Μήπως του χρόνου θα είναι καλύτερα;

Μήπως του χρόνου θα είναι καλύτερα;

Μια ομάδα που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα έφτασε σε σημείο αγωνιστικής αποσύνθεσης που δεν έχει κάτι να κρατήσει για τη νέα χρονιά. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναστηθεί. Με τι λεφτά θα ρωτήσετε…

Καλά όλοι οι «ειδικοί» που δεν καταλαβαίνουν. Που δεν είναι ΑΕΚ και γράφουν καμιά κουβέντα παραπάνω. Αλλωστε, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Εκείνοι όμως που παράτησαν την βολή τους και πήγαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να δουν την ομάδα τους, δεν είναι ούτε «ειδικοί» ούτε εχθροί της ομάδας και της διοίκησης.

Είναι οπαδοί που πήγαν για να δουν μπάλα της προκοπής. Να δουν ρε αδελφέ, όσα είδαν και στο ματς με τον Ατρόμητο για το κύπελλο. Είδαν μια βραχυκυκλωμένη ομάδα που δεν έπαθε ότι και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον απλούστατου λόγο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Αρης. Αν οι πράσινοι είχαν την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά ο Αρης, η Ενωση θα έφευγε ηττημένη και από αυτό το παιχνίδι.

Υποθέτω πως αν μετά από αυτή την εμφάνιση ακολουθήσει νέα επίσκεψη στα Σπάτα να μην συνοδευτεί με την διαπίστωση ότι οι παίκτες δεν παίζουν με ψυχή. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα ψυχικά αποθέματα αλά με την ίδια την ποιότητα της ομάδας, το αβαθές ρόστερ της. Είμαι σίγουρος, πως αυτά είναι γνωστά πράγματα  στον διοικητικό ηγέτη της Ενωσης. Θα ήταν θαύμα αν η ΑΕΚ με αυτή την ποιότητα και αυτό το βάθος ρόστερ έμενε στο κυνήγι του τίτλου μέχρι το τέλος. Αποδείχτηκε πως και η αλλαγή προπονητή δεν μπόρεσε τελικά να δώσει πολλά πράγματα.

Σπεύδω να  σημειώσω πως μια ακόμα το καλοκαίρι δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη μια εξήγηση προς τους οπαδούς που έχουν αντέξει και χειρότερα. Μια εξήγηση που σε γενικές γραμμές θα έλεγε ότι το οικονομικό βάρος δίνεται στην κατασκευή του γηπέδου και χρήματα για την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας δεν περισσεύουν. Εχει γίνει κι αλλού στην Ευρώπη, οι οπαδοί θα μπορούσαν να το κατανοήσουν.

Υπάρχει κι άλλο πρόβλημα: Η ΑΕΚ δεν έχει κάτι να κρατήσει από την φετινή χρονιά. Μια ομάδα που πέρσι πήρε το πρωτάθλημα έφτασε σε σημείο αγωνιστικής αποσύνθεσης που δεν έχει κάτι να κρατήσει για τη νέα χρονιά. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ξαναστηθεί. Με τι λεφτά θα ρωτήσετε. Εδώ δεν υπάρχει απάντηση που να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η ΑΕΚ θα πάει και τη νέα χρονιά, όπως πήγε μέχρι τώρα και ακόμα πιο σφιχτά. Αφού τα είκοσι θα πάνε στο γήπεδο και άλλα είκοσι δεν θα υπάρξουν μπορούμε να καταλάβουμε ότι τη νέα χρονιά η ΑΕΚ θα την βγάλει σπαρτιάτικα. Δεν ισχυρίζομαι ότι θα ρίξει το μπάτζετ στα επίπεδα του Παναθηναϊκού.

Θα απομακρυνθεί κι άλλο από τα λεφτά που ξοδεύονται στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Είτα έχει στον πάγκο της τον Χιμένεθ είτε έχει κάποιον άλλο που ξέρει να δουλεύει με περιοσρισμένο μπάτζετ το πράγμα δεν αλλάζει. Οσα είδαμε από την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είναι μια κακή στιγμή. Είναι σκηνές από τα προσεχώς….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ