Το καλοκαίρι θέλει ρόστερ και… προπονητή

Το καλοκαίρι θέλει ρόστερ και… προπονητή

Η ΑΕΚ έχει πολλή δουλειά μπροστά της ενόψει της νέας σεζόν, με την ενίσχυση με παίκτες επιπέδου σε κάθε γραμμή να κρίνεται επιβεβλημένη. Όπως, φυσικά, και η απόκτηση ενός προπονητή αντάξιου του μεγέθους της.

Το σύνθημα που δόνησε χθες το ΟΑΚΑ ήταν το «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ». Σύνθημα που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και που εκφράζει ότι είδαμε όσοι είχαμε την υπομονή και τα κουράγια να παρακολουθήσουμε από κοντά το χθεσινό ντέρμπι. Που εξελίχθηκε έτσι, όχι λόγω του άψογα τακτικά Παναθηναϊκού, αλλά της ανύπαρκτης και χθες Ένωσης.

Μιας ομάδας βαριά άρρωστης, με τόσο χτυπητές αδυναμίες που κάνουν το καλοκαίρι που έρχεται να φαντάζει από τα πλέον καθοριστικά των τελευταίων ετών. Μιας και τα όσα απαιτούνται για να βρει η ΑΕΚ ξανά την σπίθα της πρωταθλήτριας είναι πολλά.

Η Ένωση χρειάζεται ενίσχυση σε κάθε γραμμή της, με παίκτες επιπέδου. Ένα στόπερ δυνατοτήτων Βράνιες, ένα χαφ-ορχήστρα για το κέντρο της, δύο εξτρέμ και ένα σέντερ φορ-κανόνι. Καθώς κατά τη γνώμη μου θέμα παραμονής Πόνσε δεν τίθεται. Θα ήταν ευχής έργο να μείνει στην ΑΕΚ ο Αργεντινός παικταράς που σε λίγα χρόνια εκτιμώ πως θα βλέπουμε και στην εθνική της χώρας του, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η παραμονή του στην ομάδα μόνο απλή υπόθεση δεν είναι.

Τα παραπάνω λοιπόν είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ προκειμένου να μην επαναληφθεί το φετινό μαρτύριο. Ένα μαρτύριο που ο κόσμος της ομάδας βιώνει με φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα της διοίκησης. Της διοίκησης που στο φινάλε των μεταγραφών αποφάσισε πως «μεταγραφές τέλος», ενώ η ομάδα χρειαζόταν μίνιμουμ δύο προσθήκες, της διοίκησης που τον Νοέμβριο αποφάσισε να βάλει στον «πάγο» τους Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο και της διοίκησης που τον Γενάρη έκρινε… υπερβολική, την απόκτηση ενός πλάγιου μπακ.

Ελπίζω να έγινε αντιληπτό στις τάξεις της ΑΕΚ πως έτσι, δουλειά δεν γίνεται. Ούτε μπορεί να βγει αξιοπρεπώς μια χρονιά με μπαλώματα και λύσεις του ποδαριού. Η ενίσχυση κρίνεται επιτακτική, αλλά δεν μπορεί να αφορά μονάχα στο ρόστερ. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν προπονητή επιπέδου. Έναν τεχνικό αντάξιο της ομάδας που πρέπει να έχει ως στοχο να δημιουργήσει και αυτός, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορεί να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει χάσει την μπάλα και τα όσα είδαμε χθες, έχουν και τη δική του υπογραφή. Όσο χάλια κι αν είναι η ΑΕΚ αγωνιστικά, αδυνατώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να βοηθηθεί, έχοντας τον ανέτοιμο Τσιγκρίνσκι στη βασική ενδεκάδα της, τον Μπογέ… μπακ-χαφ (!) και γενικώς ένα πλάνο, χωρίς καμία λογική. Μια λογική που έχει πάει περίπατο εδώ και καιρό με αυτό το ανεξήγητο πράγμα που γίνεται με τον Κρίστισιτς και φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Από την αρχή είχα εκφραστεί επιφυλακτικά στο σενάριο επιστροφής του Χιμένεθ στην ομάδα, για τον απλούστατο λόγο πως σαν προπονητής, δεν πιστεύω ότι μπορεί να δώσει περισσότερα από τον Ουζουνίδη. Που παρά τα λάθη που δεδομένα έκανε στην παρουσία του στην ΑΕΚ, είχε τουλάχιστον μια λογική στις επιλογές του. Αυτή αναζητείται εδώ και καιρό με τον Χιμένεθ, που ψάχνω να βρω έναν λόγο που θα μπορεί έστω και να μπει στην κουβέντα του σχεδιασμού για τη νέα χρονιά. Που θα είναι δύσκολη και αρκετά ενεργή για την ΑΕΚ. Εφόσον επιθυμεί να γίνει ξανά… ΑΕΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ