Χρειάζεται υπέρβαση και πάθος

Χρειάζεται υπέρβαση και πάθος

Ο Παναθηναϊκός σε τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό μπαίνει ως αουτσάιντερ. Άρα θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω σε άλλους τομείς για να πάρει αποτέλεσμα.

Δεν έχει καταφέρει να φύγει νικητής έως τώρα σε κανένα ντέρμπι απ’ όσα έχει δώσει τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός. Αυτό είναι και το λογικό. Έκπληξη θα ήταν αν είχε κερδίσει κάποιον εκ των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού ή ΑΕΚ. Έκπληξη θα είναι και αν κερδίσει σήμερα.

Έχουμε πει ξανά πως δεν θα πρέπει να «φερόμαστε» στον σημερινό Παναθηναϊκό σαν να είναι ο… κανονικός. Δεν είναι. Και δύσκολα να γίνει τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Αν δε βρεθεί κάποιος… τρελός με πολλά λεφτά να αναλάβει την ομάδα και να της επαναφέρει το αληθινό της στάτους.

Δυστυχώς, η ψαλίδα με τους άλλους τρεις μεγάλους έχει ανοίξει σε επίπεδα χαοτικά. Όταν σπαταλάνε εκατομμύρια για να πάρουν ποδοσφαιριστές και το δικό σου μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι 200 χιλιάρικα, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να τους κοιτάξεις στα μάτια.

Μακροπρόθεσμα, σε μια κούρσα 30 αγώνων, αποκλείεται. Σε ένα ματς μπορεί να συμβούν τα πάντα, αλλά όπως είπαμε, θα είναι η εξαίρεση κάποια νίκη του Παναθηναϊκού και όχι ο κανόνας.

Ο σημερινός αντίπαλος δεν έχει την ποιότητα ούτε του ΠΑΟΚ, ούτε του Ολυμπιακού. Έχει όμως μεγαλύτερη από τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον ατομικά. Έναν – έναν από κάθε θέση αν πάρουμε τους παίκτες, θα διαπιστώσουμε πως στη σημερινή ΑΕΚ από τον σημερινό Παναθηναϊκό θα έβρισκαν θέση ελάχιστοι.

Ο Μπουζούκης (που δεν παίζει), ίσως ο Κουρμπέλης και ο Κάτσε, άντε και ο Ινσούα. Κανένας άλλος. To αντίθετο δρομολόγιο θα θέλαμε να το βλέπαμε από πολλούς, έστω και αν δεν… ξεχειλίζει από ποιότητα η φετινή ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός θα  πρέπει απόψε να κάνει αγωνιστική υπέρβαση, να είναι συγκεντρωμένος απόλυτα στο πλάνο του προπονητή του, να έχει πάθος για ένα καλό αποτέλεσμα που το έχει πολύ ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Και φυσικά να έχει και τύχη, που του γύρισε την πλάτη με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που δέχτηκε δύο γκολ στο ξεκίνημα του κάθε ημιχρόνου και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ