Δικαίωση Περέιρα, καμπανάκι για τον Άρη

Δικαίωση Περέιρα, καμπανάκι για τον Άρη

Το βαρύτατο 4-1 είναι άδικο αλλά οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πάρουν το μάθημα και να επιστρέψουν άμεσα σε καλύτερες εμφανίσεις και νίκες.

Δικαίωσε απόλυτα την επιλογή της ΚΕΔ και του Περέιρα, που έδειχνε φάσεις από ματς του Άρη στο τελευταίο σεμινάριο στους υφισταμένους του, ο φερόμενος ως κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος. Καθάρισε τη φάση στην εκτός μπάλας σκαριά του Γκιλέρμε στο χέρι και τα πλευρά του Σιώπη με μια κίτρινη στο 25′ και το ματς τελείωσε με 11 εναντίον 11. Και καθώς φέρεται να είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής, ξέρει ότι δεν δίνει φάουλ στον Ματίγια πριν την επαφή του Βέλεθ με το χέρι στη φάση που φωνάζει ο Ολυμπιακός. Βέβαια το ριπλέι με το φάουλ στο Ματίγια το ψάχνουμε, μια φορά το είδαμε όλη κι όλη.

Ο Άρης θα ζητήσει από την ΚΕΔ να μην τον ξαναπαίξει ο Σιδηρόπουλος. Αλλά για φέτος… κλέβει εκκλησία με το αίτημα αυτό, δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβεί αυτό, λέω εγώ.
Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο είναι για μένα μαγική εικόνα. Ο Άρης είναι καλύτερος για 25 λεπτά και πρέπει να προηγηθεί αλλά οι επιλογές (κυρίως του Φετφατζίδη αλλά όχι μόνο) στην τελευταία πάσα ή την τελική ενέργεια δεν τιμωρούν τα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Το ματς πάει στο 2-0 ημίχρονο από λάθη στα πλάγια, κυρίως αριστερά και την ατομική ενέργεια του Ποντένσε. Αυτή την ίδια ατομική ενέργεια που αν είχε ο Άρης στις δικές του φάσεις, όπως σε προηγούμενα ματς πότε με το Λάρσον, πότε με τον Γκαρσία, θα μπορούσε να πάει εκείνος στο 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μαρτίνες μάλλον έκανε τον Παντελίδη να μετανιώσει που δεν τον ξεκίνησε. Αλλά το 2-1, δε μένει παρά μόνο για 90 δευτερόλεπτα, οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν συνοχή στις γραμμές, δεν είχαν και τα πολλά τρεξίματα που χρειάζεται ένα τέτοιο ματς που σου πάει κόντρα, αλλά μέσα σ’ όλα δεν είχαν και μια φορά την τύχη με το μέρος τους αφού σε τρία από τα τέσσερα γκολ η μπάλα κόντραρε σε Βαλεριάνο και Βέλεθ.

Το σκορ είναι πολύ βαρύ και δεν αντικατοπτρίζει και την πραγματική εικόνα του ματς. Όμως είναι ένα μάθημα που αφού το βρήκε μπροστά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρέπει να το δεχτεί, να σκύψει το κεφάλι και να συνεχίσει τη δουλειά για δυο «τελικούς». Απόλλων και ΟΦΗ στο Χαριλάου σημαίνουν έξι πόντους και τίποτε λιγότερο. Με αυτή τη συγκομιδή, η ομάδα θα επανεκτιμήσει τις πιθανότητές της για την τέταρτη και την τρίτη θέση ακόμη, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των άλλων, ενώ πιθανότατα θα αγκαλιάσει την πέμπτη.

Ο Άρης είναι πολύ καλύτερος από ότι έδειξε απόψε και το ξέρουν όλοι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και αν αυτό το χτύπημα που δέχτηκε στο Καραϊσκάκης ξυπνήσει και όσους τυχόν πίστεψαν ότι μετά από έξι ματς χωρίς ήττα δεν χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσης κάθε αγωνιστική ή ότι οι ευκαιρίες που χάνονται πάντα θα ακολουθούνται από μια ακόμη, θα είναι τη μεθεπόμενη Δευτέρα και πάλι σε θέση διεκδικητή της τετράδας, σε κάθε αποτέλεσμα στο ματς ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ