Η επιστροφή των Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη θα τον κάνει πιο απρόβλεπτο

Η επιστροφή των Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη θα τον κάνει πιο απρόβλεπτο

Ο Γιώργος Δώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος ακόμα και για νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό κι ας ξέρει πως ο αντίπαλός του μπαίνει από θέση οδηγού στο ντέρμπι που έρχεται.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ ο Γιώργος Δώνης δε δίστασε να πει πως απέναντι στον Ολυμπιακό, στο τρίτο κατά σειρά ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και θα πάει να κάνει αυτό που δεν έκανε σε όλα τα προηγούμενα έως τώρα: να κερδίσει το ματς.

Σαφώς και ο Δώνης γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού και όσον αφορά το ατομικό επίπεδο, η διαφορά είναι μεγάλη. Όμως νιώθει από Παναθηναϊκό, καταλαβαίνει τι πρεσβεύει το συγκεκριμένο παιχνίδι ακόμα και αν δεν κρίνει τίτλους, όπως έκρινε παλιά, αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός παραμένει και θα παραμένει ο αντίπαλος που ο φίλος του Παναθηναϊκού θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να βλέπει την ομάδα του να την κερδίζει.

Ο Παναθηναϊκός δε θα μπει με τον ρόλο του φαβορί στο ντέρμπι της Κυριακής, όπως δεν μπήκε σε κανένα άλλο ντέρμπι φέτος, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Όμως βλέποντας την αμυντική του εικόνα στο ματς με την ΑΕΚ και τον τρόπο με τον οποίο διάβασε ο Δώνης τα ατού του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να… δέσει τον Μανόλο Χιμένεθ, αντιλαμβάνεσαι πως τακτικά αλλά και ψυχολογικά οι παίκτες του μπήκαν έτοιμοι για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Και να φύγουν από το γήπεδο με βαθμολογικό όφελος.

Την ίδια εικόνα περιμένω από τον Παναθηναϊκό και στο αιώνιο ντέρμπι. Με προσήλωση στην άμυνά του, χωρίς πολλά ρίσκα σε επικίνδυνες περιοχές του γηπέδου, με πολλά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. Αλλά σίγουρα πρέπει να είναι καλύτερος στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και στον τομέα της ανάπτυξης.

Είναι πιθανό να συμβεί αυτό, αφού θα δούμε και πάλι τον Μπουζούκη στην ομάδα. Του έλειψε πολύ ο μικρός του Παναθηναϊκού από το ντέρμπι του Σαββάτου και η παρουσία του κόντρα στον Ολυμπιακό θα κάνει τον Παναθηναϊκό περισσότερο επικίνδυνο, πιο γρήγορο και πιθανόν και πιο αποτελεσματικό στην κόντρα επίθεση.

Η λογική λέει πως θα δούμε και τον Χατζηγιοβάνη αυτή τη φορά, κάτι που σημαίνει πως δύο από τους μεσοεπιθετικούς θα είναι διαφορετικοί, περισσότερο ξεκούραστοι και με φρεσκάδα για να κάνουν τον Παναθηναϊκό πιο απρόβλεπτο. Και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που έχει στο μυαλό του ο Δώνης. Να εμφανίσει μια ομάδα απρόβλεπτη, η οποία θα εκπλήξει τον Ολυμπιακό.

Για να έχει ελπίδες, πάντως, ο Παναθηναϊκός οφείλει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια. Να μη σπαταλήσει άλλες ευκαιρίες ο Μακέντα και όχι μόνο ο Μακέντα. Για παράδειγμα, στον πρώτο γύρο στο Φάληρο, με το σκορ στο 0-1 από το γκολ του Κάτσε, ο Ινσούα χάνει το… άχαστο για να χαρίσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη, αφού με το 0-2 το ματς δε θα γύριζε.

Τα μόλις τέσσερα γκολ που έχουν βάλει οι πράσινοι σε εννιά αγώνες στον δεύτερο γύρο είναι σαφώς ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που τους έχει πάρει η… κατηφόρα. Και τούτο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Δώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ