Όταν «σολάρει» ο Ντανιέλ Ποντένσε!

Όταν «σολάρει» ο Ντανιέλ Ποντένσε!

Οι κινήσεις του μοιάζουν χορευτικές ειδικά στις περιπτώσεις που έχει χώρο να κινηθεί. Όταν πάρει την μπάλα με μέτωπο στο τέρμα και δεν προλάβει ο αντίπαλος να τον μαρκάρει από το πρώτο του βήμα , το πιθανότερο είναι να πέσει θύμα της προσποίησης του 23χρονου εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα τον Αρη γιατί ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν χάρισε κάστανα.. με την κίνηση σήμα κατατεθέν συνέκλινε αποφεύγοντας τους αντιπάλους του και σκόραρε δυο φορές. Ο μικρόσωμος Πορτογάλος είναι σολίστας της μπάλας. Οι κινήσεις του μοιάζουν χορευτικές ειδικά στις περιπτώσεις που έχει χώρο να κινηθεί.

Όταν πάρει την μπάλα με μέτωπο στο τέρμα και δεν προλάβει ο αντίπαλος να τον μαρκάρει από το πρώτο του βήμα , το πιθανότερο είναι να πέσει θύμα της προσποίησης του 23χρονου εξτρέμ. Ο Ποντένσε είναι ένας ιδιότυπος εξτρέμ. Εχει αντίληψη του χώρου που κινούνται οι συμπαίκτες του και πολλές φορές κινείται σαν ένας κλασσικός οργανωτής που παίζει πλάγια.

Φέτος φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού κάνει μια παραγωγική χρονιά μετρώντας οκτώ γκολ και εφτά ασίστ. Είτε παίζει από αριστερά είτε παίζει από δεξιά , κινείται με ταχύτητα και διευκολύνει την κίνηση των μπακ που ανεβαίνουν ξέροντας ότι βγαίνοντας στην πλάτη του συμπαίκτη τους θα πάρουν την μπάλα. Παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Ντανιέλ Ποντένεσε δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μπορεί να ξεκινάει πολλές από τις προσπάθειές του πάνω στην πλάγια γραμμή αλλά τις περισσότερες φορές συγκλίνει. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που θα κάνει την κλασσική σέντρα από το σημαιάκι του κόρνερ. Συνήθως φτάνει να σεντράρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, σημαδεύοντας συμπαίκτη του ή λίγο έξω από αυτή. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που φτάνει ο ίδιος σε θέση βολής αφού πρώτα έχει ξεμπερδέψει με ένα, δύο ακόμα και τρεις αντιπάλους του.

Η διαγώνια κίνησή του είναι δύσκολο να ανακοπεί διότι το χαμηλό κέντρο βάρος του επιτρέπει απότομες αλλαγές κατεύθυνσης που ζαλίζουν τον αμυντικό αν δεν τον ξαπλώνουν ανήμπορο στο χορτάρι. Ο Ποντένσε αν και μικρόσωμος δεν έχει κανέναν πρόβλημα να τοποθετείται στην αντίπαλη περιοχή αφήνοντας χώρο στους πλάγιους μπακ για να ανέβουν. Τον βοηθάει σε αυτό το εξαιρετικό κοντρόλ που διαθέτει.

Ο τρόπος που κατεβάζει την μπάλα στην μακρινή πάσα του Μασούρα για να πετύχει το δεύτερο γκολ, είναι υποδειγματικός.  Η μπάλα βρίσκεται αμέσως μπροστά του χωρίς να υπάρχει περιθώριο στον αμυντικό να την διεκδικήσει. Αν παρακολουθήσει κανείς την πορεία του στο σκοράρισμα θα διαπιστώσει ότι αυτή ακολουθεί εκείνη της ομάδας του. Σκοράρει με μεγαλύτερη ευχέρεια τον τελευταίο καιρό.

Αν και μέχρι τώρα στη σύντομη καριέρα του δεν έχει βάλει περισσότερα γκολ  φαίνεται ότι ο Ποντένσε στον βαθμό που εξοικειώνεται με το παιχνίδι των συμπαικτών του και αυτοί με το δικό του, η συμμετοχή του στο σκοράρισμα θα βελτιώνεται συνεχώς. Ισως, να μην είναι χωρίς σημασία ότι η προσφορά του στον τομέα αυτό, έχει μεγαλώσει από την στιγμή που ο Μαρτίνς  αποφάσισε να παίζει με κλασικό φορ περιοχής (Χασάν). Σε κάθε περίπτωση ο Ποντένσε με τα απίστευτα «σολαρίσματά» του, ικανοποιεί την απαιτητική εξέδρα του ολυμπιακού και υπόσχεται ακόμα καλύτερη συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ