ο πρώτος «τελικός» της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ έφτασε. Η Ένωση αγωνίζεται σήμερα στη Βιέννη με στόχο να μην χάσει, για να μπορέσει έτσι να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Παίρνοντας μια πρόκριση που βάσει της εικόνας της στον όμιλο την αξίζει και είναι στο χέρι της.

Αυτό το τελευταίο ίσως να είναι και το ζήτημα που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία για το αποψινό ματς. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που χαρακτηρίζεται γενικώς από αυτοκτονικές τάσεις και που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, μετέτρεψε βραδιές ευκαιρίας σε «κηδείες». Δεν θέλει και πολύ για να στραβώσει ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Αούστρια και η προοπτική της ευρωπαϊκής πορείας να χαθεί.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται και κάτι περισσότερο από τα βασικά, για να γίνει η δουλειά και η ΑΕΚ να γυρίσει από την Αυστρία με βαθμό ή βαθμούς και συνάμα το εισιτήριο για τους «32». Είναι δεδομένα ποιοτικότερη ομάδα από την Αούστρια, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι παρά τις σημαντικές της απουσίες και το αποτέλεσμα της βραδιάς θα κριθεί από εκείνη.

Το βασικό ζητούμενο λοιπόν είναι το πώς θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι η Ένωση, σε επίπεδο ψυχολογίας. Με τι νοοτροπία θα παραταχθεί στο γήπεδο και πως θα λειτουργήσει συνολικά απέναντι στην πίεση που σίγουρα υπάρχει. Αφού ας μην γελιόμαστε, εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση, ένας αποκλεισμός θα αποτελεί σίγουρα αποτυχία.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να προκριθεί και να γίνει η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη μέχρι και τον Φεβρουάριο. Και δεν γίνεται να την αφήσει να χαθεί. Η σημασία αυτού του επιτεύγματος είναι τεράστια και σε πολλά επίπεδα. Από την ψυχολογική ώθηση που θα δώσει στην ομάδα, μέχρι τους βαθμούς που θα προσθέσει στην κατάταξη της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Που είναι επίσης απαραίτητοι.

Ο Χιμένεθ τόνισε και στις χθεσινές του δηλώσεις πως αυτά τα παιχνίδια απαιτούν μεταξύ άλλων και καρδιά. Υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ΑΕΚ δεν θα μπει στο γήπεδο με στόχο να μην χάσει αλλά κυνηγώντας τη νίκη. Κάτι, που θα πρέπει να μεταδώσει και στους παίκτες του αφού οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό. Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να μπει αυτό το βράδυ στην ιστορία της και από αύριο το πρωί να διαλέγει αντίπαλο για την επόμενη φάση. Βρισκόμενη Δεκέμβρη μήνα, στην κορυφή του πρωταθλήματος και στους «32» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ