«Τεστ» που δεν έχει περιθώριο να… κοπεί

«Τεστ» που δεν έχει περιθώριο να… κοπεί

Η ΑΕΚ την έχει ήδη… πατήσει μια φορά φέτος με τον Παναθηναϊκό και απόψε θα φανεί τι κράτησε από το ματς του πρώτου γύρου.

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, σε ότι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες (βαθμολογική ή αγωνιστική), τα ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα είναι πάντα ντέρμπι. Το κλασικό ντέρμπι της Αθήνας, που μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ήταν και το «κλάσικο» της Ελλάδας. Πριν έρθει δηλαδή η εποχή Κόκκαλη και… Παράγκας και αλλάξει εντελώς τα δεδομένα του ποδοσφαίρου, προς όφελος του ενός.

Σήμερα οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε μάλλον περίεργη φάση. Η μεν ΑΕΚ προσπαθεί να συνέλθει από την ήττα από τον Άρη και να διασφαλίσει τουλάχιστον την 3η θέση στο πρωτάθλημα και ο δε Παναθηναϊκός να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πεντάδας. Σίγουρα κοιτάζοντας με μια γενική ματιά τις δύο ομάδες, δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι.

Η ΑΕΚ προέρχεται από μια σεζόν που τη βρήκε πρωταθλήτρια, ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο και παρά την απογοητευτική χρονιά της, είναι σαν σύλλογος σε περίοδο ακμής. Αντίθετα, οι Πράσινοι ζουν οριακές καταστάσεις και το μέλλον τους παραμένει θολό. Το τελευταίο, καλό είναι να μη ληφθεί υπόψη από τους Κιτρινόμαυρους.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας παράγοντας που λέγεται «φανέλα» και εκείνη του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα βαριά. Το είδαμε άλλωστε και στο ματς του πρώτου γύρου όπου η ΑΕΚ… κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό από την ομάδα του Δώνη, που της έβαλε δύσκολα. Το ίδιο εκτιμώ πως θα γίνει και σήμερα, γι’ αυτό ο Δικέφαλος θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος. Και χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης προς τον αντίπαλο.

Θα είναι ένα τεστ για την ΑΕΚ το αποψινό ντέρμπι. Ένα παιχνίδι που θα δείξει αν η αναμέτρηση του πρώτου γύρου της έγινε μάθημα. Τεστ στο οποίο αν αποτύχει, ίσως βρεθεί σε καταστάσεις, αγωνιστικές και όχι μόνο, που ακόμα δεν έχουν προβλεφθεί. Ήδη από την εβδομάδα που προηγήθηκε, κάποια πράγματα φάνηκαν και καλό θα ήταν, να μην χρειαστεί να… εμπεδωθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ