Να πατήσει το κουμπί

Να πατήσει το κουμπί

Το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η τελική ευθεία είναι για την ΑΕΚ... θέμα εγωισμού.

Αν κερδίσει απόψε η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό δεν κερδίζει κάτι ουσιαστικό. Δεν φτιάχνει την μοίρα της, δεν πετυχαίνει κάποιο στόχο. Σε περίπτωση ήττας του Ατρομήτου στην Τούμπα θα πάρει προβάδισμα για την 3η θέση και θα παίξουν μεταξύ τους στο Περιστέρι σε μία εβδομάδα για τα… ρέστα. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, μα είναι πολύτιμο για την τωρινή ΑΕΚ.

Να εξασφαλίσει την 3η θέση και να πάει στον τελικό του Κυπέλλου για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Θα είναι ακόμη μια αποτυχία αν δεν πάρει το καλό «εισιτήριο» του Europa League. Δύο στόχοι έμειναν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και η ΑΕΚ πρέπει να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να τους πετύχει, παρόλα αυτά που έχει περάσει φέτος. Αν τα καταφέρει θα έχει εξασφαλίσει να μην χαρακτηρίζεται «καταστροφική» η χρονιά της. Απλά πράγματα. Αν δεν τα καταφέρει θα έχει πετύχει μετά από πρωταθληματική χρονιά να βγάλει τα… μάτια της.

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Εδώ καλά-καλά δεν είναι η ομάδα του πρώτου γύρου. Ξεζουμίστηκε, έχασε την ενέργεια του και το αίσθημα του αιφνιδιασμού. Και οι παίκτες και ο Δώνης. Δεν νοείται να πάθει η ΑΕΚ το ίδιο στραπάτσο με τον α’ γύρο. Εκεί που ξεκίνησε το… κακό για την ΑΕΚ και μετά από εκείνο το 0-0 με τον ΠΑΟ (που αδικούσε την εικόνα του) άρχισαν όλα τα… κακά του κόσμου.

Ντέρμπι δεν έχει πάρει φέτος η ΑΕΚ. Δύο εντός έδρας ισοπαλίες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έμοιαζαν με καλά αποτελέσματα και δύο ήττες εκτός έδρας μαζί τους, ενώ ήρθε ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό. Είναι η προτελευταία ευκαιρία της να πάρει ένα ντέρμπι φέτος. Και οι συνθήκες είναι υπέρ της.

Θα έχει αρκετό κόσμο το ΟΑΚΑ τηρουμένων των αναλογιών, το… τσίτωμα είναι στην πλευρά της ΑΕΚ λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Μανόλο το έχει με τα ντέρμπι και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να βγάλουν εγωισμό. Έστω στην τελική ευθεία της σεζόν πρέπει να το κάνουν, πρωτίστως για τους εαυτούς τους. Μετά για τον κόσμο. Μην γελιόμαστε η ΑΕΚ δεν ήταν φέτος για να πάρει πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι και για αυτό το -18 που είναι μαχαίρι στην καρδιά… Η εικόνα του τελευταίου διαστήματος δεν τιμά κανέναν, όσες δικαιολογίες και αν υπάρχουν λόγω τραυματισμών και επιβάρυνσης ποδοσφαιριστών.

Θα ήταν μια καλή εικόνα η ΑΕΚ να… πατήσει το κουμπί απόψε. Να ξεκινήσει για ένα καλό φίνις. Παίζει απόψε με μια ομάδα που έχει φανέλα και παιδιά με δίψα, την επόμενη εβδομάδα πάει στο Περιστέρι, έχει τα διπλά μας με την Λαμία που είναι must win και τον τελικό που πρέπει να διεκδικήσει το τρόπαιο στα ίσια. Αυτά της… έμειναν, αυτά πρέπει να κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ