The North Remembers…

The North Remembers…

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι φωτοβολίδα αλλά μια δύναμη που επιστρέφει στην κορυφή με στόχο και δυνατότητες να παραμείνει πολλά χρόνια εκεί.

Ο 8ος και τελευταίος κύκλος του «Game of thrones» έχει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου. Την ίδια μέρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανέβει και μαθηματικά στον δικό του θρόνο, αυτόν του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωραία σύμπτωση, ε;

Μετά από 34 χρόνια πλησιάζει η ώρα να επιστρέψει ο τίτλος στην Τούμπα. Στα επόμενα τέσσερα (από τα έξι ματς που μένουν) ο Δικέφαλος μπορεί να κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση (χρειάζεται άλλους 11 βαθμούς), σφραγίζοντας μια εκπληκτική σεζόν γεμάτη ρεκόρ.

Τα ρεκόρ από μόνα τους δε θα έχουν καμιά σημασία, χωρίς το πρωτάθλημα. Καλά τα αήττητα σερί και όλα τα σχετικά, αλλά η ουσία είναι στις κούπες και αυτές λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Ομολογουμένως ο Δικέφαλος έχει κερδίσει λιγότερους τίτλους από το μέγεθός του και την ιστορία του, αλλά στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Ο ΠΑΟΚ προβάλει πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως η νούμερο ένα δύναμη και αγωνιστικά και οικονομικά. Η οικονομική επιφάνεια του Σαββίδης εξασφαλίζει πρωτοφανή οικονομική σταθερότητα για την ομάδα και ο ΠΑΟΚ μοιάζει να διανύει τα καλύτερα χρόνια της ιστορίας του.

Έχει φτιάξει ομαδάρα, είναι τακτοποιημένα όλα τα οικονομικά, δε χρωστάει πουθενά, έχει εξαιρετικές Ακαδημίες (τις καλύτερες στην Ελλάδα) και ετοιμάζεται να φτιάξει και καινούριο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι φωτοβολίδα αλλά μια δύναμη που επιστρέφει στην κορυφή με στόχο και δυνατότητες να παραμείνει πολλά χρόνια εκεί. Έχει παρόν, αλλά σίγουρα και μέλλον καθώς εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη το μικρόβιο του ΠΑΟΚ έχουν κολλήσει και τα παιδιά του, ο Γιώργος (που είναι ιδιαίτερα ενεργός στην ΠΑΕ) και ο Νίκος (σταδιακά δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο).

Η παρουσία της οικογένειας Σαββίδης εγγυάται την οικονομική άνεση σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, για να πρωταγωνιστεί σε μόνιμη βάση. Πρώτα στην Ελλάδα και σταδιακά και στην Ευρώπη. Διότι στόχος τους είναι και η ευρωπαϊκή διάκριση τα επόμενα χρόνια. Αρχικά βέβαια πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή επιτέλους στους ομίλους του Champions League και μετά το πλασάρισμα της ομάδας στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αυτό, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης το 90% από αυτά που έχει υποσχεθεί το έχει πετύχει ή υλοποιήσει. Το άλλο 10% το παλεύει…

ΥΓ: Και να θυμάστε: «The North Remembers…». Διότι σήμερα (11/3) συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κλοπή του αιώνα στην Τούμπα. Πέρυσι τέτοια μέρα η ΑΕΚ με τη βοήθεια του Κομίνη έκλεψε από τον ΠΑΟΚ ένα ματς που έχανε με το ΚΑΘΑΡΟ γκολ του Βαρέλα στο 90’ και μαζί στη συνέχεια έκλεψε και τον τίτλο στα δικαστήρια. Ελπίζω έναν χρόνο μετά οι παίκτες της ΑΕΚ να μην είναι τρομοκρατημένοι όπως δήθεν δήλωναν τότε για να κλέψουν το ματς και τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ